Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sarik12 píše:
@peggy.sl @kaštinka
Mile damy, vim, ze ste odpurkyne ockovani, ale nemusite si tady delat z jinych prdelky![]()
Tak placeni ukonu je uplne neco jineho nez provize. Provize je urcita castka za prodany kus, kterou zaplati flrma, ktera vakcinu vyrabi. pro lekare je to prijem navic, ktery neni ukotven ve smlouve s pojistovnou. Coz je uz dnes zakazane (coz samo neznamena, ze se to nedeje), ale spis u leku. U techto vakcin, ktere hradi stat a maji velkou proockovanost to neni treba. Tam je to jen o tom, jestli dr dava prevenar nebo synflorix
Seš si tím opravdu tak jistá? Jsi dětská lékařka? ![]()
@peggy.sl
Hmmm, ironie pokracuje. Akorat teda nevim, k cemu gratulujes, takze se to mjii ucinkem.
a v jakem oboru pracujes ty, ze tak presne vis, jak to u lekaru chodi? Nemyslim tim, kolik dostanou od pojistovny za prevenci ci ockovani, to si kazdy lehce zjisti u pojistovny, ale kolik je ta zminovana provize?
Mimochodem k cemu tazatelce dotazu pomuzou tve prispevky pri rozhodovani jakou vakcinu diteti podat, v jakem veku a jestli vubec? ![]()
Jo a tyhle narazky me vzdy akorat znechuti, zapojovat se do jakekoli diskuze o ockovani. Takze pak tazatel, ktery chce neco zjistit o jakekoliv vakcine, nezadoucich ucincich atp se dovzi kulovy, Protoze se ta debata zvrhne. Zamysli se nad tim ![]()
@Sarik12
nežádoucí účinky jsou výborně popsané v příbalovém letáku..ten český je dost osekaný, doporučuji nějaký zahraniční..
@Sarik12 Peggy a já se snažíme poukázat na to, že je iluze myslet si, že vse kolem očkování je čisté. A proc to děláme? Protože těch poškozených po očkování je tak strašně moc a lékaři to POŘÁD nevidí. A proc to nevidi? Protože se díky povinné mu očkováni v tomto statě úplně bez zodpovědnosti státu, vůbec nemusi starat, jak to s detmi nakonec dopadne. A TO JE TO, co je spatné a měl by si to poradně každy RODIČ uvědomit. Je těžké nalézt odpovědi, je velka dezinformace snad ve všem. Ale pokud neni cokoli jednoznačně prospěšné, proc stát nutí očkovat? My se co nejjemneji to jde snažíme o to, aby lidé o všem, co se týká zdravi nejdriv premysleli a zjišťovali info, nez dovolí očkování. Jestli je ve zdravotnictví korupce, coz je, sama ji propouštíš, tak jsem velmi opatrná, jestli jde státu a celému zdravotnictví věřit, protože az díky důvěře v systém budu mít doma invalidní, odnese to cela rodina. A o to jde. Je to špinavý obchod s nemocemi na těch nejmenších. Ano, třeba někdy používáme málo vhodne vyjadřovací prostředky, ale máme pro to vážné důvody. Potkala nás v zivote těžko předatelná zkušenost.
Štve mě že doktoři očkování jen vychvalují a o nežádoucích vedlejších účincích neinformují a když člověk očkování odmítne cítí se jako špatný rodič ![]()
@kitty77 píše: Štve mě že doktoři očkování jen vychvalují a o nežádoucích vedlejších účincích neinformují a když člověk očkování odmítne cítí se jako špatný rodič
Nechtěj vědět jak se cítíš, když dítě naočkuješ a ono se to,,nepovede,, ![]()
@kaštinka
Vsak ja ale nerekla, ze se ma nebo nema ockovat ci ze na ockovaci latky (ci jine leky) nejsou zadne nezadouci reakce. Jen jsem poradila jinou ockovaci latku pro dite, kteremu by jiz byli dva roky a podotkla jsem, ze zrovna z ockovacich latek zadne provize lekar nema.
@Sarik12 V problematice provizí se neorientuji a rozhodně se nechci hádat. Ale odkud prosím tě víš, že z toho žádnou provizi nemá. Vždyť na trhu jsou 2 vakcíny - Prevenar a Synflorix - že nebude žádné provize nabízet výrobce Synflorixu bych ještě chápala, když je plně hrazený, ale výrobce Prevenera přece může mít zájem na tom, aby si jej rodiče vybrali, i přesto, že se na něj doplácí. A myslím, že je výrobce jakékoli vakcíny radši, když je dítě naočkováno schématem 3+1, než např. 2+1 - takže to lékařům ani moc nezdůrazňují, že to lze např. u Hexavakcíny, nebo alespoň m lékařka mi tvrdila, že toto nikdy neslyšela..nebo nechtěla slyšet??
@katka379
No prevenar muzes mit taky plne hrazeny, kdyz nedas prevenar 13
a prevenar ma tu vyhodu, ze je proti vice typum, takze kdyz uz rodic ockuje, vetsinou si priplati za tu 13. Pravda je, ze kazdemu lekari je sympatictejsi jina vakcina a tu pak dava prevazne.
A ja teda nevim, ale vy delate, jak kdyby vsichni dr byli zkorumpovani lidojedi
ale je to o tom, ze vetsina praktiku ockovani proste veri a tak ho doporucuje. No a schema 3+1 je proste v nasem state doporucovano, akze se tim ridi. 2+1 uz se bere jako alternativa ![]()
@kitty77 píše: Štve mě že doktoři očkování jen vychvalují a o nežádoucích vedlejších účincích neinformují a když člověk očkování odmítne cítí se jako špatný rodič
A to je to přesně co vadí i mě. Napr. Také to, ze Dítě muže dostat méně dávek (infanrix hexa) ale RODIČ se to od pediatra nedozví, protože je ústaveno schéma 3+1 a také se RODIČ nedozví že nemusi hned v 15. Měsíci veku dítěte očkovat priorix, že muže počkat třeba az na vstup do kolektivu, nebo tuto vakcínu ani nemusi nechat očkovat, protože neni stanoveno do kdy musí být naockovano. A to jsou pro mě alarmující ukazatele, že jde o odměny z očkování, protože kdyby ne, pediatr by do priorixu netlacil. Takže at jdu na to z jakékoli strany, vždy mi vychází, že v prvni řadě jde pouze o peníze a lékařům je to úplně šumák, co se a dítětem po očkování děje.
@kaštinka kdybych věděla že jde hexu očkovat s méně dávkami tak bych počkala
nevíš od jakého věku by bylo méně dávek?
@kitty77 píše:
@kaštinka kdybych věděla že jde hexu očkovat s méně dávkami tak bych počkalanevíš od jakého věku by bylo méně dávek?
U schématu 2+1 výrobce uvádí, že ma stejnou imunitní účinnost (odpověď) jako 3+1 a aby schéma 2+1 bylo v souladu s povinnosti doockovat podle vyhlášky do 18 měsíců veku dítěte, začíná se s ockovanim v 10. měsíci veku dítěte, druha dávka se dává ve 12 měsících veku dítěte a v 18 měsících preockovali jako posilující dávka. Je rozdíl očkovat v 9. týdnech a v 10 měsících. A PROC LÉKAŘI TOTO RODIČŮM NEŘEKNOU? Zkuste se jich zeptat, co odpoví.