Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávám žádná očkování navíc a jsem šťastná jako blecha, že TBC i hexu zvládl bez reakcí.
![]()
ja bych jen doplnila k markete…ze na vzbuzovani strachu u nas maji podstatny vliv media. jinak by si mozna o rotaviru nebo pneumokoku vzivote neslysela.
mikitaa píše:
ja bych jen doplnila k markete…ze na vzbuzovani strachu u nas maji podstatny vliv media. jinak by si mozna o rotaviru nebo pneumokoku vzivote neslysela.
Tak to jsem říkala doktorce, že nebýt „Ondry“ a dalších reklam, nevím o co jde. ![]()
Za mne - proti rotavirům bych dítě očkovat nenechala. Pravda ale je, že mediální „masáž“ je šílená. A je to jen o penězích. Na druhou stranu je to trochu o soudnosti pediatra i rodičů… A když vám dr. řekne, že cena Prevenaru je neúměrná riziku onemocnění - tzn. že obsahuje protilátky proti asi 7 kmenům pneumokoka a je jich 200 (tohle si holky přesně nepamatuju, plus mínus, ale rozdíl byl opravdu markantní). No, patřím k těm „starším“ maminám, resp. k těm, jejichž dítě nemělo „šetrnější“ vakcínu danou ze zákona, ale vše bychom museli platit (a určitě jsou tu mamči, jejichž děti si mohly nechat zdát i o hexavakcíně…). Fakt je, že „v sezóně“ si vždycky nějaou střevní virózu domů přinesem, ale vždy jsme to doma zvládli - a to bez návštěvy dr. či hospitalizace (takže ani nevím, jestli to bývají rotaviry).
Nejsem odmítač očkování, vše povinné máme splněno, ale říkám si, že z průjmu se každý dostane, kdežto taková encefalitida, meningitida… To zvažuju hodně. Tak nevím.
HOLKY DĚKUJU ZA NÁZORY BUDU TO MUSET VSTŘEBAT A ROZHODNOUT SE.
![]()
Navíc každý lékař, co jakékoliv očkování „doporučuje“ je „zmasírován“ dealerem. Býv. soused (lékař) dělal zástupce od fy, která dodávala vakcínu proti rakovině děl. čípku. Lékař, který odebere taky z toho něco má.
Malý tohle očkování nemá ani žádná další nepovinná. Upřímně jsem o tom ani v tom věku, kdy se očkuje, nevěděla. Poraď se se svým pediatrem, ten ti řekne. Já se většinou názorem toho svého řídím, zdá se mi rozumný. A jinak si myslím, že to malé tělíčko je zatíženo TBC a hexami už dost, případně vakcínou proti pneumokoku. ![]()
kozisek píše:
Nedávám žádná očkování navíc a jsem šťastná jako blecha, že TBC i hexu zvládl bez reakcí.![]()
Nedávám žádná očkování navíc a jsem šťastná jako blecha, že jsme je všechny zvládli jen se zvýšenou teplotou.
![]()
Edituji po cca půl roce - dovzdělala jsem se, co se týká očkování a zjistila jsem, že některé problémy, které jsme měli, mohly souviset s pravidelným očkováním. Věřila jsem, že po očkování můžu očekávat horečku a otok vpichu, o jiných komplikacích, které očkování může způsobit jsem vůbec netušila. Stejně jako jsem netušila, že atopický exém může být důsledek očkování, tak jako neodborníka mě vůbec nenapadlo, že příšerný řev v noci, ze kterého dítě nejde probrat, nemusí být noční můry po očkování, ale že může jít o encefalitický křik (signalizující otok či zánět mozku). ![]()
Příspěvek upraven 06.06.12 v 12:33
S tim narusovanim imunitniho systemu plne suhlasim nedala jsem dceru ockovat vubec a jsou ji uz 3 roky a je vdy nejzdravejsi dite ve skolce i kolem nasich znamych deti co jsou ockovane a to nemluvim o tom kolik deti ma autismus, ktery vedci spojuji s ockovanim ![]()
Dobrý den,
mám 4 letého syna a máme za sebou rotavirovou infekci s velmi vážným průběhem. Zůstali jsme v nemocnici na kapačkách a to co jsme si prožili bych nikomu nepřála. Syn v kuse 4 dny zvracel a měl průjem na pohotovisti to nikoho nezajímalo…Takže pokud bych věděla o očkování tak bych ho využila.
@mikitaa píše: …dle meho nazoru je zakladem zdraveho ditete zdravy a dobry imunitni system. ockovani tento narusuji a to v dost velkem mire…
Co je to za kravku? Očkování „NARUŠUJE“! imunitní systém? Té by někdo sebrat dítě, dokud se nedoučí základy biologie! A nemá náhodou ta holka ještě nějaké další převratné „NÁZORY“? Třeba že podle jejího názoru je dodávání tekutin škodlivé, tak dítě nebude kojit?!? Nebo třeba NÁZOR, že chodit přes přechod se má na červenou. Nebo že homeopatie funguje?!? Názorů může mít každý tři p*dele, FAKTA věc druhá. Názory (sebeblbější) ať si nechá do filozofické debaty, v reálném životě ať se řídí realitou. A pokud děvčice nemá nejzákladnější vzdělání, pak její „NÁZORY“ jsou irelevantní.
@Crixus píše:
Co je to za kravku? Očkování „NARUŠUJE“! imunitní systém? Té by někdo sebrat dítě, dokud se nedoučí základy biologie! A nemá náhodou ta holka ještě nějaké další převratné „NÁZORY“? Třeba že podle jejího názoru je dodávání tekutin škodlivé, tak dítě nebude kojit?!? Nebo třeba NÁZOR, že chodit přes přechod se má na červenou. Nebo že homeopatie funguje?!? Názorů může mít každý tři p*dele, FAKTA věc druhá. Názory (sebeblbější) ať si nechá do filozofické debaty, v reálném životě ať se řídí realitou. A pokud děvčice nemá nejzákladnější vzdělání, pak její „NÁZORY“ jsou irelevantní.
Copak je za výřkik do tmy? ![]()
Toto očkování patří mezi velmi užitečné, fakticky každé dítě tuto nákazu několikrát prodělá. Někdo to snáší lépe někdo hůře. Některé děti často skončí na infuzích. Očkování je bezbolestné, vedlejší účiny minimální a funguje perfektně. Co se týče bezpečnostního profilu vakciny pak vyšší (ale statisticky ne moc významé) bezpečnost má vakcina rotateq. Obvyklé reakce na toto očkování jsou spíše žádné. (Rotarix i Rotateq ) Bohužel se jedná bohužel o drahé očkování
Jesli na to máte očkujte. Pokud ne, pak počítejte že Vaše dítě prodělá na 100% střevní infekci s více či méně závažným průběhem.
Josefe, raději počítám, že naše děti střevní infekci neprodelaji a kdyby přece jen, budou mít hladký průběh. Vaše strašení nejistých maminek je únavné. Copak si lze koupit zdravi dopředu v injekci s pochybným obsahem? ani sukl nezna přesné složení vakcíny.
@Josef23 píše:Jesli na to máte očkujte. Pokud ne, pak počítejte že Vaše dítě prodělá na 100% střevní infekci s více či méně závažným průběhem.
Zapoměl jste doplnit, že pokud dítě naočkujete, tak tu střevní infekci prodělá na 100% taky s více či méně závažným průběhem.
![]()