Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
http://www.prevenar.cz/…vaci-schema2
jo jasně, já myslela, že ty tři základní dávky musí být naočkovány do konce pátého měsíce pro hrazení pojišťovnou.
Ahoj holky, prosím vás, máme za sebou 3× Hexu a 3× Prevenar a v teď v 1 roce nás čeká čtvrté překočkování Hexy. Dává se 4× i Prevenar? Děkuji moc.
Ahoj, chtěla bych se zeptat.. Vy, co jste dávali Prevenar, měli jste nějaký vedlejší účinky? Přemýšlím nad tím, že bych malýho nechala očkovat, ale zajímalo by mě, jak to děti snáší a v kolika měsících jste očkovaly?
@LuckyKat Nechávala jsem očkovat jen staršího, mladšího už ne. Začínali jsme téměř ve 4 měsících, střídané po třech týdnech hexou. Reakce nebyla nikdy žádná, zvládal to v pohodě. První a šílená reakce byla až po přeočkování hexou v roce. Po Prevenaru nikdy nic.
Náš pediatr to dokonce očkuje spolu (do jedný nohy hexu, do druhý prevenar), myslím, že taky to bylo v nějakých asi 4 měsících. Ani jedno dítě nemělo nikdy žádnou významnější reakci (snad jedině nějakou mírnější teplotu jsem zaznamenala) a jsem tomu ráda.
@LuckyKat píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat.. Vy, co jste dávali Prevenar, měli jste nějaký vedlejší účinky? Přemýšlím nad tím, že bych malýho nechala očkovat, ale zajímalo by mě, jak to děti snáší a v kolika měsících jste očkovaly?
Já nechávala a nebylo malýmu nic..
@LuckyKat u prvniho ditete vedlejsi ucinek v podobe zapalu plic a naslednych tezkych komplikaci. Uz nikdy vice dekuji ![]()
U nás do každý nožičky jednu vakcínu, hexa a prevenar…Rekce žádná, malá je absolutně ok ![]()
@LuckyKat píše:
prevenar v pohode, ockovany kolem 18ti mesicu tusim. Reakce jen teplota. Na hexu mel reakci horsi, nez na prevenar
@LuckyKat píše:
jsou celkem 4 vakcíny a očkovali nám to vždycky zároveň s hexou. Reakce nebyla absolutně žádná (ťuk, ťuk, ťuk) ![]()
Ahoj, první vakcína ve třech měsících společně s Hexa vakcínou, do každé nohy jedna a bez komplikací. Jen druhý den mírně zvýšená teplota. V pondělí jdeme na druhou…
nestacim se divit kolik matek necha naockovat klidne dve vakciny najednou
do sebe byste to taky nechaly narvat takhle pod tlakem
jinak o tech lekarich co tohle delaji si tedy taky myslim svoje ![]()