Horečka po očkování jako reakce, máte zkušenosti?

202
17.1.12 17:03

Horečka

Ahojky Maminky,
mám dotaz kolikrát mělo Vaše miminko horečku po očkování Hexy+Prevenar? My jsme očkovali včera měl v noci po odečtení 38,2 pak po čípku do zadečku klesla přes den taky dobrý ani neměl 37 a ted je 17h a přijde mi , že se mu vrací teplota. Je to normální? A taky mám strach, že když mu dám čípek paralen 100mg tak, že ho zrovna vykaká.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1452
17.1.12 17:07

ahoj, byly jsme v pátek na očkování, dostala horečku v noci, po čipku se ji ulevilo, ale dopoledne zase horečka, tak zase čípek, kleslo jí to na 37 a to měla až do večera. Zkus ji před čípkem trochu pošťourat rektální rourkou příp. teploměrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
17.1.12 17:08

Pokud má po odečtu jen 38.2, tak mu čípek nedávej. Nech tu teplotu pracovat, ona pak už nepřijde. Pokud teda dítě není nějaký nestandardní, tj. neječí, neomdlívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.1.12 17:09

ahojky tak at je male co nejdřív líp. no my dostali očkování dneska, hexu+prevenar a zatím dobrý takže akorát poradím koupit spíš na teplotu sirup (panadol, paralen) nadávkuje se akorát podle váhy dítěte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
17.1.12 17:16

také ber v úvahu že je běžné, že dětem teplota večer stoupá, nechala bych to chvilku jestli půjde nahoru. Jinak „vyšťourání“ rektální rourkou určitě není od věci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
17.1.12 18:12

Malá měla horečky k 39 úplně po všech očkováních. Dnes jsme byli očkovat na 12ti měsících, doufala jsem že to bude ok, ale momentálně spí s horečkou v postýlce a čípkem v zadečku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.1.12 18:23

všechny 3 děti mají horečky po očkování.
Jestli má teplotu po odečtu do 38,5 tak bych po očkování nesrážela.
Teploty měli i celý druhý den po očko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.1.12 19:05
Penelop píše:
Ahojky Maminky,
mám dotaz kolikrát mělo Vaše miminko horečku po očkování Hexy+Prevenar? My jsme očkovali včera měl v noci po odečtení 38,2 pak po čípku do zadečku klesla přes den taky dobrý ani neměl 37 a ted je 17h a přijde mi , že se mu vrací teplota. Je to normální? A taky mám strach, že když mu dám čípek paralen 100mg tak, že ho zrovna vykaká.
Děkuji

Hmm, 38,2 není tak strašné:-) Já bych srážela až od 38,5. Tak když nechceš čípek, tak co sirup(mně ho ale malá zvrací,je jí 14m). Jinak teplotu jsme měli po očkování vždy, kolem těch 38 a spíš až večer. Ale nesrážela jsem, ta teplota má svoje opodstatnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.2.12 15:40

Ahojky, my taky měli po očkování teplotku kolem 38,4 po odečtu. Malé jsem dávala Nurofen. První dávku jsem ji dávala na noc a druhou následující den kolem poledne pokud tedy teplotka dopoledne ještě přelezla těch 38. Po druhé dávce sirupu se už teplota neobjevila. Ale každé dítě je jiné, tak to chce ozkoušet. My to takhle měly po 2 očkováních a po 3 teplotka už nebyla ;) hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
22.8.12 23:05

Ahoj my byli včera na druhém očkování, malý měl včera teplotu kolem 38°C dnes měl 38,8°C potom jsme to srazili na 37,2°C ale potom to zase šlo na 38,5°C pak na 37,4°C a teď večer měl 38,5°C :(, sráželi jsme to sirupem Nurofen, který mi spokl, a studenýma zábalama. Mám zítra jít zítra k dr., kdyby zase měl teplotu 38,5°2C?? Díky moc za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2417
22.8.12 23:12

Malej měl teď taky očkování a 2 noci měl teploty 39,5.dávala jsem po 3h nurofen sirup a paralen sirup, ponožky namočené v octovem roztoku 1:1 na ruce a nohy a přes den měl vlažnější sprchu,3 den byl o. k. Doktorce asi jen. zavolej, ona ti řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
23.8.12 08:18

Ahojda, u nás max. 38,3 a potom už to klesalo, takže jsem ani paralen nakonec nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
23.8.12 08:56

Ahoj,
připojuji se k Atomince - srážet až od 38,5. Horečka je pro malé dokonce i užitečná - tělo se učí bojovat a tvoří si protilátky.
Ale určitě Vám to řekne i dětská lékařka/lékař.
Pokud má dítě na očkování reakce, ŕozhodně zvažte tzv. komerční, placená očkování.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
23.8.12 09:42

Naše mladší mívala taky takové šílené reakce na každé očkování, nakonec mi dětská doktorka poradila nějaká homeopatika (bohužel už nevím název) a fakt to pomohlo!! Homeopatika se nasazovala už 3 dny před očkováním a dávala ještě 2 dny po něm a úplně bez reakcí. Zkuste se poptat nějakého homeopata, nebo v lékárně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
23.8.12 15:12

Jo a ještě jsem dávala homeo čipek na teplotu po očkování „Viburcol“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie