Očkování TBC - čištění?

4748
11.10.10 20:24

Očkování TBC - čištění?

Ahoj děvčata.
Vím, že ohledně reakce na TBC je tady hodně, ale tohle jsem nějak nenašla nebo jsem špatně koukala :-(

Malému se 10 týdnů po očkování udělala boule hnisu v místě vpichu TBC. Tak jsem s ním zašla na kalmetizaci, sestřička mu to vymáčkla, dala framykoin, 24 hodin s tím nic nemám dělat a pak poradila, že si mám udělat Řapík a čistit mu ránu stylem pouze přikládání navlhčených sterilních čtverečků. Ale jaksi jsem se zapomněla zeptat a ani mi neřekla, zda to pak mám zalepit, nebo nechat otevřené/oschnout.

Můžete prosím poradit ;-)

Moc díky

Jindule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VERONIKA
11.10.10 20:29

Je to jako normálně - co dr. to jiný názor, někdo je pro lepení a někdo ne :nevim:

Já jsem to Karolínce zalepila a udělala se jí na ramínku reakce na náplast takže to měla chudinka celé zarudlé :zed:

Mě dr. poradila potřít lihem na pupík, že to rychleji zaschne :palec:

• Citovat
  • Upravit
17310
11.10.10 20:30

nech to oschnout :wink: Aby to pak mohlo pěkně vysychat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.10.10 20:47

Ahoj, rozhodně nelepit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
12.10.10 05:57

Jindulino - my byly na cisteni v patek, taky tam mela Eliska hnis, pichla ji do toho, vymackala hnis, dala framykoin a zalepila a od soboty to mame nechat nezalepene a jenom po koupani potrit dezinfekci Betadine. Zatim vypada ze to zasycha, na kontrolu jdeme za tyden :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
12.10.10 07:03

holčiny, díky za rady ;-)

Lilik, vidíš, já to u nás přehlédla :oops: mě třeba na kontrolu vůbec nepozvala, až pak v těch 3 měsících (to nám přišla pozvánka). No, tak já to zkusím tím řapíkem, ten nám na vše zabíral, nechám mu to pak uschnout a snad se mu tam nic nedostane. To je stejně na budku :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
21.12.10 19:32

Ahoj holky,
prosim o radu.
Do ted se Marymu TBC nijak neozyvalo. Az po vcerejsim vecernim koupani z jizvicky z pod stroupku najednou zacal malinko vytekat hnis. Tak jsem to lehce zmacka, aby vysel vsechen.
Kdyz jsem ho pak masirovala, tak se stroupek cely odloupl - nijak nasilne. No a pod nim byla tmave cervena (ruda) jizva - takhle rude to nikdy nemel. Jsem z toho docela vykulena.
Po dnesnim koupani a utirani bylo na osusce lehounce krve - par minikapicek.
Marecka to na omak nijak neboli, neni videt zadne bile lozisko hnisu a tak nevim, jestli s tim mam jit k dr. nebo to nejak osetrovat nebo nechat byt :nevim:
Mate nekdo podobnou zkusenost?
Jinak mame necele 3 tydny po ockovani hexou+Synflorix a na dalsi mame jit za 14dni. Docela bych byla rada, kdyby mel raminko OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
21.12.10 19:55

Nebo to mam potirat lihem nebo mazat Framykoinem :think:
Porad premysli nad tim, jestli jsem to nejak tim zmacnutim nepodrazdila… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
21.12.10 20:59

Ahoj Dušičko :mavam:

Malé ramínko jednu dobu taky trochu hnisalo a bylo zarudlé. Nám dr. řekla nevšímat si toho, nevymačkávat hnis, nechat být, nelepit a netřít ručníkem :mrgreen:

Staršímu to nedělalo vůbec nic a myslím si, že u malé to bylo „v mezích normy“. Hnisalo jí to ještě před 3.měsícem, před první hexou a Prevenarem.
Dr. nás s tím nikam neposílala ani k vůli tomu nebylo odloženo žádné jiné očkování. Při příští kontrole to bylo OK.

Možná by nebylo špatné poradit se o tom s dr., asi to bude chtít vidět, pokud se Ti na tom něco nezdá. Já jsem jí k vůli tomu tenkrát volala a šli jsme to ukázat.
Bez doporučení dr. bych s tím nic nepodnikala a ničím to nemazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
21.12.10 21:18

Ahoj Jani :lol:
Ja myslela, ze koukas po diskuzich o kojeni :mrgreen:
S tema detickama jsou porad nejaky starosti. Kdyz uz mlicko staci, tak si zas vymysli neco jineho :lol:
Nejvic me na tom desi ta tmava barva, vubec nevim, jestli je to normalni :-?
Uvidim rano, jake to bude. Kdyztak skocim za dr. pro radu a pak pripadne s Marym. Nechci byt za hysterickou matku :lol: Ale clovek fakt nevi, co je normalni a co ne, kdyz to vidi prvne, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.12.10 06:45

Dušičko, hlavně nevymačkávat!!!!! Nanejvýš přikládat gázu s heřmánkem - ten to vytáhne. Ale nemačkat!!!! A pak k doktroce. My jsme si to užili s malou - jezdili jsme několikrát na infekční, kde nám to propichovali a čistili :zed: Má tam jizvu asi jako dvacetikorunu. Škaredou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
22.12.10 06:56

Dušičko, když mám čas,zběžně čtu všechny nové diskuze, i ty oživené, zvlášť když vím, že je málokdo čte :mrgreen:
Jj, pořád nějaké starosti. Já bych tam zašla, pro klid duše :-)

lulje, Tebe taky zdravím :mavam:
Dlouho jsem Tě tu neviděla, nebo nezaregistrovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
22.12.10 10:39

Zacinam si pripadat jako blazen :lol: Jen polozim nejaky dotaz, tak zacne byt zas vse OK..
Teda raminko je porad takove cervene, ale vyrazne hezci nez vcera. Tak to asi necham byt a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.12.10 14:26

Jani, taky tě moc zdravím :mavam: Já tě tady vídám často, sama se zapojuji, jen je-li to nezbytně nutné (ale občas pravidlo poruším a ztrácím čas v nesmyslných diskuzích :evil: :lol: ). Děti mi dávají zabrat a času je pořád míň. Ale říkám si, že si nesmím stěžovat, protože si zároveń uvědomuju, že prožívám asi nejkrásnější období života, tak jsem prostě happy :lol: :dance: Jak se máš ty?

Dusicko, tak to je fajn, když se vám to zlepšilo! Vytekl hnis a bude vše OK. Buď ráda! Snad se to nezačne znovu podebírat! Nám to tehdy začalo reagovat po 1. hexe :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
22.12.10 16:32

lulje, já se tady objevuju celkem dost :lol: , ale je fakt, že diskuze si už taky vybírám :mrgreen:
Nelezu bezmyšlenkovitě všude :-) Děti jsou už větší, tak si trochu času vyšetřím :-)

Taky si říkám, že je to nejkrásnější období života, nebude se to už nikdy opakovat. Ale malá mi roste před očima, už to není mimino, ale docela rozumná, samostatná a svéhlavá slečna. Na jednu stranu jsem ráda, ale na druhou stranu je mi z toho trochu smutno :-)

Duši, je fajn, že to přestalo zlobit.
Kdyby náhodou, tak k dr. můžeš zajít vždy. Já mám dr. hned za rohem od baráku :lol: Je to super, nikdy nemusím řešit, že se tam nedostanu.

Holky opatrujte se a pěkné Vánoce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek