Očkování TBC - je to normální?

3959
18.1.12 18:35

očkování TBC- je to normální?

Ahoj maminky, třetího listopadu jsme byli s malým na očkování a do teď se mu to nezahojilo..má v místě vpichu hnisavý vřídek, který nám už asi před čtrnácti dny prasknul a vytekl hnis..dnes po koupání praskl znovu a teklo z něj dost krve..mám radši zajít k doktorce?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101759
18.1.12 18:37

Jo, to je naprosto normální, hojí se to někdy dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
18.1.12 18:42

my teda proti TBC vůbec očkovaní nebyly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21633
18.1.12 18:45

ano, je to normální. běžně se to hojí cca 3 měsíce. já teda myslela, že podle nového očkovacího kalendáře se TBC očkuje až po všech 4 dávkách hexy a MMR vakcíně, teda až ve dvou letech… teda jestli nejste riziková skupina… ale na to dotaz nebyl, že? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.1.12 18:45

radeji bych k doktorce zasla, ale myslm, ze to bude OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
18.1.12 18:49

Ano, je to normální. Může se to hojit i několik měsíců… Hlavně pozor na to, že pokud ten vřídek není zahojený, nemělo by se dávat další očkování! Proto to právě bylo odsunuto až po všech ostatních očkováních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.1.12 18:52

děkuju, měla jsem z toho trošku strach..ani nevím v kolika letech se tam má chodit, dr. mi to navrhla právě v tom listopadu, takže jsem nezkoumala kdy jindy se chodí.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.1.12 18:53
bojjjko píše:
my teda proti TBC vůbec očkovaní nebyly :nevim:

to si musíš zajistit sama..když o to máš zájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.1.12 18:57

aajulinko - tak na TBC bývají dost ošklivé reakce, v některých případech může takový horší průběh ovšem znamenat i komplikace, které by se pak musely řešit dlouhodobě - takže preventivně bych k té dr. zašla, at má i ona ten pruběh zmapovaný. Pravdděpodobně to však nic nebude.

Ale taky mne zajímá ta nestandardní doba - čistě jen pro informaci _ patříte do rizikové skupiny? vzhledem k věku hádám, že toto očkování proběhlo po třetí hexe… a nebo nebudete tu 4. dávku očkovat? Případně mohal bys napsat, z jakého důvodu to dr. takto navrhl a jaké to má pozitiva?
Díky
 har.

Edit - než jsem dopsala - takže ti to nijak nevysvětlila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
18.1.12 18:58

doktorka říkala,že to poviný není,dříve bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
18.1.12 19:01

proti TBC se jeste ockuje ? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
18.1.12 19:01

já se právě taky divím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.1.12 19:02
harpyje píše:
aajulinko - tak na TBC bývají dost ošklivé reakce, v některých případech může takový horší průběh ovšem znamenat i komplikace, které by se pak musely řešit dlouhodobě - takže preventivně bych k té dr. zašla, at má i ona ten pruběh zmapovaný. Pravdděpodobně to však nic nebude.

Ale taky mne zajímá ta nestandardní doba - čistě jen pro informaci _ patříte do rizikové skupiny? vzhledem k věku hádám, že toto očkování proběhlo po třetí hexe… a nebo nebudete tu 4. dávku očkovat? Případně mohal bys napsat, z jakého důvodu to dr. takto navrhl a jaké to má pozitiva?
Díky
 har.

Edit - než jsem dopsala - takže ti to nijak nevysvětlila? :think:

do rizikové sk. nepatřime a ano, bylo to po třetí hexe a dr. mi normálně řekla, že čtvrtou hexu dáme..ale teď nevím zda říkala na roce :think: do té doby by to mělo být zahojené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
18.1.12 19:02

Ano, očkuje se dobrovolně.
A bohužel, tohle je úplně normální vedlejší účinek. K dr. bych šla, aby pohlídala i uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.1.12 19:05
bojjjko píše:
doktorka říkala,že to poviný není,dříve bylo

není to povinné, ale já jsem to chtěla..není to tak dlouho co ukazovali ve zprávách, že učitelka ze školky byla nakažená a normálně učila.. :zed: nevíš nikdy kde to může malej chytit a já to prostě nechci riskovat..každej na to má ovšem jinej názor, takže doufám, že se tu nestrhne diskuze o tom proč neočkovat..pro to jsem to nezakládala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek