Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, platíte za očkování Prevenaru 13? My za každou vakcinu 430 Kč, ale prý to má být hrazeno pojišťovnou tak se ptám. Jo a je rozdíl mezi tímto a Synflorixem?
Plne hrazeny je Prevenar 7(x 7 kmenum pneumokoka), rozdil mezi vakcinami musis doplatit- my 400,–. Maty je rozockovany Sedmickou a ted uz taky dostal 13 (x 13 kmenum). Synflorix by mel byt proti 10.
Ahoj mi máme synflorix a ten má snad jenom o 3 protilátky mín než prevenar jinak je to prej stejný a platíme za jednu 70,– ono je to hrazeno ale částečně.
ahoj, taky platíme. pojišťovnou je hrazený právě ten synflorix, prevenar ne. rozdíl je ten, že synflorix je proti deseti sérotypům pneumokoka, prevenar13 proti třinácti
.
A necháváte i Synflorix i Prevenar 13? Já dám vždycky na dr, ale ta nám radí vždy všechny tak já nevím.
Nám doktorka doporučila jen Prevenar 13 a dopláceli jsme 800,– Kč na všechny tři.
No každopádně nám dává dr i Rotarix i Synflorix i Prevenar 13.
Pojištěný u VZP a doplácela jsem za první dávku Prevenar13 486 Kč.
Rotarix je proti rotavirum, Synflorix a Prevenar proti pneumokokum, dava se jen jedna z vakcin, 10 kmenu je totoznyvh u obou, jsou jen od jinych firem, tudiz nemyslim, ze by ockovala Synflorix i Prevenar, spis Ti dala na vyber,ne????
RadkaOR píše:
rotarix a prevenar se může, to je proti jiným nemocem. ale seš si jistá, že vám dává synflorix i prevenar dohromady? to se fakt nedělá. je to buď synflorix, nebo prevenar.
RadkaOR píše:
dohromady
![]()
Je buď Synflorix nebo Prevenar pokud vím.. Já dala Synflorix.. stejně je těch kmenů celkem stovky, takže 3 sem 3 tam ![]()