Prevenar 13

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
21.3.13 15:29

@kitty77, však jsem psala, že jsem to asi špatně pochopila :lol:, děláme úkoly, vařím večeři, kojím sosáka (chybí tu smajlík co si utírá čelo :mrgreen: ) a tak někdy rychle= špatně přečtu/ pochopím :oops:… Dobře se rozhodni, přeji „šťastnou ruku“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
8.4.13 16:02

Zdravím Vás :kytka: dnes jsem byla odmítnout očkování (přesunout) proti pneumokokům, no sestřička mi to vyčetla teda pěkně, že zrovna včera ve zprávách bylo jak někdo v 60 onemocněl a následky si ponese do konce života že nechápe proč rodiče neočkujou :roll: řekla jsem že chci očkovat později (je to méně dávek) ale na to už prý pojišťovna vůbec nepřispívá, nevíte kolik se platí? Sestřička mi zdělila že 8tisíc ale to je blbost ne? V letáku píšou že max cena za 1 injekci je 486 Kč, pokud budu očkovat ve dvou letech budu platit 486,– nebo ta cena je vyšší? A ještě by mě zajímalo dávka očkování ve dvou letech je stejně velká i složení té injekce je stejné jako kdybych očkovala nyní 3+1? Akorát teď by syn dostal celkem 4 injekce a ve dvou letech dostane tu stejnou ale jen 1×? Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.4.13 16:12

@kitty77
kolik se platí ti řeknou na zdravotní pojišťovně..a je jasné že sestra držkovala..připravila jsi je totiž o provize.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.4.13 16:18

@kitty77
no ja jsem cetla nekde v ockovacim centru, ze cena jedna davky prevenaru je kolem 1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.4.13 16:18

Prevenar 13 je také možné očkovat dětem do 16 let, které nebyly v kojeneckém věku očkovány. Pokud dítě nemá zdravotní indikaci k tomuto očkování, hradí rodiče.
Cena přibližně 1500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.4.13 16:31
@Ali-Ali píše:
Prevenar 13 je také možné očkovat dětem do 16 let, které nebyly v kojeneckém věku očkovány. Pokud dítě nemá zdravotní indikaci k tomuto očkování, hradí rodiče.
Cena přibližně 1500Kč.

Takže prašť jako uhoď..a jako bonus ušetříš tři dávky hnusu píchnuté do dítěte.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
8.4.13 16:45

Mně sestřička říkala, že jedna dávka stojí 1500. Pojišťovna hradí jen pokud se začne očkovat do 6. měsíce věku. Po 6 měsících by se měly aplikovat 3 injekce, pokud se začne po 1 roce věku, tak 2 a pokud až ve 3 letech, tak stačí jedna. Takhle jsem to tuším četla v příbalovém letáku vakcíny…už si nejsem jista. Taky jsem odmítla očkovat proti pneumokokům, malý měl po hexe ekzém. Sestřička mně taky trochu přesvědčovala, že zrovna tohle očkování je dobré, ale já jsem argumentovala ekzémem a nazdar:-). :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2551
8.4.13 17:28

Já myslela že provize má jen doktorka :mrgreen: by mě zajímalo kolik to je :jazyk:
no každopádně jsem si připadala jako nezodpovědná matka :roll: takže pokud jsem to správně pochopila jedna dávka stojí 1500,– (v případě že nebudu očkovat nyní, teď by to bylo dotované tak by to stálo max 468,– jedna dávka?) takže v roce 3000,– a ve dvou letech 1500,–? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
8.4.13 17:37

Ano, tak by to mělo být - pokud se to dá do těch 6 měsíců, tak se doplácí jen část, nevím přesně kolik, ale asi to bude, jak uvádíš těch 468,–. Když to dáš po roce, tak tě to vyjde na 3000,– a pokud po třetím roce, tak by měla stačit jedna, takže za 1500,–. Já jsem si taky chvíli připadala, jako nezodpovědná matka, ale když jsem viděla, jak mu nesedla hexa, tak jsem nic dalšího nechtěla - jako já jsem nechtěla Prevenar ani před tím, ale nebyla jsem si tím jista…po tom, co mu vylezl ekzém jsem si už jistá byla a ani sestřička už mě pak nijak nepřesvědčovala…No a nějaké provize z proočkovanosti mají určitě i lékaři, o tom nepochybuji…možná nějaký pěkný víkendový cyklus přednášek o nových léčivech v nějakém fajn wellnes centru:-)) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15752
8.4.13 19:22

Nevim, kde ste prisli na lrovize, max tak pastelky pro deti :roll: 8o
Jinak ta vakcina stoji okolo te h 1500 za davku a mohla bys na to pak pouzit prispevek od pojistovny. Jinak po druhem roce bych uz naockovala pneumo 23. Je proti nejvice druhum pneumokoku, dava se jedna davka a stoji okolo 1000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.4.13 19:45

A z čeho tedy doktoři žijí, když nemají placené ukony? Za aplikaci vakcíny maji peníze. Tuším, že 200 Kč z každé dávky.

• Citovat
  • Upravit
20557
8.4.13 20:21
@kaštinka píše:
A z čeho tedy doktoři žijí, když nemají placené ukony? Za aplikaci vakcíny maji peníze. Tuším, že 200 Kč z každé dávky.

Přesně tak!! Doktoři nejsou charitativní organizace… :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.4.13 20:40

A za preventivku snad i 500 Kč. No, to by musely být super pastelky pro děti. :mrgreen: Lékaři maji být placení za to, že mají zdravé pacienty! Mě od roku 2008 bylo do roku 2010 tak dobre, že jsem nemusela k lékaři. Měla jsem u sebe nejaky zachvev svedomitosti, že jsem jen tak zavolala své obvodni a tak jsem se dozvěděla, že mám nárok a i povinnost na preventivku. Byla jsem naivni, duveriva a nechtěla jsem problémy, že jsem tam poslusne naklusala. A víte co se stalo? Vse v pořádku, všechny vysledky krasne… Doktorka řekla po 10 letech se preockovava tetanus, nyni jste 9 let po očkováni, tak bychom vám to zrovna preockovali, protože příští rok byste mohla být těhotná a to bych vám nerada pichala. Já na to: však vy víte, co Máte dělat. Ano takova hloupoucka duveriva jsem byla. Reakce byla strašná. Pak jsem za 3 mesice otehotnela a byla ve stresu, jak na tom dítě bude. To, že mohla udělat test na protilátky a podle toho očkovat bud nevěděla, nebo mi to zamlcela. A co je letos? Doporučuje se posunout preockování až na 20 let a po předchozím odběru protilátek.
Takže, lékaři mají za tyto úkony peníze a musi na sebe vydělat, jako my všichni, abychom ty papírky dál poslali a mohli fungovat. Jenže u lékařů jde o naše zdravi a našich dětí a opravdových lékařů neovlivnitelných penězi bude jako šafránu.

Je naivní si myslet, že to s nami myslí dobre. A že z aplikace vakcín mají pastelky pro děti. To je az úsměvné, že si toto někdo muže myslet.

• Citovat
  • Upravit
15752
8.4.13 21:53

@peggy.sl @kaštinka
Mile damy, vim, ze ste odpurkyne ockovani, ale nemusite si tady delat z jinych prdelky :cert: :mrgreen:
Tak placeni ukonu je uplne neco jineho nez provize. Provize je urcita castka za prodany kus, kterou zaplati flrma, ktera vakcinu vyrabi. pro lekare je to prijem navic, ktery neni ukotven ve smlouve s pojistovnou. Coz je uz dnes zakazane (coz samo neznamena, ze se to nedeje), ale spis u leku. U techto vakcin, ktere hradi stat a maji velkou proockovanost to neni treba. Tam je to jen o tom, jestli dr dava prevenar nebo synflorix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
8.4.13 21:57

@Sarik12 tak o pneumo 23 jsem neslyšela :think: akorát o očkování prevenarem 13 nebo synflorixem ve schématu 3+1 od 3m. Doktorka ani z hlavy přesně neví kolik dávek se očkuje od vyššího věku a ani cenu, všechno si člověk musí zjistit sám :cert: Jestli to jde raději dám rovnou očkování proti 23 druhům pneumokoka než proti 13…nechápu proč doktor o tomto neinformuje a doporučuje očkovat co nejdřív :zed: vždyť takové malé miminko co skoro s nikým nepřichází do kontaktu tím pneumokokem nemá moc šancí onemocnět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek