Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte někdo, zda jdou kombinovat Prevenar a synflorix? Dcera má 3 dávky prevenaru. Dnes byla s manželem na 4.dávce. Když jsem se pak dívala do očkováku,
měla tam napsaný synflorix. Tak nevím,jestli je to v pořádku. Nemáte s tím někdo zkušenost? Chci si nejdřív něco zjistit než se na to půjdu zeptat tý naší „úžasný“ mudry.
já myslím, že by se to dělat nemělo. snad je to jen renonc ![]()
ale teda jistě to fakt nevím. napiš MUDr. Petrášovi z vakcinologickýho centra, už mi párkrát s něčím poradil. odepisuje rychle. email si najdi na www.vakciny.net
To ne. Snflorix i prevenar je na stejných 10 kmenu pneumokoků. Akorát prevenar je ještě na 3 další, které synflorix neobsahuje
Tak se zeptej mudry co v tom má za bordel ![]()
To myslím nejde. Mohl se dávat Prevenar13 po Prevenaru7, ale Synflorix kombinovat s Prevenarem se myslím nemůže. Tak doufej, že sestra jen spletla zápis…
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla… ![]()
Anabellka píše:
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla…
No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla
ale radši bych tam zavolala.
Petra2104 píše:Anabellka píše:No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla…ale radši bych tam zavolala.
Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…
Anabellka píše:Petra2104 píše:Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…Anabellka píše:No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla…ale radši bych tam zavolala.
Je fakt, že jsem si to taky myslela než jsme šli na očkování poprvé. Jsem veterinární technik, a u zvířat se to tak dělá ![]()
Anabellka píše:
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla…
Hmmm, to je pravda.
U mladšího mám teď taky nálepky, u staršího to bylo psané ručmo (vč. čísla šarže).
Anabellka píše:Petra2104 píše:Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…Anabellka píše:No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla
u nás taky- i u dětský i na veterině
![]()
Tak my teda v očkováku nemámem žádnou nálepku, jen ručně napsaný ![]()
Máme tam nálepku. Včera jsem si zašla pro vysvětlení. Ani nemám chuť to celé rozepisovat. Nejlepší obrana je útok že. No bylo mi řečeno, že je to běžné a co mně to zajímá, že teď očkuje synflorixem a že nepovažovla za důležité mi to oznamovat
A jestli nejsem spokojená, nechť si najdu jiného lékaře, což taky udělám. Dvě doktorky ve vedlejším městě jsem obvolala, ale mají plno. Mám zkusit zavolat za měsíc. Tak snad si k tý kr.. půjdu už jen pro kartu.
Jo a děkuju za názory
Hele jako je to hustý, že to nepovažovala za důležité tě informovat
, ale dobrá zpráva je, že se to asi fakt může takto udělat:
V klinické studii bylo prokázáno, že Synflorix může být bezpečně podán ve druhém roce života jako posilovací dávka dětem očkovaným třemi dávkami základního očkování 7-valentního Prevenaru. Tato studie ukázala, že imunitní odpověď na 7 serotypů obsažených v obou vakcínách byla po posilovací dávce srovnatelná s odpovědí vyvolanou po posilovací dávce 7-valentního Prevenaru. Nicméně děti, které byly v základním schématu očkovány 7-valentním Prevenarem, nebyly v základním schématu očkovány proti dalším serotypům obsaženým v Synflorixu (1, 5 a 7F). Proto u dětí této věkové skupiny očkovaných jednou dávku Synflorixu nelze předvídat úroveň a délku trvání ochrany proti invazivním pneumokokovým onemocněním a otitis media způsobeným těmito třemi serotypy.
(Zdroj: http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf)
Z čehož mi ale také vyplývá, že pokud tvé dítě dostalo 3 dávky Prevenaru13 a teď Synflorix (kde je jich 10), tak ty rozdílné 3 sérotypy posíleny nebyly.
Marselinka píše:
Máme tam nálepku. Včera jsem si zašla pro vysvětlení. Ani nemám chuť to celé rozepisovat. Nejlepší obrana je útok že. No bylo mi řečeno, že je to běžné a co mně to zajímá, že teď očkuje synflorixem a že nepovažovla za důležité mi to oznamovatA jestli nejsem spokojená, nechť si najdu jiného lékaře, což taky udělám. Dvě doktorky ve vedlejším městě jsem obvolala, ale mají plno. Mám zkusit zavolat za měsíc. Tak snad si k tý kr.. půjdu už jen pro kartu.
Jo a děkuju za názory
Otřesné chování, dobře že jdeš pryč… ![]()