Očkování proti HPV infekci

Petula993
16.2.21 19:09

Očkování proti HPV infekci

Ahoj holky chci se zeptat na Váš názor nechat se naočkovat vakcínou proti HPV konkrétně Gardasil 9. Ano nebo ne? Prosím Vaše názory, zkušenosti. Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26862
16.2.21 19:38

Ano.
Nechali jsme naockovat syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
16.2.21 19:40

To takhle nejde říct. Mas už jen jednoho partnera nebo jich plánuješ mít víc? Jestli už jen jednoho, je věrný a spíte spolu bez ochrany, už to takový smysl nemá… takhle nějak mi to vysvětlovala gynekolozka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dinocco
16.2.21 20:46

Já jsem měla být očkovaná, ale když jsme se s mamkou zeptaly doktorky, tak řekla, že je to na pouze určitý druh a že nic nezaručuje, že neonenocním nějakým jiným, kterých je taky velká řada.
Takže nakonec očkovaná nejsem.
(ale jestli to byl ten konkrétní druh, na který se ptáš, tak nevím)

• Citovat
  • Upravit
6661
16.2.21 22:14
@Dinocco píše:
Já jsem měla být očkovaná, ale když jsme se s mamkou zeptaly doktorky, tak řekla, že je to na pouze určitý druh a že nic nezaručuje, že neonenocním nějakým jiným, kterých je taky velká řada.
Takže nakonec očkovaná nejsem.
(ale jestli to byl ten konkrétní druh, na který se ptáš, tak nevím)

Těch typů HPV je více, ale nebezpečné jsou jen některé a proti nim se právě očkuje. Dceru (15 let) jsme nechali naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.21 14:01

HPV očkování - oral

Dobrý den. Je mi 17 a stále nejsem plně očkovaná na HPV. Akorát mám v sobě první dávku a další dvě na mě ještě čekají. No ale můj dotaz je takový.. Jako může být celkem trapný a hloupý, ale chci se aspoň zeptat než udělat nějakou blbost. Málo účinné dávky jsou tehdy, kdy už někdo začal nebo žije sexuálním životem. Stále jsem panna. A zatím se nechystám na sex. Ale mě jde spíše o oral. Ano, taky se to tak přenáší. A když je kluk očkován proti HPV, tak neměl by být přenašečem. Jenže má otázka zní.. Snížil by se účinek dávek i tehdy, kdybych s klukem (co je dávno očkován proti HPV) měla jen oral?

• Citovat
  • Upravit
26862
23.5.21 14:05

Prenaset virus ockovana osoba muze. Muze i onemocnet, ale organismus by si mel s nakazou poradit lepe nez ten neockovany. Zadne ockovani nezarucuje 100% ochranu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.5.21 15:01
@Anonymní píše:
Dobrý den. Je mi 17 a stále nejsem plně očkovaná na HPV. Akorát mám v sobě první dávku a další dvě na mě ještě čekají. No ale můj dotaz je takový.. Jako může být celkem trapný a hloupý, ale chci se aspoň zeptat než udělat nějakou blbost. Málo účinné dávky jsou tehdy, kdy už někdo začal nebo žije sexuálním životem. Stále jsem panna. A zatím se nechystám na sex. Ale mě jde spíše o oral. Ano, taky se to tak přenáší. A když je kluk očkován proti HPV, tak neměl by být přenašečem. Jenže má otázka zní.. Snížil by se účinek dávek i tehdy, kdybych s klukem (co je dávno očkován proti HPV) měla jen oral?

A orál není sex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast