Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kaštinka ach jo to kdybych věděla
my už máme 2 dávky a 23.4. máme 3 takže s hexou už asi nic nezměníme ![]()
A v jakem schématu? Kdyz se dá třetí dávka minimalne po pul roce po druhe dávce, lze ji povazovat za posilující.
@kitty77 Napsala bych Petrášovi z www.vakciny.net DOTAZ zda bude i takto schéma postačující, kdyz se třetí dávka dá ve vasem případě za pul roku nebo za rok.
Psala jsem tam. Teď ještě záleží jak se domluvím s doktorkou ![]()
@kaštinka ano napsal že pokud byla mezi dvěma dávkami pauza 10tt tak že by to mělo jít. Ale stejně mi hlava nebere pokud to takto lze očkovat, proč se tak neočkuje běžně ![]()
@kitty77 píše:
@kaštinka ano napsal že pokud byla mezi dvěma dávkami pauza 10tt tak že by to mělo jít. Ale stejně mi hlava nebere pokud to takto lze očkovat, proč se tak neočkuje běžně
Prachy, prachy a zase prachy… ![]()
@peggy.sl no to mi je jasné, ale nechápu že AŽ TAK mají ty peníze vliv před prospěchem a zdravím dítěte ![]()
@kitty77 píše:
@peggy.sl no to mi je jasné, ale nechápu že AŽ TAK mají ty peníze vliv před prospěchem a zdravím dítěte
Já mám zkušenost, že zdraví dětí je až to poslední co je zajímá..
@kitty77 Taky to nechápu, pokud je účinek stejný…no prostě přece se nebude výrobce vakcíny připravovat o jednu čtvrtinu zisku:-(. Já jsem poměrně brzy pochopila, že jediný, komu skutečně a bezpodmínečně jde o zdraví mého dítěte jsem já jako rodič. Lékaře beru jako velkého pomocníka, ale je fakt, že si dost věcí sama zjišťuju, hledám alternativy a prostě lékaři bezhlavě nevěřím…pokud se něco posere, tak to budu stejně řešit já jako rodič, ne lékař. Malý měl ekzém, doktorka by klíďo očkovala dle svého zajetého systému, kdybych nebyla proti, ale byla jsem to já, kdo několik nocí s malým nespal
, ne ona. Takže lékaře beru vážně, ale ne jako nedotknutelnou autoritu, před kterou se pokakám ![]()
@katka379
krásný přístup!! Až takový budou mít všichni, bude naše zdravotnictví vypadat jinak.. ![]()
@kitty77 píše:
@kaštinka ano napsal že pokud byla mezi dvěma dávkami pauza 10tt tak že by to mělo jít. Ale stejně mi hlava nebere pokud to takto lze očkovat, proč se tak neočkuje běžně
Tlak farmaceutickych firem a lobby na ministerstvu. Jinak by prece dali toto schema jako bezne, lac by vyrazne usetrili. Ale nas stat setri desetniky a pak vyhazi miliardy za podplacene zakazky ![]()
@katka379 To je fakt hezky jsi to napsala
život by byl jednodušší kdybych mohla 100% věřit své doktorce, tak strávím spoustu času hledáním vhodných alternativ očkování ![]()
A ještě dodatek: Petráš z www.vakciny.net rádi ohledne očkovacích schémat. Třebaže začnete v 9. tydnu, i tak můžete mít zkrácené schéma. Stačí mu napsat do poradny.