Očkování proti rotavirům

648
15.9.10 10:57

rotaviry

Ahojky všem, holky co si myslíte o očkování proti rotavirum.Ano či ne a pokud ano tak v jakém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
15.9.10 11:13

muj osobni nazor je ze bych to miminku nikdy nedala…silenej zahul pro telicko je uz TBC a hexa…natoz jeste dalsi… :nevim: mala nema zadny nepovinny ocko a ani mit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
15.9.10 11:22

Ahoj,

starší děti rotaviry nemají protože to ještě nebylo tak známé. Nejmladšímu rotaviry zřejmě naočkovat nechám. Nedávám žádné jiné nepovinné očkování, ale tohle asi ano. Protože když se to vyskytne ve školce je to fakt síla. Hexa se dá odložit a očkovat až v půlroce. Takže ty očko nebude mít tak za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
15.9.10 11:32

My jsme očkovali na rotaviry poprvé v 7 týdnech, pak 2× po měsící. Dr. nám to očkování jedině doporučila. Měl by být odolný i vůči salmonele a podobným neřádstvům. Navíc máme v rodině rakovinu tlustého střeva a to očkování vytváří ve střevech odolnější prostředí. Takže já doporučuji. Snášel to úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
15.9.10 11:36

My taky očkovali hned v druhém měsíci. A udělali jsme dobře. Na poslední dovolené se mezi všemi prohnalo něco jako střevní chřipka. Jediný, kdo neměl průjmy, byla moje naočkovaná holčinka. :wink: Schytal to tam i stejně starý (1,5 roku) synovec, který naočkován nebyl.

Jinak…očkování jsme snášeli dobře, bez zvláštním reakcí. A je to bezbolestné…sirupek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
15.9.10 11:44

my máme všechna povinná očkování a z nepovinných máme jen Prevenar.Dr nám doporučovala i Rotarix,ale cena je na nás příliš.Kdyby to hradila aspon částečně pojištovna tak bych do toho šla,když je ta možnost.

Moc nechápu že hodně maminek je proti očkování jakémukoliv.Přece jde o zdraví jejich dětí!A když ty vakcíny jsou,tak proč ne? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
15.9.10 11:52
mikitaa píše:
muj osobni nazor je ze bych to miminku nikdy nedala…silenej zahul pro telicko je uz TBC a hexa…natoz jeste dalsi… :nevim: mala nema zadny nepovinny ocko a ani mit nebude.

je to každýho věc,i když TBC je záhul tak miminko které chytí TBC je záhul daleko větší!To samí i u pneumokoků a rotavirů…
nehazardovala bych se zdravím s svých dětí,když je ta možnost naočkovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.9.10 11:56
kecačka píše:
mikitaa píše:
je to každýho věc,i když TBC je záhul tak miminko které chytí TBC je záhul daleko větší!To samí i u pneumokoků a rotavirů…
nehazardovala bych se zdravím s svých dětí,když je ta možnost naočkovat. :wink:

to je kazdyho nazor nikomu ho neberu…jen kazdy mame na vec jiny pohled…dle meho nazoru je zakladem zdraveho ditete zdravy a dobry imunitni system. ockovani tento narusuji a to v dost velkem mire…takze z meho pohledu ja pro zdravi sveho ditete delam maximum :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
15.9.10 11:58

Mám kamarádku dětskou lékařku, má mimi 4.měs. a shodou okolností je teď moje sestra těhu (termín má každým dnem), tak chtěla, ať se kamarádky zeptám na její názor na toto očkování a jestli malou nechá proti rotavirům očkovat. Odpověď byla jednoznačně NE, rotaviry tu byly, jsou a budou, je to vše o hygieně, ano když je starší dítě ve školce ovlivnit se to moc nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
15.9.10 12:22
mikitaa píše:
kecačka píše:
mikitaa píše:
to je kazdyho nazor nikomu ho neberu…jen kazdy mame na vec jiny pohled…dle meho nazoru je zakladem zdraveho ditete zdravy a dobry imunitni system. ockovani tento narusuji a to v dost velkem mire…takze z meho pohledu ja pro zdravi sveho ditete delam maximum :-)

jo,máme na to každá jiný názor-nic proti tomu,ale všechny tyhle nemoci jsou pro malé děti nebezpečné a než strávit čas v nemocnici,tak radši doma a zdraví! 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.9.10 12:45

Střevní infekce způsobená rotaviry je nepříjemná, ale zpravidla probíhá bez komplikací. Po očkování se často objevují nežádoucí reakce, vzácně může dojít i k nebezpečným střevním komplikacím. Dlouhodobý účinek je nejistý.

Opakovaná onemocnění rotaviry vedou k rezistenci. Mnoho novorozenů se rotaviry nakazí již v prvních dnech života v porodnici. Díky ochraně matky neonemocní, ale naopak zvolna získají určitou přirozenou imunitu.

Existuje domněnka, že eliminace nejčastějších rotavirových sérotypů vede k sérotypovému replacementu. Na uvolněné místo po dosavadních sérotypech mohou nastoupit exotické typy s možnými méně výhodnými vlastnostmi.

Z výše uvedených důvodů za mne velké NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.9.10 12:51
kecačka píše:

Vidíš, dle tebe riskuji tím, že nenaočkuji. Podle mne riskuješ ty, když očkuješ :wink: . Věřím, že žádná maminka nehazarduje vědomě se zdravím svých dětí. Každý však máme jiné zkušenosti a informace. Proto ten jiný postoj. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
15.9.10 12:57
Markéta M píše:
kecačka píše:
Vidíš, dle tebe riskuji tím, že nenaočkuji. Podle mne riskuješ ty, když očkuješ :wink: . Věřím, že žádná maminka nehazarduje vědomě se zdravím svých dětí. Každý však máme jiné zkušenosti a informace. Proto ten jiný postoj. :-)

Je to věc názoru,já ti ho neberu,ale proč teda ty vakcíny jsou?k čemu?Nejsem sečtělá jako ty,ale dr.mi radila naočkovat…pak když někde čtu co rotaviry nebo pneumokoky dokážou tak se děsím! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.9.10 13:29
kecačka píše:
Markéta M píše:
kecačka píše:
Vidíš, dle tebe riskuji tím, že nenaočkuji. Podle mne riskuješ ty, když očkuješ :wink: . Věřím, že žádná maminka nehazarduje vědomě se zdravím svých dětí. Každý však máme jiné zkušenosti a informace. Proto ten jiný postoj. :-)
Je to věc názoru,já ti ho neberu,ale proč teda ty vakcíny jsou?k čemu?Nejsem sečtělá jako ty,ale dr.mi radila naočkovat…pak když někde čtu co rotaviry nebo pneumokoky dokážou tak se děsím! :roll:

no ale jsou i doktori co to vyslovene nedoporucuji…takze je na rodicich aby nastudovali k vemu vsemu to muze byt prospesne…a cemu vsemu to skodi…a dle sveho nejlepsiho svedomi se rozhodli…
a kcemu je tolik leciv a vakcin?? je to uuuuzasnej a silenej byznys. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.9.10 13:31

Kecačko, medicínská věda i různé formy medicínského vzdělání jsou ve znepokojivém měřítku financované farmaceutickým průmyslem. Farmaceutický průmysl vydělává na vakcínách obrovské částky. Centrální funkci má v oblasti rozhodování o očkování věda. Tím, že je závislá na svých sponzorech, zohledňuje hlavně jejich zájmy. Jejich zájmem je však získaný důkaz o účinnosti a bezpečnosti vakcín získaný v co nejkratším čase a za co nejnižší náklady. Jako důkaz účinnosti postačí zpravidla pouhé zjištění protilátek před a po očkování a při posuzování bezpečnosti se sleduje pouze krátké období - řádově pár dnů až po nejvýše několik týdnů po očkování.

A k tvému strachu z rotavirů a pneumokoků - víš, že při práci s veřejností musí farm. firma. vzbudit určitou míru strachu s cílem zvýšení motivace k očkování? Celá jedna odnož výzkumů se v tomto oboru zabývá otázkou, jaká hladina strachu je pro tento účel optimální. Vědomá diskuse o tématech prevence nemocí, smysluplnosti očkování a vlastního smyslu života je tímto způsobem blokovaná, lidé jsou zbaveni svéprávnosti, a jejich zdraví je podřízeno abstraktním cílům. Jak moc je úspěšná strategie vzbuzování strachu, ukazuje studie, ve které jsou srovnávány subjektivní představy rodičů o nebezpečí se skutečnými riziky nemoci.Škála rizika byla postavena tak, že na jejím vrcholu byla nejnižší čísla, největší nebezpečí bylo tedy č. 1. V této stuii rodiče přiřadili nebezpečí kousnutí klíštětem stupeň 2, nebezpečí meningitidy 4, dětským nemocem 6 a hepatitidě 7. Šlo zde o rizika, na které se nejvíce zaměřovala propagace očkování. Experti dali těmto rizikům stupně 19, 20, 29 a 36. Skutečné nebezpečí úrazů, nedostatku pohybu, pasivního kouření, emisí, alergenů a psychického stresu na zdraví dětí rodiče úplně podcenili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek