Očkování proti rotavirům - reakce

584
23.8.10 14:46

Očkování proti rotavirům - reakce

Ahoj holky,
prosím jakou máte zkušenost s Rotarixem? Nějaké reakce? A když, tak jaké? Pochopila jsem správě, že se dává perorálně? Malému toto očkování MUDra doporučila, jdeme k ní 3.9., to by mu to dala, ale 4.9. jedeme do Chorvatska :nevim: Myslíte, že je to ok?
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21631
23.8.10 14:52

dorničko a nemůžete se doémluvit na očkování o týden dřív? přece jenom bych se po jakémkoliv očkování docela bála odjet hned druhý den do zahraničí. člověk nikdy neví, jaká bude reakce a mrzuté dítě v autě není žádná výhra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.10 15:12

hmm tak to bych tak neočkovala. My jsme jeli s malým k moři - očkovala nám žloutenku, jeli jsme na Malorcu a buď týden před odletem jsme měli mít ještě nějaké, ale malý byl nachlazený a tak to vyšlo den dva před odletem, kdy nám doktorka řekla, že nebude riskovat reakce a že až dojedem.
Určitě bych nedávala očkování před dovolenou, navíc tady hodně maminek řešilo někde, še se nesmí hned koupat slunit, nevím kde to už bylo, kdyby byly teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
23.8.10 17:58
dornicka píše:
Ahoj holky,
prosím jakou máte zkušenost s Rotarixem? Nějaké reakce? A když, tak jaké? Pochopila jsem správě, že se dává perorálně? Malému toto očkování MUDra doporučila, jdeme k ní 3.9., to by mu to dala, ale 4.9. jedeme do Chorvatska :nevim: Myslíte, že je to ok?
Děkuju :kytka:

ahoj! Taky by mě to docela zajímalo, sice se nechystám nikam na dovolenou, ale o očkování proti rotavirům pro děti uvažuju, ale ještě jsem se na to neinformovala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24320
23.8.10 20:54

Ockovani na rotoviry mi bylo receno ze ne.ze to ditko chytne a prubeh stejny nezabrani to mu ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
23.8.10 21:15

Zakladatelko, ano rotaviry se podávají ústy… doktor říkal že bývá ojediněle průjem, prej horečky a tak nejsou… my byly úplně bez reakce… nebála bych se toho, ael raději se domluv s doktorem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
24.8.10 08:16

Díky holky. Zavolám dnes doktorce, jestli nemůžeme přijít tenhle týden, ať je to v klidu. Malej je takový hubeňourek, tak proto mi Dr. doporučila rotaviry naočkovat, prý kdyby ho to skolilo a zhubnul, mohlo by to pro něj být kritický :-( Tak nechci riskovat a raděj mu to zaplatíme, i když teda ty prachy nejsou zrovna malý, že?…
Mišelko - jsem ráda, že se to jen polyká! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
24.8.10 08:28

A docela jí to i chutnalo :palec:
Jsou to dvě dávky, no a stojí to docela hodně…
Naše malá se narodila taky s nízkou váhou a naši známí si tímto prošli, takže nám řekli jak hrozné to bylo, takže peníze nepeníze, naočkovali jsme ji tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
24.8.10 08:34

Teď jsem Dr. volala, reakce prý žádné nejsou, tak mu to dá klidně před tou cestou. Tak snad to bude ok… Kapky ze lžičky baští rád, takže šance, že to pěkně spolkne tu je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
glen25
24.8.10 11:30

Ahoj, kopiruju pribalovy letak - nezadouci ucinky (celkem kratky ve srovnani s ostatnimi vakcinami):
Nežádoucí účinky, které se vyskytly v průběhu klinických studií s Rotarixem, byly následující: ♦ Časté (mohou se vyskytnout až 1× na 10 dávek vakcíny): • průjem • podrážděnost ♦ Méně časté (mohou se vyskytnout až 1× na 100 dávek vakcíny): • bolest břicha, nadýmání • zánět kůže
Nežádoucí účinky, které byly hlášeny v průběhu podávání vakcíny Rotarix: • krev ve stolici • u velmi předčasně narozených dětí (narozených v nebo před 28. týdnem těhotenství) se
mohou 2. až 3. den po očkování objevit pauzy mezi jednotlivými dechy, které jsou delší než
normálně.

U syna po prvni davce se taky nic neobjevilo.

• Citovat
  • Upravit
6271
25.8.10 22:05

ahoj tak my jsme nechali malou naočkovat Rotateqem, reakce nebyla žádná, ale moc jí to teda nechutnalo. Je to docela investice, ale jak teď vidím, že všecičko žužlá, už se kutálí - tak si zvesela olizuje plovoučku, i když jsem jí minutu před tím dala na vypranou deku :nevim: :Tak jsem ráda, že jsme do toho šli. Jo a jsou prý chránění doživotně, a neměli by rotavirovou infekci nikdy chytnout - dle informací od mé MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek