Dá se rozdělit hexa? A JAK?

30309
19.9.10 13:11

Dá se rozdělit hexa? A JAK?

Ahoj všem,
postupem času(a přečtením si mnoha dostupných informací z OBOU stran názorového spektra) jsem dospěla k názoru, že HEXAVAKCÍNA je pro tříměsíční dítě nesmírná zatěž .

Naskýtají se mi dvě možnosti:
1.Posunout hexaočkování co nejdál(až po 1.roce života dcerky a podobně)
2.Nechat naočkovat všechny složky (anebo pouze některé složky hexy,to ještě popátrám) ,ale rozloženě,tedy POSTUPNĚ.

Já osobně se přikláním k 2.variantě,ale nevím,zda a kde si obstarat ony jednoduché vakcíny proti pertussi,tetanu apodobně?! Proto prosím o jakoukoli informaci maminky( případně tatínky), kteří toto už řešili přede mnou :oops:

DĚKUJI :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
19.9.10 13:24

no jestli ti neporadí tvůj pediatr (většinou o tom moc neví),tak se obrat na nejbližší očkovací centrum ,mi byli v Motole a tam nám to všechno pěkně rozepsali co a kdy píchat ,ty to předáš pediatrovi a on podle toho bude obědnávat vakcíny a postupně očkovat .My měli nejdříve infanrix a pak HIB zvlášt a pak už Infanrix+Hib (dohromady ) akorát to začni řešit co nejdřív protože my je nemohli tak 5 měs.sehnat ,protže už tu v čR prostě nebyli.+teda vše se tím prodlouží ,ještě ted v e 3 letech nejsme plně naočkovaní ,ale je fakt ,že malej neměl ani jednu reakci zatím .
Obr se trpělivostí a jdi na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.10 13:34

díky za téma, taky mě to zajímá
pavli -já jsem ostuda, nastudováno nemám, můžeš to napsat česky? díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.9.10 13:40

INFANRIX Hib

Vakcína proti difterii, tetanu, pertusi (acelulární) a adsorbovaná konjugovaná vakcína proti Haemophilus influenzae typu b.
jo ta difterie je záškrt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.9.10 13:43

DEKUJU ZA PRISPEVKY.-)
A omluva za psani bezhackove,kojim a tukam jak datel do notasu :oops:

pavli,
muzu se zeptat,kolik ty rozdelene vakciny staly?Je mi jasne,ze to pojistovna nehradi :roll:

borisko,hojs 8-) neni zac! 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.9.10 13:44
pavlak5 píše:
INFANRIX HibVakcína proti difterii, tetanu, pertusi (acelulární) a adsorbovaná konjugovaná vakcína proti Haemophilus influenzae typu b.
jo ta difterie je záškrt :palec:

a pertuse je CERNY KASEL :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.10 13:45

pavli díky a předpokládám,žes prevenar apod. asi neočkovala, kvůli zátěži nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.9.10 13:47

jo taky na něj došlo ale už jsme potřebovalijen jednu dávku ,protože malýmu bylo víc jak rok no vlastně skoro dva,rozhodně jsme to neočkovali dohromady ,ale vše z rozestupem .je dobré mít ten tetanus dřív jak dítě začne lozit po 4.Jinak mi začínali tedy dost pozdě až v 11měs.a ještě bez TBC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.9.10 13:49
pavlak5 píše:
jo taky na něj došlo ale už jsme potřebovalijen jednu dávku ,protože malýmu bylo víc jak rok no vlastně skoro dva,rozhodně jsme to neočkovali dohromady ,ale vše z rozestupem .je dobré mít ten tetanus dřív jak dítě začne lozit po 4.Jinak mi začínali tedy dost pozdě až v 11měs.a ještě bez TBC.

Mala taky tbc nema-chci az k druhemu roku(pak uz to pry nema smysl,myslim jeste pozdeji) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.10 13:50

tak naše dítka mají jedině právě TBC - kvůli 2násobnému výskytu v rodině, to jediné mi nevadilo u hexy nám ho oddaluje neuroložka, tak bych teoreticky měla čas se na to podívat, nejjednodušší je nabrat tady info a ty pak prověřovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.9.10 13:52

tam je potřeba zvážit spec.potřeby a rizika například jsme dávali meningokoka ,ale žloutenku ještě nemáme a vlastně ještě nemáme ani doočkovaný přiušnice spal atd.ono to prostě potom vše trvá déle .Každej lékař jinej názor ,protot je nejlepší poradit se v očk.centru.tam mají skušenosti .pediatři jsou většinou vyjukaný a nechtějí nic dělat proti zavedeným zvyklostem .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.10 13:55

pavli - kurňa, uvažuju co to je očkovací centrum -to asi bude bývalá hygiena nebo tak něco, že? a jak je to prosím tě s těmi doplatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.9.10 13:58

my jsme hexu vůbec nemohli a až nám na neuru a po vyš.krve (protilátek či co )dali avízo ,že můžeme infanrix +hib tak jsem teprve objednávali Motol (tam 3 měs.objednací lhůta ) a vakcína nedostupná tak se nám vše ještě prodloužilo .Možná byste měli neuroložku požádat ,aby vám dovolila ten infanrix+hib je o moc šetrnější a nebo zvlášt infanrix a následně hib(ikdyž to je úplně rozvláčné myslím jsou 3 dávky každého a ještě mezitím musíš dělat přestávky)Hlavně se domluvit co nejdřív jak jsem pochopila -vakcíny jsou zde k sehnání jenom pár okamžiků po dodávce začátkem Nového roku ,tak je potřeba na to myslet ,pak je rozeberou spec.centra pro nem.děti a už zase není .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.9.10 14:01

Aha,
tak Novy rok bude brzy :think:
Budu si muset zacit obvolava ona ‚ockovaci centra‘ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.9.10 14:04

no my za to neplatili nic nai za pneumokoka tenkrát ,ale jsme riziková skupina .No očkovací centrum asi není úplně hygiena,ale místo ,kam se posílají děti rizikové k očkování děti po nádorovém onem ,nedonošenci ědti co měli alergickou reakci na očkování .Ale na té neurologii by měli vědět ,kde se to dělá u vás snad nebudete muset jet až sem do PHY :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek