Žádné očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
2.9.10 09:47

vyhlášku stará ministrině nestihla podepsat a nový ministr ji uložil, prozatím k ledu. v platnost nevstoupila.
(taky mám doma dr., navíc dr., jehož specializací byla skoro rok tubera..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 10:56
BettyB. píše:
Ještě když jsem četla příspěvek od Natašy,tak mě došlo, že určitě chceme meningokoka a to proto, že mi na něj zemřela v 16 letech spolužačka a kamarádka. Jeden den zdravá jako řípa a další den konec… :-(
Bylo to strašné a rozhodně bych to nikdy nechtěla zažít..asi by mi nikdy nedošlo, jak závažná a rychlá nemoc to je, kdyby se to nestalo…

jenže stejnou zkušenost můžeš mít s úmrtím na pneumokoka, černý kašel, spalničky, tetanus, klíšťovku…
Chápu, že zkušenost k takovému myšlení svádí. S meningokokem to mám podobně - spolužačka na gympl zemřela. Ale důležitější jsou statistiky - poměr riziko nákazy a jejích následků a riziko následků očkování. A vztáhnout to i k věku dítěte.

• Citovat
  • Upravit
22590
2.9.10 12:06
Nataša píše:
vyhlášku stará ministrině nestihla podepsat a nový ministr ji uložil, prozatím k ledu. v platnost nevstoupila.
(taky mám doma dr., navíc dr., jehož specializací byla skoro rok tubera..)

Aha,mne to doktorka tvrdila jako hotovou vec, jsme mimo Cr a ja si ji sla nechat naockovat- male…a ona mi rekla,ze uz je to zrusene.....nejak jsem potom nepatrala dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.9.10 12:59
Miarei píše:
mám doma doktora, takže jsem pro očkováníTy co křičí očkávní ne by si pak měli platit ZE SVÉHO veškeré lékařské úkony a i léky v plné palbě.
Odmítají základní očkování, a pak by chtěly, aby stát platil za něco co ony posraly.

Pacienti by si taky měli hradit léčbu nemocí spojených se špatnou životosprávou, kouřením, užíváním drog, alkoholu apod… :pankac:

Já teda mám pocit, že těch co nechtějí žádné očkování je minimum.
Pak jsou ti, kteří více přemýšlí nad tím, jaká jsou rizika očkování a neočkování konkrétních vakcín. A chtěli by mít právo si sami rozhodnout, kdy a co nechají svému dítěti píchnout.

A jak psala Farska, pak by stát měl odškodňovat ty, kterým očkování způsobilo nějakou újmu. Ale ono se to taky těžko dokazuje, že…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
2.9.10 21:34

Nataša má pravdu, TBC je stále dle vyhlášky povinné. Přesto se však v několika porodnicích již delší dobu neočkuje, jelikož je to dle některých lékařů non lege artis / jedná se o postupy medicínský neověřené, ty, které nejsou dle aktuálních nejnovějších vědeckých poznatků, zastaralé nebo méně účinné (či až případně nebezpečné)/.

Jinak anonyme dcera má to nešťastné TBC a jednu hexu. Od té doby nic. Budou ji 4 roky. Žádné další očkování nechystáme. Pokud chceš sdílet s někým neočkování, musíš jinam. Očkování je dnes velmi populární a neočkovat znamená téměř vyloučení ze společnosti plnohodnotných rodičů. Což však neznamená, že rodiče, kteří se rozhodnou neočkovat neexistují. Je jich celkem dost, jen je musíš hledat v jiných vodách než zde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
2.9.10 21:56

Tak ono i když je TBC podle vyhlášky povinná, tak ta vyhláška rozhodně neříká, že musí být naočkována v porodnici…

§ 3
Pravidelné očkování proti tuberkulóze
(1) Očkování proti tuberkulóze se provede nejdříve čtvrtý den a nejpozději do konce šestého týdne po narození dítěte.
(2) Pokud nelze očkování provést podle odstavce 1, provede se až po skončení základního očkování prováděného v rámci pravidelného očkování dětí; to neplatí, jde-li o novorozence patřící do dispenzární skupiny kontaktů s aktivní tuberkulózou, kteří se proti tuberkulóze očkují přednostně před ostatním očkováním. Očkují se jen děti s negativním tuberkulínovým testem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.9.10 22:07

takže TBC je ještě povinná -to mě úplně zmátlo .Z kalmetizašní stanice nám tento rok ještě nevolali-tak jsem myslela že už to „zabalili“ .I doktorka tvrdila ,že už ji nemusíme dávat. :nevim:
Ikdyž pravda dřív jak ne jaře to stejně nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
2.9.10 22:11

Tak ono se tak nějak počítá s tím, že to povinné nebude, tak už to moc neřeší, jde vlastně hlavně o to, že ta vyhláška nestihla vyjít díky volbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
2.9.10 22:24
Anonymní píše:
AHOJKY,je tu někdo, kdo nedal své miminko očkovat vůbec?

Mladšieho syna som mala totálne neočkovaného do takmer 3,5 roka, dcéra je ešte neočkovaná, s očkovaním opatrne začneme po 3. roku.

Poznám ale aj ľudí, ktorí majú úplne neočkované školopovinné deti.

• Citovat
  • Upravit
1853
2.9.10 22:36

Gábiko a nemáš nembo neměla jsi strach ,že "něco " chytnou? Třaba od cizinců nebo bezdomovců ,nebo v prostředcích hromadné dopravy ,nebo na dovolené? nemo máte nějaký zvláštní režim? Já to prožívala hrozně ani do samoobsluhy jsem s malým nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
2.9.10 22:47

Režim sme mali normálny, chodili na plávanie, na dovolenky… čokoľvek. Trochu strach som mala, ale nie väčší ako z predčasného očkovania. Ale hlavne som dávala dosť pozor, keď ochoreli…

• Citovat
  • Upravit
1853
2.9.10 23:03

hmm to je fakt ,blbý je ,že lékaři už nejsou „cvičení“ v rozpoznávání chorob ,které se tak často nevyskytují .Loni tady „proletel černý kašel a známá chodila po doktorech 14 dní než někoho napadlo ,že je to tato nemoc .)
Ale jinak jo ,předčasný očkování ,je nebezpečné -u nás se toho taky báli a nikdo nechtěl "píchnout“ první .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.9.10 10:36

Holky, prosím, abych si to tedy ujasnila: své dítě nemusím nechat vůbec očkovat?? Ani těmi povinnými, tbc, hexa..? Teda ne že bych plánovala jí neočkovat, to radši oočkuju a ať se pak klíďo válí v blátě :mrgreen: T můžu normálně zavolat našemu dr a říct- hele, dr., moje dítě chci neočkovaný- a on to musí akceptovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.9.10 10:57
zuzouš píše:
Holky, prosím, abych si to tedy ujasnila: své dítě nemusím nechat vůbec očkovat?? Ani těmi povinnými, tbc, hexa..? Teda ne že bych plánovala jí neočkovat, to radši oočkuju a ať se pak klíďo válí v blátě :mrgreen: T můžu normálně zavolat našemu dr a říct- hele, dr., moje dítě chci neočkovaný- a on to musí akceptovat??

ze zákona je to povinné. nicméně težkoo ti dítě v ordinaci doktor vytrhne z náručí, tebe zamkne v čekárně a naočkuje dítě. Takže pokud řekneš ne a budeš na tom trvat, tak nenaočkuje. Následně tě může „stíhat“ sociálka, protože jsi vlastně porušila zákon. Problém je v děravých zákonech - zkrátka v zákoně je napsáno, že očkovat být musí, u většiny vakcín je od kolika měsíců se očkuje, ale už tam není do kdy musí být dítě naočkováno. A tady je prostor pro ty, co očkovat nechtějí. Další možnost uvést různé důvody, proč očkovat nechceš- dítě má teplotu, před týdnem mělo rýmu, příště je to zase kašel.

• Citovat
  • Upravit
82
3.9.10 12:26

Ahoj holky,možná trochu jiné téma. Můj malý má 7 měsíců a má pouze 1 očkování a to TBC. Bohužel má takovou silnou reakci, že nemůžeme očkovat. Vypadá to, že ani v 1 roce nebude očkovaný. Mám strach z toho, že by mohl něco chytit. Má někdo stejnou zkušenost a ják jí vyřešil. Už jsem zoufalá chci očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek