Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zítra jdu s miminem na očkování Rotarixem, dnes jsem se doktorce nemohla dovolat, tak nevím
- malý je plně kojený, má být před jídlem, po jídle, nebo je to jedno? Na názory ohledně očkování Rotarixem se neptám, proto prosím případné odpůrce, aby se zdrželi komentáře
Díky
Ahoj, je to jedno, nemá to vliv na to jestli bude napapaný nebo ne.. My jsme na tom byli a byli jsme bez reakce, tak ať je to také tak u vás ![]()
Ahoj, taky jsme malé dávali Rotarix, nevím jestli to víš, ale nedává se injekčně, ale vstříkává se do pusinky ![]()
Jinak je to myslím jedno jestli bude mimi napapané.
My jsme taky byli na Rotarix, je jedno jestli je před jídlem nebo po jídle. Vává se miminku do pusinky a malýmu to moc chutnalo… reakci jsme také neměli žádnou.
My jsme byli před týdnem.Myslím,že je to lepší mezi jídlem,třeba hodku po mlíčku.Mně malý docela ublinkává,tak jsem se bála,aby to případně nevyblinkal.Doktor říkal,že jsem to udělala dobře,když byl hodinku po jídle.Moc mu to nechutnalo,jen trošku vyplivl.Prý stačí,když to v mimču zůstane alespoň čtvrt hodiny,kdyby si náhodou ublinklo.Jsou na to prý studie,že už to stačilo ve střevech zapůsobit.Jinak reakce také žádná.Hodně zdaru.
Najdi si příbalový leták, tam to třeba bude. Ale doktorka mi o jídle nic neříkala a ani se na něj při očkování neptala.
Spíš si potom dej pozor při manipulaci s hovínky - mýt si pořádně ruce, jsou infekční, tak ať se neposereš:-)
hofka píše:
Najdi si příbalový leták, tam to třeba bude. Ale doktorka mi o jídle nic neříkala a ani se na něj při očkování neptala.
Spíš si potom dej pozor při manipulaci s hovínky - mýt si pořádně ruce, jsou infekční, tak ať se neposereš:-)
Jo, tak na to mě taky upozorňovali
. S jídlem je to fuk, já jsem to chutnala, je to sladký jako cecek ![]()
Maminy jak si to tady čtu o těch reakcích tak se chci zeptat.My sme taky davali rotarix, a rekla bych ze bez reakci ALE od te doby co ho dostal mu zacalo delat velke problemy moje mlíko.Zacal strasne trpet bolestma, ale prdiky to nebyly.Museli sme prejit na UM.Kvuli temto problemum uz totiz nekojim a dost me to stve, ale hlavne ze je maly spokojeny. Myslite ze je mozne aby ten rotarix nejak narusil strevni mikrofloru nebo
citilivost?
Holky, když jste byly na lžičce, stříkala vám to z jedné na dvakrát nebo jak? My byli a teď jden na druhou dávku a nechápu jak mohla dát jen půlku… díky za odpověď. Zajímá mě to jestli snáma nevyčůrala… ![]()
Mně to dávala rovnou z takovýho aplikátoru, přede mnou otevřela vždy balení…dávala celé, odhaduji na 5 ml
předemnou to taky rozdělávala,ale celé nedala. No jsem zvědavá jak to bude zítra ta druhá dávka.
hmm, podle mě se má dát určo celé! Musí se to uchovávat v lednici zavřené, je to háklivý na všechno. No, to teda napiš, jestli s tebou vy… a přišla si k penězům chudák maminky=tebe.
Ahoj,my už máme taky celé očkování Rotarixem za sebou a dávala to malému do pusinky přímo z orig.balení a určitě pokaždé celé!!!Jsem taky zvědavá,co ti na to řeknou!!! ![]()