Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
janmar80 píše:
Ahoj holky,možná trochu jiné téma. Můj malý má 7 měsíců a má pouze 1 očkování a to TBC. Bohužel má takovou silnou reakci, že nemůžeme očkovat. Vypadá to, že ani v 1 roce nebude očkovaný. Mám strach z toho, že by mohl něco chytit. Má někdo stejnou zkušenost a ják jí vyřešil. Už jsem zoufalá chci očkovat.
Ahoj!
Náš nejmladší byl očkovaný až v 16 měsících. Nedávali jsme Hexavakcínu, ale Infanrix HIB.
Jako miminko měl totiž hodně silný atopický ekzém, navíc je alergik a pravděpodobně i astmatik.
Já ale stejně Hexu nechtěla…
Teď bude mít dva roky a předpokládám, že příští rok mu píchnou ještě obrnu. Žloutenku B dostane áááž někdy, no a MMR nechci dřív jak ve třech letech.
Vůbec se zbytečně neděs, že něco chytne! ![]()
Jakou reakci měl na očkování?
Jste v péči nějakého očkovacího centra nebo jen u pediatra?
Ahoj, chodíme no, snad to dobře napíšu kalametizaci na polikliniku. Udělala se mu asi ve 2 měsících bulka pod paží. Uzlina, která se otevřena a má takovou škaredou díru, která se nechce zacelit. Doktor nejprve dával antibiotika, potom řepíkovou nať, dále heřmánek a hypermangan, ale nic nezabírá a doktor se tváří, že už si s tím taky nevý rady. Napadlo mě aloe vera, ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.
janmar80 Tak to ti vůbec nezávidím… právě proto bych ráda TBC až později, aby neblokovala ostatní očkování. Ale s tím už ty bohužel nic nenaděláš ![]()
j.a.n.i1 píše:
MMR je prosím co, nejsem ještě tak zběhlá.
spalničky, příušnice, zarděnky (Priorix, Trivivac)
janmar80 píše:
Ahoj, chodíme no, snad to dobře napíšu kalametizaci na polikliniku. Udělala se mu asi ve 2 měsících bulka pod paží. Uzlina, která se otevřena a má takovou škaredou díru, která se nechce zacelit. Doktor nejprve dával antibiotika, potom řepíkovou nať, dále heřmánek a hypermangan, ale nic nezabírá a doktor se tváří, že už si s tím taky nevý rady. Napadlo mě aloe vera, ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.
Zkus napsat k sousedům (baby-cafe)…
Nejspíš ti poradí návštěvu homeopata. Já s tím ale zkušenosti nemám, tak nemůžu poradit. Ale tam je pár znalých. ![]()
Zizalka píše:j.a.n.i1 píše:spalničky, příušnice, zarděnky (Priorix, Trivivac)
MMR je prosím co, nejsem ještě tak zběhlá.
Díky za info
jen nechápu proč se to očkuje tak brzo… Co si tak pamatuju na své dětství, tak to byly celkem běžné dětské nemoci, tedy příušnice a zarděnky… a očkovalo se jen pokud je člověk nestihl ve školce chytit.
janmar80 píše: … ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.
Prečo by nemohol ísť plávať? Čo by tam ako mohol chytiť? To počujem prvýkrát… Viem si predstaviť, že nesmú chodiť deti s oslabenou imunitou, s častými zápalmi stredného ucha… ale zdravé (akurát neočkované) dieťa? Spústa detí chodí plávať v podstate od narodenia, a ešte nie sú očkované…
Gabika píše:janmar80 píše: … ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.Prečo by nemohol ísť plávať? Čo by tam ako mohol chytiť? To počujem prvýkrát… Viem si predstaviť, že nesmú chodiť deti s oslabenou imunitou, s častými zápalmi stredného ucha… ale zdravé (akurát neočkované) dieťa? Spústa detí chodí plávať v podstate od narodenia, a ešte nie sú očkované…
Asi aby nenakazil ostatní děti… ![]()
Taky to nechápu!
Zizalka píše:Gabika píše:janmar80 píše: … ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.Prečo by nemohol ísť plávať? Čo by tam ako mohol chytiť? To počujem prvýkrát… Viem si predstaviť, že nesmú chodiť deti s oslabenou imunitou, s častými zápalmi stredného ucha… ale zdravé (akurát neočkované) dieťa? Spústa detí chodí plávať v podstate od narodenia, a ešte nie sú očkované…Asi aby nenakazil ostatní děti…
Taky to nechápu!
Myslíš tie očkované?
V tom prípade tomu očkovaniu veľmi nedôverujú, že? ![]()
Gabika píše:Zizalka píše:Myslíš tie očkované?Gabika píše:janmar80 píše: … ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.Prečo by nemohol ísť plávať? Čo by tam ako mohol chytiť? To počujem prvýkrát… Viem si predstaviť, že nesmú chodiť deti s oslabenou imunitou, s častými zápalmi stredného ucha… ale zdravé (akurát neočkované) dieťa? Spústa detí chodí plávať v podstate od narodenia, a ešte nie sú očkované…Asi aby nenakazil ostatní děti…
Taky to nechápu!V tom prípade tomu očkovaniu veľmi nedôverujú, že?
Trefná úvaha
![]()
Gabika píše:Zizalka píše:Myslíš tie očkované?Gabika píše:janmar80 píše: … ono to očkování je důležité i pro to, že s malým nemůžu chodit plavat, začli jsme vaničkami, už se umí potápět, ale do bazénu nesmí.Prečo by nemohol ísť plávať? Čo by tam ako mohol chytiť? To počujem prvýkrát… Viem si predstaviť, že nesmú chodiť deti s oslabenou imunitou, s častými zápalmi stredného ucha… ale zdravé (akurát neočkované) dieťa? Spústa detí chodí plávať v podstate od narodenia, a ešte nie sú očkované…Asi aby nenakazil ostatní děti…
Taky to nechápu!V tom prípade tomu očkovaniu veľmi nedôverujú, že?
![]()
Jak jinak… ![]()
Ahoj, dcera je očkovaná, jak má být, ale o očkování navíc (klíšťovka, Prevenar a další) jsem neuvažovala.
Ahoj, no nesmí plavat,protože má otevřenou uzlinku v pod paží a díky tomu by mohl ve vodě něco chytit aspoň tak mi to říkal doktor.