Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata.
Vím, že ohledně reakce na TBC je tady hodně, ale tohle jsem nějak nenašla nebo jsem špatně koukala ![]()
Malému se 10 týdnů po očkování udělala boule hnisu v místě vpichu TBC. Tak jsem s ním zašla na kalmetizaci, sestřička mu to vymáčkla, dala framykoin, 24 hodin s tím nic nemám dělat a pak poradila, že si mám udělat Řapík a čistit mu ránu stylem pouze přikládání navlhčených sterilních čtverečků. Ale jaksi jsem se zapomněla zeptat a ani mi neřekla, zda to pak mám zalepit, nebo nechat otevřené/oschnout.
Můžete prosím poradit ![]()
Moc díky
Jindule
Je to jako normálně - co dr. to jiný názor, někdo je pro lepení a někdo ne ![]()
Já jsem to Karolínce zalepila a udělala se jí na ramínku reakce na náplast takže to měla chudinka celé zarudlé ![]()
Mě dr. poradila potřít lihem na pupík, že to rychleji zaschne ![]()
Jindulino - my byly na cisteni v patek, taky tam mela Eliska hnis, pichla ji do toho, vymackala hnis, dala framykoin a zalepila a od soboty to mame nechat nezalepene a jenom po koupani potrit dezinfekci Betadine. Zatim vypada ze to zasycha, na kontrolu jdeme za tyden ![]()
holčiny, díky za rady ![]()
Lilik, vidíš, já to u nás přehlédla
mě třeba na kontrolu vůbec nepozvala, až pak v těch 3 měsících (to nám přišla pozvánka). No, tak já to zkusím tím řapíkem, ten nám na vše zabíral, nechám mu to pak uschnout a snad se mu tam nic nedostane. To je stejně na budku
![]()
Ahoj holky,
prosim o radu.
Do ted se Marymu TBC nijak neozyvalo. Az po vcerejsim vecernim koupani z jizvicky z pod stroupku najednou zacal malinko vytekat hnis. Tak jsem to lehce zmacka, aby vysel vsechen.
Kdyz jsem ho pak masirovala, tak se stroupek cely odloupl - nijak nasilne. No a pod nim byla tmave cervena (ruda) jizva - takhle rude to nikdy nemel. Jsem z toho docela vykulena.
Po dnesnim koupani a utirani bylo na osusce lehounce krve - par minikapicek.
Marecka to na omak nijak neboli, neni videt zadne bile lozisko hnisu a tak nevim, jestli s tim mam jit k dr. nebo to nejak osetrovat nebo nechat byt ![]()
Mate nekdo podobnou zkusenost?
Jinak mame necele 3 tydny po ockovani hexou+Synflorix a na dalsi mame jit za 14dni. Docela bych byla rada, kdyby mel raminko OK.
Nebo to mam potirat lihem nebo mazat Framykoinem ![]()
Porad premysli nad tim, jestli jsem to nejak tim zmacnutim nepodrazdila… ![]()
Ahoj Dušičko ![]()
Malé ramínko jednu dobu taky trochu hnisalo a bylo zarudlé. Nám dr. řekla nevšímat si toho, nevymačkávat hnis, nechat být, nelepit a netřít ručníkem ![]()
Staršímu to nedělalo vůbec nic a myslím si, že u malé to bylo „v mezích normy“. Hnisalo jí to ještě před 3.měsícem, před první hexou a Prevenarem.
Dr. nás s tím nikam neposílala ani k vůli tomu nebylo odloženo žádné jiné očkování. Při příští kontrole to bylo OK.
Možná by nebylo špatné poradit se o tom s dr., asi to bude chtít vidět, pokud se Ti na tom něco nezdá. Já jsem jí k vůli tomu tenkrát volala a šli jsme to ukázat.
Bez doporučení dr. bych s tím nic nepodnikala a ničím to nemazala.
Ahoj Jani ![]()
Ja myslela, ze koukas po diskuzich o kojeni ![]()
S tema detickama jsou porad nejaky starosti. Kdyz uz mlicko staci, tak si zas vymysli neco jineho ![]()
Nejvic me na tom desi ta tmava barva, vubec nevim, jestli je to normalni ![]()
Uvidim rano, jake to bude. Kdyztak skocim za dr. pro radu a pak pripadne s Marym. Nechci byt za hysterickou matku
Ale clovek fakt nevi, co je normalni a co ne, kdyz to vidi prvne, ze…
Dušičko, hlavně nevymačkávat!!!!! Nanejvýš přikládat gázu s heřmánkem - ten to vytáhne. Ale nemačkat!!!! A pak k doktroce. My jsme si to užili s malou - jezdili jsme několikrát na infekční, kde nám to propichovali a čistili
Má tam jizvu asi jako dvacetikorunu. Škaredou ![]()
Dušičko, když mám čas,zběžně čtu všechny nové diskuze, i ty oživené, zvlášť když vím, že je málokdo čte ![]()
Jj, pořád nějaké starosti. Já bych tam zašla, pro klid duše ![]()
lulje, Tebe taky zdravím ![]()
Dlouho jsem Tě tu neviděla, nebo nezaregistrovala ![]()
Zacinam si pripadat jako blazen
Jen polozim nejaky dotaz, tak zacne byt zas vse OK..
Teda raminko je porad takove cervene, ale vyrazne hezci nez vcera. Tak to asi necham byt a uvidime.
Jani, taky tě moc zdravím
Já tě tady vídám často, sama se zapojuji, jen je-li to nezbytně nutné (ale občas pravidlo poruším a ztrácím čas v nesmyslných diskuzích
). Děti mi dávají zabrat a času je pořád míň. Ale říkám si, že si nesmím stěžovat, protože si zároveń uvědomuju, že prožívám asi nejkrásnější období života, tak jsem prostě happy
Jak se máš ty?
Dusicko, tak to je fajn, když se vám to zlepšilo! Vytekl hnis a bude vše OK. Buď ráda! Snad se to nezačne znovu podebírat! Nám to tehdy začalo reagovat po 1. hexe ![]()
lulje, já se tady objevuju celkem dost
, ale je fakt, že diskuze si už taky vybírám ![]()
Nelezu bezmyšlenkovitě všude
Děti jsou už větší, tak si trochu času vyšetřím ![]()
Taky si říkám, že je to nejkrásnější období života, nebude se to už nikdy opakovat. Ale malá mi roste před očima, už to není mimino, ale docela rozumná, samostatná a svéhlavá slečna. Na jednu stranu jsem ráda, ale na druhou stranu je mi z toho trochu smutno ![]()
Duši, je fajn, že to přestalo zlobit.
Kdyby náhodou, tak k dr. můžeš zajít vždy. Já mám dr. hned za rohem od baráku
Je to super, nikdy nemusím řešit, že se tam nedostanu.
Holky opatrujte se a pěkné Vánoce ![]()