Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no promin, ale ja bych to teda neriskovala.. bala bych se ze se neco posere, ja davam i prevenar, a chci casem i proti klistatum.. na chripku kaslu.. ale ty zakladni ockovani mi prijdou jako samozrejmost..:(
Do toho bych taky nešla … včetně tý klíšťovky. Bydlíme na břehu řeky ve „žhavým koridoru“ a to, že já očkovaná nejsem a „zatím“ jsem nemocná nebyla, nic neznamená …
A taky nesouhlasím s tím, že samonté očkování nadělá víc paeky než daná nemoc, která se ještě navíc ani nemusí objevit (řeba tetanus). Samozřejmě, jsou výjimky, dětičky, které špatně reagují, ale spíš jsem četla články pro očkování než proti - tedy že spíš děti budou nemocné, ne-li zemřou neočkované než očkované na následky očkování. jestli mi rozumíte. A jistě - moje dítko taky reaguje na dithiaden přesně opačně - měl by spát a místo toho paří celou noc a skáče po posteli!
A já mám taky na některé léky opačné reakce … to se prostě může stát. Ale rozhodně oba neumíráme, když si tu tabletu zobnem …
Jsem prostě proti.
Ale na to se svlastně neptala …
To je další ožehavé téma kterého se raději nebudu zučastnovat proto že je mi jasný jak to skončí
až se tu ukážou neočkovatelky .
Očkovat bych nechala a navíc dávám i nepoviné očkování-synflorix a ještě něco máme a už ani nevim co:-)).Jo neštovice ![]()
Já ani nevěděla že to jde. Neočkovat. Některé jsou snad povinné ne?
Každopádně bych očkovala, i kdyby nebylo.
Anonymní, znám jednu maminku, která má nyní 3 leté dítko, které dosud očkované nebylo. A mám kamarádku, která v porodnici nenechala píchnout tuberu, očkovat chce, ale s odkladem a postupně. Takže ne hexu, ale nějak to rozdělit. Priorix ale očkovat nebude a samozřejmě žádné nepovinné taky ne.
Když už píšu, tak za sebe, já u obou dětí dávám povinné a u staršího čuňátka zvažuji žloutenku.
Vše má své pro a proti a pravda je jako vždy někde uprostřed…
Dite, ktere neni ockovane, ale prece nemuzou vzit do skolky. Kamaradka ucitelka to resila, jestli vyloucej holcicku, jejiz maminka dodala falesne potvrzeni o ockovani…
my začali očkovat v roce věku (ze zdravotních důvodů).Jinak povinné očkování mu stejně dát musíš ,jinak máš opletačky se státem a problémy ve školce.Jinak z neočkovaným dítětem jsou rizikové takové kroužky jako plavání.Popravdě já měla dost nervy v kýblu :když někdo zakašlal v MHD -už jsem se bála TBC a černého kašle,každej s pupínkem na dětským cvičením mi byl podezdřelej ,když na sebe malej hodil kvetináč a odraným prstem ryl v hlíně -už jsem myslela na tetanus .Jo nebezpečí číhá všude .Ale po domluvě se to dá různě rozložit a odložit ,nemusíš očkovat hned novorozence .I ta hexa se dá rozložit .
Neočkovat dítě lze. Obvykle není stanovena hranice, do kdy se očkovat musí, takže lze očkování minimálně odložit.
Zkus se kouknout na nosenideti.cz, je tam určitě diskze o neočkování (myslím že má název proč není očkování trestné), holky tam mají zkušenosti určitě.
Na neočkování mám svůj názor. Na ten se ale zakladatelka neptala. I tak z toho bude další hádka.Diskuzí tohoto tipu tady byla kopice. Zkus pohledat.
Já osobně jsem ráda, že očkování vůbec existuje a že máme tu možnost.. a nemoci typu tubera a podobně tu kdysi byly běžně a dnes? čím to asi bude? očkováním a tak já ho svým dětem zaplatím, nechávala jsem očkovat Hexu a během 4let doplnila o další nepovinné očkování a udělám to stejně i podruhé!
já bych se ohledně toho vůbec nehádala, já mám názor takový jaký jsem psala a tak to i udělám a někdo má zas opačný a udělá to jinak, každý podle sebe a co víc řešit ![]()
Tak my máme ty povinné očkování (hexu) a jinak nic..ještě uvažuji maximálně o klíšťatech, ale to jde až po 1.roku.
Synflorix, prevenar a ostatní (srágory) nenecháme očkovat..jsou to jen další srajdy do tělíčka a mimochodem např. pneumokok má cca. 70 druhů a očkování je snad jen na cca. 9 takže tak…
Nemame ockovane TBC a priorix je tez odlozen na neurcito. Hexu mame, nejak jsem v dobe, kdy se zacala ockovat, nejak moc neuvazovala nad tim, zda je opravdu potreba nebo ne. A mame synflorix, protoze jsem se nechala hezky vydesit reklamni kampani. U dalsiho uz bych synflorix nedala, povazuji to za zbytecne a hexu bych tez nedavala, pouze nektere vybrane nemoci.
Ockovat, aby mi dite prijali do skolky, kdyz jsem presvedcena, ze nektere vakciny jsou nebezpecne, to je trochu nepomer priorit.
Neockujes proto, ze jsi presvedcena o nebezpeci vakcin nebo proto, ze mas dite v rizikove skupine? (atop, snizena imunita, jine problemy)
Já tedy očkovat určitě nechám, jen se mi nelíbí TBC hned v porodnici a uvažuju nad rozdělením hexy…
Ale zastavím se nad něčím jiným, možná je to malinko OT, ale zatím všechny odpovědi zakladatelce jsou pod jménem, jaký má zakladatelka důvod schovávat se za anonym? To mi přijde zbabělé, kor u někoho, kdo (podle otázky předpokládám) nechce své dítě nechat očkovat a bude si to muset obhájit, protože aktuální standard je očkovat.
BettyB. píše:
Tak my máme ty povinné očkování (hexu) a jinak nic..ještě uvažuji maximálně o klíšťatech, ale to jde až po 1.roku.Synflorix, prevenar a ostatní (srágory) nenecháme očkovat..jsou to jen další srajdy do tělíčka a mimochodem např. pneumokok má cca. 70 druhů a očkování je snad jen na cca. 9 takže tak…
No, zrovna klíšťovka pro malé dítě není zrovna ideální… ač ji sama mám, tak dítěti lehce po roce bych ji nedala.
AHOJKY,je tu někdo, kdo nedal své miminko očkovat vůbec?