Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu. Syn 4,5 měs. je plně kojen (bez problémů). Včera jsme byli na druhém očkování - hexa, prevenar. Dneska má teplotu 38,2 po odečtu - tak jsem mu dala pandol sirup pro děti. Ale chci se zeptat jestli mu bude stačit kojení na žízeň a pocení nebo jestli mám uvařit čaj - třeba fenyklový (trpí na prdy, takže ho mám doma, ale nikdy jsem mu ho nedávala).
Syn neumí pít z láhve - zkoušela jsem to s odstříkaným MM když jsem ho potřebovala pohlídat.
Takže mám mu dát čaj (ze lžičky nebo stříkačkou) nebo bude stačit častěji přikládat?
Díky moc
Mně vždycky říkala doktorka častěji přikládat, i při teplotě, i v létě, když bylo horko…I když si cucne málo, napije se toho předního mlíka, kde je hodně vody. Ať to brzo klesne! ![]()
Ahoj, my měly první očkování ve středu, malá měla taky přes 38 a nechtěla ani prso, jen plakala
dala jsem jí paralen čípek, pak usnula a když se vzbudila, tak jsme kojily každý dvě hodiny (normálně kojíme tak po 3,5hod a celou noc spí) Ale spíš se tím jen uklidňovala, do dvou dnů se to všechno srovnalo..Tak ať je brzo lépe ![]()
Já jsem byla informovaná, že po očkování se teplota nemá srážet ! Snižuje se tím účinek očkovací látky.
Navíc snižovat teplotu, když není vyšší než 38,5 se léky nemá.
lumáťa píše:
Já jsem byla informovaná, že po očkování se teplota nemá srážet ! Snižuje se tím účinek očkovací látky.Navíc snižovat teplotu, když není vyšší než 38,5 se léky nemá.
od 38 a výš se snizovat ma
ale je pravda,ze co doktor,to nazor…
lumáťa píše:
Já jsem byla informovaná, že po očkování se teplota nemá srážet ! Snižuje se tím účinek očkovací látky.Navíc snižovat teplotu, když není vyšší než 38,5 se léky nemá.
mersii píše:lumáťa píše:od 38 a výš se snizovat ma
Já jsem byla informovaná, že po očkování se teplota nemá srážet ! Snižuje se tím účinek očkovací látky.Navíc snižovat teplotu, když není vyšší než 38,5 se léky nemá.ale je pravda,ze co doktor,to nazor…
Děkuji za reakce, ale bohužel pořád nevím jestli dát ten čaj?
Ted jsme ho měřili a už mu to kleslo na 37,8 po odečtu a konečně usnul. Tak uvidím jak na tom bude až se probudí, zatím bude bez čaje.
Já teda když měl malej teplotu 38, tak jsem nic nedávala, ale sledovala jestli to jde nahoru.
Někdy se se to dostalo jenom na 38,2 a potom to šlo zase dolu a v tom případě mi příjde zbytečný něco dávat. ![]()
Jinak bude stačit častěji přikládat. ![]()
mersii píše:lumáťa píše:od 38 a výš se snizovat ma
Já jsem byla informovaná, že po očkování se teplota nemá srážet ! Snižuje se tím účinek očkovací látky.Navíc snižovat teplotu, když není vyšší než 38,5 se léky nemá.ale je pravda,ze co doktor,to nazor…
Tady nejde o názor – imunitní systém je naprosto dokonale vědecky prověřen. Ví se jak funguje, ví se, co a jak dělat.
Rutinní srážení teplotjiž kolem 38 °C poškozuje imunitní systéma spolu s očkováním a nekvalitní stravou je podle mého názoru hlavní příčinou bídného zdravotního stavu dnešních dětí.
Můžete použít zábal nebo vlažnou sprchu, ale ne léky.
čajíkem určitě nic nezkazíš, my jsme ale taky častěji přikládaly, nevím, jak bych do malý čaj narvala, lahvičku zatím nevlastníme a ze lžičky nechce ![]()
lumáťa píše:mersii píše:lumáťa píše:od 38 a výš se snizovat ma
Tady nejde o názor – imunitní systém je naprosto dokonale vědecky prověřen. Ví se jak funguje, ví se, co a jak dělat.
Rutinní srážení teplot již kolem 38 °C poškozuje imunitní systém a spolu s očkováním a nekvalitní stravou je podle mého názoru hlavní příčinou bídného zdravotního stavu dnešních dětí.
Můžete použít zábal nebo vlažnou sprchu, ale ne léky.
ha ha, tak tato veta ma dobre pobavila
![]()
nic ohladom fungovania ludskeho tela nie je „naprosto dokonale vedecky provereno“ ![]()
Mi bylo řečeno, studený zábal a pít (u nás čaj, malého už jsem nekojila), léky jsem zatím nedávala (mám je sice v lednici ale příjde mi to zbytečné)