Prevenar i Synflorix

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
23.1.12 22:47

Prevenar i Synflorix

Nevíte někdo, zda jdou kombinovat Prevenar a synflorix? Dcera má 3 dávky prevenaru. Dnes byla s manželem na 4.dávce. Když jsem se pak dívala do očkováku,
měla tam napsaný synflorix. Tak nevím,jestli je to v pořádku. Nemáte s tím někdo zkušenost? Chci si nejdřív něco zjistit než se na to půjdu zeptat tý naší „úžasný“ mudry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
23.1.12 22:53

já myslím, že by se to dělat nemělo. snad je to jen renonc :nevim:
ale teda jistě to fakt nevím. napiš MUDr. Petrášovi z vakcinologickýho centra, už mi párkrát s něčím poradil. odepisuje rychle. email si najdi na www.vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.1.12 23:26

To ne. Snflorix i prevenar je na stejných 10 kmenu pneumokoků. Akorát prevenar je ještě na 3 další, které synflorix neobsahuje :palec: Tak se zeptej mudry co v tom má za bordel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.1.12 23:38

To myslím nejde. Mohl se dávat Prevenar13 po Prevenaru7, ale Synflorix kombinovat s Prevenarem se myslím nemůže. Tak doufej, že sestra jen spletla zápis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.1.12 07:31

Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
24.1.12 08:33
Anabellka píše:
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla… :cert:

No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla :? ale radši bych tam zavolala.

• Citovat
  • Upravit
4780
24.1.12 08:37
Petra2104 píše:
Anabellka píše:
Do očkováku se snad lepí i nálepka z té očkovací látky, tak jen tak splést zápis přece nejde. Pěkně bych tam na ně vlítla… :cert:
No my žádné nálepky nemáme. Nám to tam normálně ručně píší. Takže se snad spletla :? ale radši bych tam zavolala.

Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
24.1.12 08:47
Anabellka píše:
Petra2104 píše:
Anabellka píše:
Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…

Je fakt, že jsem si to taky myslela než jsme šli na očkování poprvé. Jsem veterinární technik, a u zvířat se to tak dělá :lol:

• Citovat
  • Upravit
8911
24.1.12 10:01
Anabellka píše:

Hmmm, to je pravda. :think: U mladšího mám teď taky nálepky, u staršího to bylo psané ručmo (vč. čísla šarže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
24.1.12 10:28
Anabellka píše:
Petra2104 píše:
Anabellka píše:
Fakt? Tak to nám lepí sestra do očkováku i nálepku z té očkovací látky s číslem a názvem, tak jsem si myslela že to tak dělají všude…

u nás taky- i u dětský i na veterině :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
24.1.12 15:51

Tak my teda v očkováku nemámem žádnou nálepku, jen ručně napsaný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.1.12 22:16

Máme tam nálepku. Včera jsem si zašla pro vysvětlení. Ani nemám chuť to celé rozepisovat. Nejlepší obrana je útok že. No bylo mi řečeno, že je to běžné a co mně to zajímá, že teď očkuje synflorixem a že nepovažovla za důležité mi to oznamovat :cert: A jestli nejsem spokojená, nechť si najdu jiného lékaře, což taky udělám. Dvě doktorky ve vedlejším městě jsem obvolala, ale mají plno. Mám zkusit zavolat za měsíc. Tak snad si k tý kr.. půjdu už jen pro kartu.
Jo a děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.1.12 22:52

Hele jako je to hustý, že to nepovažovala za důležité tě informovat 8o , ale dobrá zpráva je, že se to asi fakt může takto udělat:

V klinické studii bylo prokázáno, že Synflorix může být bezpečně podán ve druhém roce života jako posilovací dávka dětem očkovaným třemi dávkami základního očkování 7-valentního Prevenaru. Tato studie ukázala, že imunitní odpověď na 7 serotypů obsažených v obou vakcínách byla po posilovací dávce srovnatelná s odpovědí vyvolanou po posilovací dávce 7-valentního Prevenaru. Nicméně děti, které byly v základním schématu očkovány 7-valentním Prevenarem, nebyly v základním schématu očkovány proti dalším serotypům obsaženým v Synflorixu (1, 5 a 7F). Proto u dětí této věkové skupiny očkovaných jednou dávku Synflorixu nelze předvídat úroveň a délku trvání ochrany proti invazivním pneumokokovým onemocněním a otitis media způsobeným těmito třemi serotypy.
(Zdroj: http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.1.12 22:56

Z čehož mi ale také vyplývá, že pokud tvé dítě dostalo 3 dávky Prevenaru13 a teď Synflorix (kde je jich 10), tak ty rozdílné 3 sérotypy posíleny nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
27.1.12 08:57
Marselinka píše:
Máme tam nálepku. Včera jsem si zašla pro vysvětlení. Ani nemám chuť to celé rozepisovat. Nejlepší obrana je útok že. No bylo mi řečeno, že je to běžné a co mně to zajímá, že teď očkuje synflorixem a že nepovažovla za důležité mi to oznamovat :cert: A jestli nejsem spokojená, nechť si najdu jiného lékaře, což taky udělám. Dvě doktorky ve vedlejším městě jsem obvolala, ale mají plno. Mám zkusit zavolat za měsíc. Tak snad si k tý kr.. půjdu už jen pro kartu.
Jo a děkuju za názory

Otřesné chování, dobře že jdeš pryč… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek