Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoooj, jak vaše děti prožívali první hexu?? respektive chvilku po ni?? malá byla dneska očkovaná s měsíčnim zpožděnim a hrozně mi tady řve chudinka, furt brečí,jsem z toho na prášky… měli jste to stejně???
děkujuuuu
![]()
my taky očkovali hexu o měsíc déle, ale ani si injekce pomalu nevšim
ale reakci na ní měl, bolela ho nožička a měl teplotu
jako tur řval až při prevenaru(očkujeme zvlášť) a pořádně
Ahoj,mě malá řvala taky,byla neklidná a měla horečky,zkus podat nurofen sirup,malou mi vždy uklidnil.
Ahoj, díky za diskuzi, budu sledovat. Taky jsme dnes poprvé očkovali - vytuhla při odejzdu z ordinace a zatím pořád spí (už 3 hodiny) - tak jsem zvědavá, co bude po probuzení.
My byli s malým před nedávnem na první očkování Hexou a ještě i Prevenarem a naštěstí neměl žádnou reakci. Plakal pouze u píchání injekcí a potom mi spinkal 2 hod. v kočárku. Doma byl naprosto v pohodě, hrál si, celou noc spinkal. Všem maminkám bych moc přála takovou reakci na očkování a držím palečky ať to vaše miminka taky zvládnou. ![]()
nooo malá se probudila taky po dvou hodinách a prořvala se chudinka až do večera.. ani budit na papání jí nebudu, když se neprobudí, ta řvala to byl děs.. to očkování je svinstvo.. ale zapotřebí, já vim..
mona: pry muzou byt ruzny reakce - hidne spinkaji,nechteji jist,maji horecku,boli je misto ockovani apod.Asi jsi ji merila,vid?Pokud spinka a neplace ze spani,tak ji nech.O papani se jiste prihlasi sama.Nas prcek mel teploty,pomohly cipky a taky mel hlenocitou stolicku a nechtel moc jist.Muze to trvat i 2-3dny.Tak drzim pesti,my jdeme na druhou davku zitra.Uplne trnu,jak to zvladne,broucek… ![]()
nooo kočička mojeee- dala jsem jí nanoc půlku čípku tak uvidíme ráno… dobrou noc a držim pěstí.. ![]()
Ta moje nakonec spala 3,5 hodiny, potom si normálně celé odpoledne hrála a teď večer asi hodinu řev, teplota 37,2. Dostala Panadol a konečně u prsa vytuhla. Uvidíme, jaká bude noc.
Holky,snad vam to dobre dopadlo a je po teplotach
Nam to ockovani nakonec doktorka odlozila kvuli nastydnuti.Takze kolem nej litam taky,i kdyz kvuli necemu jinymu.Mimochodem do 38C neni potreba davat cipky ani sirupy…
Jo malá to zvládla bezvadně - první večer jen 37, ale chovala se a spala jako vždy a druhý den se nic nedělo. Tak jsem ráda.
pisarka: Tak to je moc statecna - princeznicka
. Ono bohuzel kazdy ockovani muze mit jiny prubeh,takze nikde neni psano,ze priste ty teploty nedostne.Nechci to v zadnym pripade privolavat,prala bych si,aby to vsechny deti mely bez teplot a jinych reakci.Spis te chci na to pripravit,ze nahoda je blbec…Ale musi to byt,je to pro jejich zdravicko do budoucna. ![]()
my teploty taky neměli, ale malá řvla jak tur celý odpoledne…
![]()
mona: ty teploty k tomu jsou hrozny,ale da se to nastesti rychle srazit. To vis,oni to jsou takovi drobci a kdyz do nich ladujeme takovy fujtajbly
kdo by nebrecel.no ale mate to zdarne za sebou,tak zase priste (predpokladam,ze vas jeste dalsi vakciny cekaji)
Ahoj holky, jdeme na prvni ockovani, a premyslime o prevenaru.Pry se dava stejne s hezou. Mivaji ho v ordinaci bo na nej pisou recept? diky