Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
postupem času(a přečtením si mnoha dostupných informací z OBOU stran názorového spektra) jsem dospěla k názoru, že HEXAVAKCÍNA je pro tříměsíční dítě nesmírná zatěž .
Naskýtají se mi dvě možnosti:
1.Posunout hexaočkování co nejdál(až po 1.roce života dcerky a podobně)
2.Nechat naočkovat všechny složky (anebo pouze některé složky hexy,to ještě popátrám) ,ale rozloženě,tedy POSTUPNĚ.
Já osobně se přikláním k 2.variantě,ale nevím,zda a kde si obstarat ony jednoduché vakcíny proti pertussi,tetanu apodobně?! Proto prosím o jakoukoli informaci maminky( případně tatínky), kteří toto už řešili přede mnou ![]()
DĚKUJI ![]()
no jestli ti neporadí tvůj pediatr (většinou o tom moc neví),tak se obrat na nejbližší očkovací centrum ,mi byli v Motole a tam nám to všechno pěkně rozepsali co a kdy píchat ,ty to předáš pediatrovi a on podle toho bude obědnávat vakcíny a postupně očkovat .My měli nejdříve infanrix a pak HIB zvlášt a pak už Infanrix+Hib (dohromady ) akorát to začni řešit co nejdřív protože my je nemohli tak 5 měs.sehnat ,protže už tu v čR prostě nebyli.+teda vše se tím prodlouží ,ještě ted v e 3 letech nejsme plně naočkovaní ,ale je fakt ,že malej neměl ani jednu reakci zatím .
Obr se trpělivostí a jdi na to
díky za téma, taky mě to zajímá
pavli -já jsem ostuda, nastudováno nemám, můžeš to napsat česky? díky ![]()
INFANRIX Hib
Vakcína proti difterii, tetanu, pertusi (acelulární) a adsorbovaná konjugovaná vakcína proti Haemophilus influenzae typu b.
jo ta difterie je záškrt ![]()
DEKUJU ZA PRISPEVKY.-)
A omluva za psani bezhackove,kojim a tukam jak datel do notasu ![]()
pavli,
muzu se zeptat,kolik ty rozdelene vakciny staly?Je mi jasne,ze to pojistovna nehradi ![]()
borisko,hojs
neni zac! ![]()
pavlak5 píše:
INFANRIX HibVakcína proti difterii, tetanu, pertusi (acelulární) a adsorbovaná konjugovaná vakcína proti Haemophilus influenzae typu b.
jo ta difterie je záškrt
a pertuse je CERNY KASEL ![]()
pavli díky a předpokládám,žes prevenar apod. asi neočkovala, kvůli zátěži nebo jo?
jo taky na něj došlo ale už jsme potřebovalijen jednu dávku ,protože malýmu bylo víc jak rok no vlastně skoro dva,rozhodně jsme to neočkovali dohromady ,ale vše z rozestupem .je dobré mít ten tetanus dřív jak dítě začne lozit po 4.Jinak mi začínali tedy dost pozdě až v 11měs.a ještě bez TBC.
pavlak5 píše:
jo taky na něj došlo ale už jsme potřebovalijen jednu dávku ,protože malýmu bylo víc jak rok no vlastně skoro dva,rozhodně jsme to neočkovali dohromady ,ale vše z rozestupem .je dobré mít ten tetanus dřív jak dítě začne lozit po 4.Jinak mi začínali tedy dost pozdě až v 11měs.a ještě bez TBC.
Mala taky tbc nema-chci az k druhemu roku(pak uz to pry nema smysl,myslim jeste pozdeji) ![]()
tak naše dítka mají jedině právě TBC - kvůli 2násobnému výskytu v rodině, to jediné mi nevadilo u hexy nám ho oddaluje neuroložka, tak bych teoreticky měla čas se na to podívat, nejjednodušší je nabrat tady info a ty pak prověřovat ![]()
tam je potřeba zvážit spec.potřeby a rizika například jsme dávali meningokoka ,ale žloutenku ještě nemáme a vlastně ještě nemáme ani doočkovaný přiušnice spal atd.ono to prostě potom vše trvá déle .Každej lékař jinej názor ,protot je nejlepší poradit se v očk.centru.tam mají skušenosti .pediatři jsou většinou vyjukaný a nechtějí nic dělat proti zavedeným zvyklostem .
pavli - kurňa, uvažuju co to je očkovací centrum -to asi bude bývalá hygiena nebo tak něco, že? a jak je to prosím tě s těmi doplatky?
my jsme hexu vůbec nemohli a až nám na neuru a po vyš.krve (protilátek či co )dali avízo ,že můžeme infanrix +hib tak jsem teprve objednávali Motol (tam 3 měs.objednací lhůta ) a vakcína nedostupná tak se nám vše ještě prodloužilo .Možná byste měli neuroložku požádat ,aby vám dovolila ten infanrix+hib je o moc šetrnější a nebo zvlášt infanrix a následně hib(ikdyž to je úplně rozvláčné myslím jsou 3 dávky každého a ještě mezitím musíš dělat přestávky)Hlavně se domluvit co nejdřív jak jsem pochopila -vakcíny jsou zde k sehnání jenom pár okamžiků po dodávce začátkem Nového roku ,tak je potřeba na to myslet ,pak je rozeberou spec.centra pro nem.děti a už zase není .
Aha,
tak Novy rok bude brzy ![]()
Budu si muset zacit obvolava ona ‚ockovaci centra‘ ![]()
no my za to neplatili nic nai za pneumokoka tenkrát ,ale jsme riziková skupina .No očkovací centrum asi není úplně hygiena,ale místo ,kam se posílají děti rizikové k očkování děti po nádorovém onem ,nedonošenci ědti co měli alergickou reakci na očkování .Ale na té neurologii by měli vědět ,kde se to dělá u vás snad nebudete muset jet až sem do PHY ![]()