Žádné očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9053
1.9.10 16:38

Jani- já vím, proto jsem psala, že o tom zatím jen uvažuji… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.9.10 16:53

Jo, klistovku doporucuji doktori po 3.roce. Jako v rizikove lokalite jde dat i driv. Mam pred barakem les, kde snad 50% klistat je infikovanych, ale vakcinu dam, pokud dam, tak za hodne hodne dlouho. Ja ockovana nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.9.10 17:07
j.a.n.i1 píše:
Já tedy očkovat určitě nechám, jen se mi nelíbí TBC hned v porodnici a uvažuju nad rozdělením hexy…Ale zastavím se nad něčím jiným, možná je to malinko OT, ale zatím všechny odpovědi zakladatelce jsou pod jménem, jaký má zakladatelka důvod schovávat se za anonym? To mi přijde zbabělé, kor u někoho, kdo (podle otázky předpokládám) nechce své dítě nechat očkovat a bude si to muset obhájit, protože aktuální standard je očkovat.

Počkej, proč by to musela obhajovat? Otázka nebyla, jestli je dobře nebo ne nenechat dítě očkovat, ale jestli tu je někdo, kdo neočkoval.
Máme zatím tbc a dnes druhou hexu plus synflorix- ale ten jsem dala spíš na nátlak manžela a protože jako malá jsem měla hodně často záněty stř.ucha, tak bych to malé nepřála. Jinak jak někdo psal o pneumok.kmenech, že jich je kolem 70, tak nám dr říkala, že kmenů jsou dokonce stovky 8-o Z očkování celkově nijak nadšená nejsem, ale když to srovnám s možnou nemocí, tak to beru jako to menší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
1.9.10 17:54

Nemyslím tady, ale všude obecně, u doktora, při nástupu do školky, na plavání a já nevím kde ještě… prostě je to něco, co není úplně „normální“ a to má pak člověk vždycky složité… vem si třeba jen takovou věc, když chce člověk odmítnout nějaké vyšetření v těhu nebo jít z porodnice dříve než po doporučených 72 hodinách… kolik to někdy stojí úsilí a bojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.9.10 18:36

Jo to máš pravdu. Někdy se vlasntě divím, že některá věc vůbec lze, jako že by mě to nikdy nenapadlo, jsem třeba myslela, že z porodky se jen tak zdejchnout nemůžu (já na to teda ani zdaleka neměla ambice :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
1.9.10 18:41

OT k porodnici ;-)
Tak já to taky nemám v plánu, ale pro svůj klid a jistotu jsem si zjistila jak na to, kdybych z důvodu přístupu personálu narychlo měnila názor… ale doufám, že to nebude nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.9.10 22:24

otázka není položená dost jasně.
do jakého věku je to „miminko“.
uvažuje zakladatelka o úplném vyhnutí se jakémukoliv očkování, nebo jen o jeho odložení na pozdější -nemiminkovský - věk?
a OT - i mně vadí anonym, obecně, u jakékoliv diskuze.

úplné vyhýbání se jakémukoliv očkování bez objektivních zdravotních příčin dítěte je dle mého názoru hazard s jeho zdravím a životem.
významné odložení očkování je nutné konzultovat s lékařem, nejlépe s odborníkem a je nutné mít k němu faktický důvod, ne jen „nechci své dítě očkovat“. je určité procento dětí, které ze zdravotních důvodů očkovány být nemohou nebo mohou až ve výrazně pozdějším věku. o tom ale nerozhodujeme my před porodem, případně po narození, ale lékař na základě objektivního důvodu.
(nemluvím o TBC ve 4 dnech, tam je i legislativně čas do šestinedělí, mluvím o hexavakcíně resp. nemocech v ní obsažených, a ne o jejim odložení třeba na 6měsíc, ale o odkládání např. po roce apod.)

jsem ráda, že žiju v civilizovaném státě, kde existuje ochrana veřejného zdraví a kde se očkuje a zadarmo proti závažným onemocnněním.
dříve se neočkovalo a běžně matce „pár“ dětí zemřelo na choroby typu pertuse, tetanus, obrna atd.

mně samotné se velmi ulevilo, když Vojta mohl konečně v 8m věku dostat první dávku hexavakcíny. také jsem všude viděla pertusi, tetanus (náš citroník pro mě byl noční můra), haemofila (taky nic moc..) - ale já všude vidím i tuberu (jelikož byl muž letos už podruhé na RTG plic jako kontakt otevřené tubery, njn, doktor..).
nedovedu si představit, že bych tohle prožívala ze své vlastní vůle.. :nevim:

a OT - neočkované dítě opravdu nevezmou do školky či jiného zařízení předškolního typu. (pokud nemá dobrozdání vakcinologa/imunologa). 

OT ke klíšťovce - neurologové doporučují po 3 roce věku, tohle očko není zrovna úplně vhodné pro malé děti. 

OT obecně k očku - my třeba plánujeme očkování i s ohledem na poměr míry rizika, že danou nemoc v daném věku dítě chytí.. takže meningokoka máme např. v plánu, ale kolem 10 roku věku, kdy prudce narlstá riziko onemocnění. žloutenku A bychom dali do školky, ale dali jsme dříve kvůli rizikům manželova povolání..
encefalitidu neuvažujeme.
prevenar jsme dali v 5m, jako první vakcínu, kterou směl dostat, vzheldem k vysokému riziku a následkům invazivního pneumok. onemocnění (po 2 roce bych dávala pouze v případě ochrany proti zánětům stř. ucha pokud by to bylo potřeba - trpěl by na ně..) 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
1.9.10 22:55

Ja bych jen chtela dodat,ze ockovani proti TBC( tuberkuloza) uz neni ani v CR…tusim ze od zacatku cervence tohohle roku se zrusilo…nevim zda na pozadani vam jej naockuji,ale uz nepatri mezi ockovaci schema…aspon mi to tvrdila detska MUDra v CR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
1.9.10 23:12

Mám pocit, že je to zatím jen v návrhu, že ta vyhláška nevyšla, ale 100% to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.9.10 06:48

ne opravdu TBC není už povinná ,ale na požádání ji dají.My nemáme ,aLE NEJSPÍŠ BUDEM DÁVAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
2.9.10 07:19

Ještě když jsem četla příspěvek od Natašy,

tak mě došlo, že určitě chceme meningokoka a to proto, že mi na něj zemřela v 16 letech spolužačka a kamarádka. Jeden den zdravá jako řípa a další den konec… :-(
Bylo to strašné a rozhodně bych to nikdy nechtěla zažít..asi by mi nikdy nedošlo, jak závažná a rychlá nemoc to je, kdyby se to nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.9.10 07:35

mám doma doktora, takže jsem pro očkování

Ty co křičí očkávní ne by si pak měli platit ZE SVÉHO veškeré lékařské úkony a i léky v plné palbě.
Odmítají základní očkování, a pak by chtěly, aby stát platil za něco co ony posraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
2.9.10 07:50
Miarei píše:
mám doma doktora, takže jsem pro očkováníTy co křičí očkávní ne by si pak měli platit ZE SVÉHO veškeré lékařské úkony a i léky v plné palbě.
Odmítají základní očkování, a pak by chtěly, aby stát platil za něco co ony posraly.

Myslím,že se lze vyjadřovat i slušně 8-)
Nicméně k předchozímu,napadá mně jediné možné :

Potom by tedy stát měl hradit( a připouštět svou odpovědnost)při případných negativních následcích povinného očkování u těch dětí,kterým byla při STÁTEM NAŘÍZENÉMU OČKOVÁNÍ způsobena újma na zdraví …

K zakladatelce:
Vždy jsem děti očkovat dávala vším povinným plus něco navíc.Ted jsem asi dozrála do stadia,kdy hodně dlouho zavžuju a ze všech stran se snažím hodnotit PŘÍNOS OČKO vs JEHO MOŽNÉ NÁSLEDKY( nevěřím už slepě reklamám a lobby).
Nejmladší dcerka proti TBC očkovaná NEBYLA bude možná v roce a půl(možná taky vůbec).Hexu zvažuju,zda a kdy a jak rozložit. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
2.9.10 08:33
pavlak5 píše:
ne opravdu TBC není už povinná ,ale na požádání ji dají.My nemáme ,aLE NEJSPÍŠ BUDEM DÁVAT.

A víš prosím pod jakým číslem byla novela vyhlášky, která to mění, mě se jí nepovedlo najít. Já ji tedy taky chci dát, ale až po hexe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.9.10 08:36

já ano, ale né že bych nechtěla :-? :lol:
zatím prostě nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...