Očkování proti rotavirům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lovka
12.3.13 16:25

Dobrý den
Mám pětiletou dceru chodící do školky, kde se oběvila rotavirová infekce. Spoustu dětí skončilo v nemocnici průběh asi nemusím popisovat, nic pěkného. Naše holka měla průjem, zvládli jsme to doma, kde ale máme ještě ročního syna, kterého jsem nechala očkovat rotaviry, kdežto dceru ne, dřív to nebylo a malý nechytl vůbec nic a věřím ikdyby tak to nebude v takové míře. A druhá věc očkování proti pneumokoku u dcery jsme synflorix ještě platili a u syna už hradila pojišťovna tak jak tak dali jsme to pro dobrou věc, pro zdraví našich dětí. Moje kamarádka měla na očkování jiný názor a teď bohužel skončila se synem v nemocnici s pneumokokem usazenym jak na plicích tak v krku. V nemocnici jim řekli že měl neuvěřitelný štěstí ještě chvíli a dostalo by se to do mozku-zánět mozkových blan a pak už jsou jen dvě možnosti buď zůstane dítě postižené nebo nepřežije. On naštěstí na mozku nic neměl tak sice se šíleným průběhem se uzdravil ale hned potom se musel stejně nechat naočkovat. Takže můj názor pokud to je možné určitě naočkovat.

• Citovat
  • Upravit
1289
26.3.13 11:30
@Crixus píše:
Co je to za kravku? Očkování „NARUŠUJE“! imunitní systém? Té by někdo sebrat dítě, dokud se nedoučí základy biologie! A nemá náhodou ta holka ještě nějaké další převratné „NÁZORY“? Třeba že podle jejího názoru je dodávání tekutin škodlivé, tak dítě nebude kojit?!? Nebo třeba NÁZOR, že chodit přes přechod se má na červenou. Nebo že homeopatie funguje?!? Názorů může mít každý tři p*dele, FAKTA věc druhá. Názory (sebeblbější) ať si nechá do filozofické debaty, v reálném životě ať se řídí realitou. A pokud děvčice nemá nejzákladnější vzdělání, pak její „NÁZORY“ jsou irelevantní.

A ty jsi prosimte kdo, ze si myslis, ze si nejchytrejsi?? Zkus si neco precist nebo vyzkouset sama, nesmis verit kazdy reklame :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BarushW
5.10.13 14:54

TBC

TBC očkování je nepovinné a nedoporučuje se, pokud není přímo dispozice v rodině. :-)
Jinak očkovat rotaviry je zbytečné pokud není v rodině ještě jedno školkové dítě, nebo není sociálně rodina přizpůsobena. Tzn. když si člověk myje ruce když jde z WC apod tak to málokdy chytne. Něco jiného je to pak ve školce :-) tam to děti chytají mezi sebou

• Citovat
  • Upravit
14335
5.10.13 15:02

U náse rotaviry očkovat budou.. taky mi to přijde zbytečné, ale starčí kluk je měl dvakrát trpí hodně na průjmy, ja taky, před dvěma měsíci jsem sama leželi s noroviry, teď opět něco, prostě na to trpíme..
Má se nám narodit za pár dní malé, kluk chodí do školky, tam zase je teď salmonela- asi ji teda chytl, takže prostě jsme na toto velmi háklivý.. Takže seporadím s dětskou co s malým.. protože už jsem já měla během dvou let dvě infekční nemoce kluk taky od mala dvě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
17.7.15 20:33
@Markéta M píše:
Kecačko, medicínská věda i různé formy medicínského vzdělání jsou ve znepokojivém měřítku financované farmaceutickým průmyslem. Farmaceutický průmysl vydělává na vakcínách obrovské částky. Centrální funkci má v oblasti rozhodování o očkování věda. Tím, že je závislá na svých sponzorech, zohledňuje hlavně jejich zájmy. Jejich zájmem je však získaný důkaz o účinnosti a bezpečnosti vakcín získaný v co nejkratším čase a za co nejnižší náklady. Jako důkaz účinnosti postačí zpravidla pouhé zjištění protilátek před a po očkování a při posuzování bezpečnosti se sleduje pouze krátké období - řádově pár dnů až po nejvýše několik týdnů po očkování.A k tvému strachu z rotavirů a pneumokoků - víš, že při práci s veřejností musí farm. firma. vzbudit určitou míru strachu s cílem zvýšení motivace k očkování? Celá jedna odnož výzkumů se v tomto oboru zabývá otázkou, jaká hladina strachu je pro tento účel optimální. Vědomá diskuse o tématech prevence nemocí, smysluplnosti očkování a vlastního smyslu života je tímto způsobem blokovaná, lidé jsou zbaveni svéprávnosti, a jejich zdraví je podřízeno abstraktním cílům. Jak moc je úspěšná strategie vzbuzování strachu, ukazuje studie, ve které jsou srovnávány subjektivní představy rodičů o nebezpečí se skutečnými riziky nemoci.Škála rizika byla postavena tak, že na jejím vrcholu byla nejnižší čísla, největší nebezpečí bylo tedy č. 1. V této stuii rodiče přiřadili nebezpečí kousnutí klíštětem stupeň 2, nebezpečí meningitidy 4, dětským nemocem 6 a hepatitidě 7. Šlo zde o rizika, na které se nejvíce zaměřovala propagace očkování. Experti dali těmto rizikům stupně 19, 20, 29 a 36. Skutečné nebezpečí úrazů, nedostatku pohybu, pasivního kouření, emisí, alergenů a psychického stresu na zdraví dětí rodiče úplně podcenili.

Ahoj, je prosim tato studie nekde k dispozici? Moc dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek