Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lejaa píše:
@MilijonDolarBejby
tak když si nic číst nepotřebuješ, tak se pak nediv, že máš zkreslené informace:)
Já svému doktorovi věřím samozřejmě, ale i přesto si čtu i na internetu, protože je to taky jen člověk s názorem… prostě sháním info… když tak oddaně věříš jedné doktorce, tak se nediv, že pak posíláš bludy dál. Krom toho nevěřím, že by ti řekla, že je to živá vakcína… protože to je prostě nesmysl.
ja nic o duvere nepsala, nejsem hnup a ctu si, co potrebuju. Slozeni vakcin me nezajima, protoze tomu stejne nerozumim, proto nevim, ze ziva neni. Zajimaji me reakce a rizika. To je pro me podstatny. A jak jsem jiz psala, nemusite mi verit, ale z prstu jsem si to nevycucala. A nikdo mi nebyl schopen rict, proc resite moji chybu a nad tim, ze u ockovani hrozi max plactivost nevadi nikomu. V tom se snad shodneme, ne? Kor kdyz toho mas tolik nacteno
@MilijonDolarBejby píše:
ja nic o duvere nepsala, nejsem hnup a ctu si, co potrebuju. Slozeni vakcin me nezajima, protoze tomu stejne nerozumim, proto nevim, ze ziva neni. Zajimaji me reakce a rizika. To je pro me podstatny. A jak jsem jiz psala, nemusite mi verit, ale z prstu jsem si to nevycucala. A nikdo mi nebyl schopen rict, proc resite moji chybu a nad tim, ze u ockovani hrozi max plactivost nevadi nikomu. V tom se snad shodneme, ne? Kor kdyz toho mas tolik nacteno
Tak psala jsi přece, že doktorce věříš, ne?
Já si složení vakcín taky nečtu, to není o složení vakcíny, ale o tom informovat se. Na těch stránkách píšou co to Prevenar je, možná rizika, vedlejší účinky, rozložení očkování atp. Ale asi to není zrovna to, co tě zajímá… ![]()
Neřešíme tvoji chybu, ale názor, že očkování je metla lidstva (s nadhledem prosím)…
Mezi běžné reakce patří, plačtivost, zvýšená teplota, zarudnutí, příp. bolest v místě vpichu a jiné na životě neohrožující. To že někdo měl škaredou reakci se stát samozřejmě může, to nikdo netvrdí, že ne. Ale kolik takových případu je např. ku stu?
@Lejaa píše:
Tak psala jsi přece, že doktorce věříš, ne?
Já si složení vakcín taky nečtu, to není o složení vakcíny, ale o tom informovat se. Na těch stránkách píšou co to Prevenar je, možná rizika, vedlejší účinky, rozložení očkování atp. Ale asi to není zrovna to, co tě zajímá…
Neřešíme tvoji chybu, ale názor, že očkování je metla lidstva (s nadhledem prosím)…
Mezi běžné reakce patří, plačtivost, zvýšená teplota, zarudnutí, příp. bolest v místě vpichu a jiné na životě neohrožující. To že někdo měl škaredou reakci se stát samozřejmě může, to nikdo netvrdí, že ne. Ale kolik takových případu je např. ku stu?
Hele, ja se hadat nebudu, nebavi me to. O prevenaru jsem cetla. My jsme schema meli stejne uplne jiny. Ale jestli je to ziva, nebo neziva vakcina jsem neresila a nedocetla jsem se to. To je ale stejne uplne jedno, tak netrebawto furt kolovratkovat. Jen mi dr rekla, ze je ziva a tak jsem holt hned nesedla k PC a necetla jestli to tak je, nebo ne. Fakt nechapu, proc to musime furt dokola restit. Napsala jsem to spatne, omlouvam se… Doktorum neverim, u syna toho hodne zanedbali, ze ho to skoro stalo zivot.
A ty pises o beznych reakcich, ale nekdo tu psal, ze to je maximum, co se muze stat a to je proste hloupost. A jewjedno, zda nejakou silnejsi reakci ma 1 dite z milionu. Stat se to proste muze.
A nazor, ze ockovani je metla lidstva nemam. Ockuju co je potreba, druhe dite tim nejspis zatezovat nebudu. Takze fakt nejsem zaryta ockovacka, ktera necha naockovat vse, co je na trhu a ani nejsem neockovaci maniaj. Jen jsem napsala, ze bych dohromady neockovala, ze neni problem jit za par tydnu znova. Nic hroznyho jsem myslim nenapsala
@MilijonDolarBejby
No já si zas myslím, že nikdo ti neřekl nic špatného, tak nevím proč to pořád tak dramatizuješ a stavíš se do pózy paní ublížené.
@Lejaa píše:
@MilijonDolarBejby
No já si zas myslím, že nikdo ti neřekl nic špatného, tak nevím proč to pořád tak dramatizuješ a stavíš se do pózy paní ublížené.
dobrou noc. Vypadas jako rozumna zenska, do zadne role se nestavim, nic nedramatizuju, jen jsem to chtela vysvetlit. Proste jsem to napsaa spatne, chybu jsem uznala, tak snad to vsichni pochopili. Hezky vecer
Dobrý den
mi jsme byli dnes na poslední vakcíně Prevenar 13, a můj syn po všech 3 je v pořádku, a jak mi dnes zdělil náš lékař, problém není v injekci jak si nějaké maminky myslí, ale je to v dětské imunitě záleží tedy jak to váš mrnousek příjme, já svého syna očkovat tedy budu
Dobré dopoledne všem!
Nemá někdo info, do kdy se musí očkovat druhá dávka Prevenaru?
První byla 12.7.21 ve 3m, zítra máme jít na druhou - dřív nás nikdo nezval, ale má příšernou rýmu, tak do kdy lze posunout?