Prevenar 13

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
monca114
9.12.12 16:48

Jj, jsem sama doma, teda většinou. A ano, dohlížím na něj, ale že bych to nějak extra přeháněla, to zas ne. Normálně jak malý dítě… Ale strach mám, to je jasný, ale tím, že ho budu střežit jako oko v hlavě, tak mu stejně moc nepomůžu…

• Citovat
  • Upravit
Leila26
17.1.13 10:08

Ahojky můj syn je očkovaný všemi dostupnými vakcínami, radši si připlatím, než abych pak celé dny trávila v nemocnici. Máme vymodlené mimčo :srdce: proto se snažím malého chránit.

• Citovat
  • Upravit
sunnyth
12.3.13 11:37

Ahoj. Máme naočkovaný Prevenar, doplácela jsem 540 Kč. POdle Dr. se ceny budou měnit, to, co jsem platila je prý druhá nebo třetí cena od začátku roku. A to jsme na tom docela dobře. Když očkovali synovce, byla cena asi 2000 Kč za dávku.

• Citovat
  • Upravit
3
19.3.13 08:46

Nase trpka zkusenost s ockovanim prevenaru a hexavakciny

Jiz pri prvni navsteve u nas doma po porodu nam pani doktorka doporucila ockovani. Jako novopeceni rodice jsme meli obavu a tak jsme si i priplatli za nadstandart - prevenar. Ockovani probehlo ve 3. a ve 4. Mesici, mala mela vzdy horecku, ale dotrorka nam tvrdila ze je to bezna reakce po ockovani. Tvrdila take ze je v poradku ockovat zaroven hexavakcinu a prevenar v jeden den. Cca od 5.mesice se zacala dcera postupne opozdovat za vrstevniky co se tyka motoriky, ostani deti se zacinali plazit a ona je lezela. Nasledne se zacala opozdovat i s rustem. Pri pravidelne poradne v 6. Mesici jsem svou obavu vyjadrila v ordinaci, dostalo se me vsak ujisteni ze to nic neni a nemam srovnavat sve dite s jinymi, byt trpeliva. Nadavkem jsme dostali 3.davku hexavakciny a prevenaru. Jeste v 9. Mesici dcera stale jen lezela, trochu se zacala plazit, ale nohy tahala za sebou. Na kolena se proste nemohla zvednout. Znovu jsem zadala lekarku aby se na ni nekdo podival, ze to uz neni v poradku. Poslala nas na nerologicke vysetreni, od tam jsme dostali doporuceni na rehabilitaci vojtovou metodou. Kdyz jsem tam prisli poprve, sestra rikala ze snad ani chodit nebude, ze je hypotonicka a veskere svalstvo je velmi oslabeno. Cvicili jsme 6 mecicu 4× denne, kdo nekdy cvicil vojtovku tak vi o cem mluvim. Kdyz konecne v roce a pul dcera udelala prvni krucky mela jsem slzy v ocich. Problemem ktery nam zustal byla vsak retardace rustu, absolvovali jsme vsechna mozna vysetreni od nesnasenlivosti lepku, laktozy, pres poruchy traveni, nedostatek rustoveho hormonu az po geneticke choroby. Dojizdeli jsme i do ambulance do Prahy. Po cca 3 letech vysetrovani to lekari uzavreli s tim, ze nemohou prijit na pricinu maleho vzrustu a ze musim pockat do puberty. Samozrejme, ze mi to nedalo a behem te doby jsem hledala i sama na internetu. S manzelem jsme narazili na web sdruzeni Rozalio ktere zabyva ockovanim, najednou to do sebe zacalo zapadat, cetli jsme velmi podobne pribehy ostanich rodicu, ktere byli i mnohem drsnejsi. Od pani doktorky jsem v roce veku odesla k jinemu pediatrovi. Nemohla jsem ji zapomenout jak prehlizela varovne symptomy ve vyvoji dcery. Dalsi ockovani MMR vakcinou v 18mesicich jsme jiz odmitli podstoupit. Je velmi spatne ze pediatri neupozorni rodice na mozne komplikace po ockovani a jeste se snazi dat do maleho miminka vice vakcin najednou. Dcera ponese nasledky teto praxe cely zivot, jestli bude mit 150cm tak si budeme gratulovat. U sveho druheho ditete jsem prvni ockovani odlozila az do 8.mesice a vyzadala si setrnejsi vakcinu pediacel. Zadna dalsi ockovani mu jiz dat nenecham. A to se udajne zmenila praxe a zacali misto od3.mesice ockovat jiz od 9.tydne. Je mozne ze vetsina deti nema po ockovani zadne nasledky, ale nikdy nevite jak prave vase dite muze na vakinu zareagovat a kdy se mu projevi nasledky. Kdo ma zajem o vice infornaci at se podiva na web rozalia, chrani tak predevsim zdravi svych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
19.3.13 09:01

@Ivavin To je strašné teda. Ale každý to má jinak. Můj syn zase měl ve 2 měsících zánět mozkových blan, málem mi umřel. Doteď chodíme po vyšetřeních a mezi lidi můžeme jen ve velmi výjmečných případech a to bude synovi rok. Teprve teď začínáme s očkováním. Navíc následkem nemoci je epilepsie. A o lécích, co dodnes bere ani nemluvím…

• Citovat
  • Upravit
2551
20.3.13 13:58

Dotaz ohledně očkování prevenarem 13

Pořád nevím jestli očkovat nebo ne.
Vzhledem k tomu že internetem kolují různá negativní skušenosti s očkováním byla jsem rozohnutá že jej nedám (jsou to přeci jen 4 injekce) ale doktorka říkala že nás sice nutit nemůže je to naše rozhodnutí ale že je lepší ho dát než nedát že tím očkuje 95% dětí (prevenar doporučuje tu druhou vakcínu myslím synflorix už tak ne). Dá se očkovat prevenarem i později? starší dítě? V případě že by byl syn náchylný na pneumokoková onemocnění že bych ji očkovala až pak? a nevíte jak je to z hrazením tohoto očkování?Vím že OZP něco přispívá, ale nejsem si jistá že jen v případě že bych ho očkovala teď.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
20.3.13 18:16

@kitty77 My ho očkujeme teď, malýmu bude rok a máme ho zdarma. Ale malej měl zánět mozkových blan, takže skrz to ho máme zdarma

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
21.3.13 05:08

Máme dvě děti a ani jedno nemá synflorix nebo prevenar. Pochybuji, že cislo 95% ockovanych je pravda.

• Citovat
  • Upravit
monca114
21.3.13 07:07
@kaštinka píše:
Máme dvě děti a ani jedno nemá synflorix nebo prevenar. Pochybuji, že cislo 95% ockovanych je pravda.

Mě by uklidňovalo i třeba 40%

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
21.3.13 10:23
  • Citovat
  • Upravit
3359
21.3.13 10:42

@kitty77, prostuduj si: http://www.vakciny.net/…/penumo.html#3
máš tam očkovací látky, kolik dávek je třeba, nežádoucí účinky, sérotypové pokrytí…
pokud budeš očkovat teď, tak stačí schéma 2+1, po roce věku 1+1 a nad dva roky 1 dávka ;)
Ani jedno mé dítě není očkované žádnou nepovinnou vakcínou, ale každá to máme jinak, ale určitě si přečti ty příbalové letáky, ať víš o co jde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.3.13 12:44
@kaštinka píše:

Je možné, že od té doby, co ta pediatra intenzivně doporučuje očkování proti pneumokokům, tak to téměř všecna mrňata v její péči mají naočkované. :nevim: Naprostá většina rodičů věří tomu, co jim řekne pediatr a málokdo hledá informace o tom, že přesto, že počet naočkovaných jedinců v ČR narůstá, tak invazivních pneumokokových onemocnění (ani úmrtí ani pneumokokových meningitid) neubývá - protože u naočkovaných jedinců začaly řádit kmeny, proti kterým očkování nechrání.

http://www.thelancet.com/…725/abstract
http://www.szu.cz/…blice-v-roce?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
21.3.13 13:49

@MarieP děkuju!!! v takovém případě bych malého nechala očkovat po 2 letech, je pro mě rozdíl 3 injekce nebo 1 :think: nevíte jak to vycházi cenově? to se platí jen 1× 450 Kč ve dvou letech nebo cca 1600 Kč za očkování tak jak to vychází ve schématu 3+1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.3.13 13:57

@kitty77, cenově vůbec netuší :nevim:, pro mne je to otázkou priorit, peníze v ohledu zdraví neřeším, já bych neočkovala, ale říkám každá to máme jinak :nevim: a čím později, tím lépe (mluvím o imunitě a nervovém systému) ohledně onemocnění to možná bude jinak, opravdu si pročti dostupné info a až pak se rozhodni… :mavam:
Edit: přečetla jsem si znovu tvůj dotaz a asi jsem jej prve špatně pochopila :oops:
K ceně - tam stojí xKč vždy jedna dávka vakcíny, takže pokud dáš po druhém roce věku, budeš platit X Kč x 1 dávka, po roce věku xKč x 2 dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
21.3.13 15:07

@MarieP Moc děkuju určitě to pročtu, pro mě v tomto případě nejsou prioritou peníze ale i tak mě to zajímá. Pokud jde očkovat dítě i později mám rozhodnuto že teď do malého 3 injekce píchat nenechám, když tak později dle sitauce ;) ještě jednou díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek