Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, měla bych dotaz ohledně očkování na žloutenku typu A. Malého jsem nechala očkovat na 14měsíci a platila jsem 1100,– a tím jsem si myslela, že je to vyřízené a že půjdeme ještě na druhou injekci, která je v ceně…Dneska mi kamarádka tvrdila, že je to jen za jednu injekci, ale sestra mi nic takového neřekla…to budu platit i druhou injekci u priorixu tetra, která stála 1950?děkuju moc
Ahojky - tak Matymu jsem nechala naočkovat žloutenku předloni a platila jsem první i druhou dávku zvlášť. Priorix jsme neočkovali, ale předpokládám, že to bude totéž… ![]()
Edit: Za žloutenku jsme platili mezi 700 a 800Kč, na Priorix jsem se (kvůli Berunce) doktorky ptala a cena je kolem 1500Kč.
Příspěvek upraven 22.03.11 v 21:28
já teda v listopadu platila za vakcínu žloutenky A 700kč a určitě to bylo jen za tu jednu dávku a za priorix tetra 1500kč a to je teda taky za jednu dávku, takže u druhé znovu
bedru píše:
já teda v listopadu platila za vakcínu žloutenky A 700kč a určitě to bylo jen za tu jednu dávku a za priorix tetra 1500kč a to je teda taky za jednu dávku, takže u druhé znovu
tak to je teda uzasny, ze me o tom doktor informoval..jsem laik a nemuzu si to vsechno vzdycky domyslet a hlavne 1100,– a 1950,– nejsou castky, ktere by podle me byly za jednu injekci..a navic po tom priorixu jsme meli hrozne nezadouci ucinky az jsme skoncili v nemocnici a ted si mam za to zaplatit znovu…to je teda uzasny.. ![]()
teda pokud jste i za tu tetru měli takovou reakci, což by být většinou nemělo, tak se zkus s dr. domluvit o odkladu a ta žloutenka se druhá dávka dává od 6-12 měsíců po první dávce
platíš , protože je to nadstandartní očkování, které dávat nemusíš
za žloutenku A jsem klárce platila za každou dávku 750,–. mě připadá normální, že platíš za každou injekci zvlášť. bylo to tak stejně, když jsem klárce platila nadstandartní hexu a prevenar v době, kdy to ještě pojišťovna neproplácela.
a na doktora bych až tak nenadávala. je jenom možné, že ho nenapadlo, že si budeš myslet, že je to za obě injekce, a že tě na to musí upozornt. prostě to taky bere jako samozřejmou věc ![]()
jinak mimo mísu: tvůj doktor má dost slušné ceny ![]()
nozu píše:
za žloutenku A jsem klárce platila za každou dávku 750,–. mě připadá normální, že platíš za každou injekci zvlášť. bylo to tak stejně, když jsem klárce platila nadstandartní hexu a prevenar v době, kdy to ještě pojišťovna neproplácela.
a na doktora bych až tak nenadávala. je jenom možné, že ho nenapadlo, že si budeš myslet, že je to za obě injekce, a že tě na to musí upozornt. prostě to taky bere jako samozřejmou věc
jinak mimo mísu: tvůj doktor má dost slušné ceny
no kdyz to tak ctu, tak mame opravdu nejdrazsiho doktora…mozna mi to melo dojit, ale nedoslo..myslim si, ze tahle informace by mela byt sdelena, navic u prvniho ditete…i presto bych samozrejme nechala maleho ockovat.
a taky me to napadlo diky tomu, ze kdyz jsou psane dve injekce u vakciny, tak ze to zaplatim najednou..vzdyt musim dat preci obe, jedna by mi byla k nicemu…nenadavala jsem na doktora, ale na sestru-s ni jsem to resila…
a ty vakcíny si kupuješ přímo u dr? protože kdyby sis nechala vystavit recept a vyzvedla si ji v lékárně, jako já, tak zaplatíš asi mnohem mín peněz ![]()
bedru píše:
a ty vakcíny si kupuješ přímo u dr? protože kdyby sis nechala vystavit recept a vyzvedla si ji v lékárně, jako já, tak zaplatíš asi mnohem mín peněz
hm, to bude asi ono…sestra mi tuhle moznost nenabidla a proc taky, ze?no co se da delat..ted uz budu chytrejsi..
Tak dneska jsem se dozvěděla, že teď bude v akci vakcína na žloutenku za 550,– tak snad doktor neodmítne malého naočkovat, když mu řeknu, že si ji koupím sama…třeba segry doktorka ji vzdycky rekne at si koupi vakcinu a ze ji za poplatek naockuje, proto jsem mozna taky myslela, ze me o tom doktor bude informovat..
bedru píše:
a ty vakcíny si kupuješ přímo u dr? protože kdyby sis nechala vystavit recept a vyzvedla si ji v lékárně, jako já, tak zaplatíš asi mnohem mín peněz
a to musí být na recept, volně se neprodává?ale asi ano, kdyz to pises…
bedru píše:
volně ne, na recept
tak ted jen jestli nebudou dohady a lekar mi to predepise…:-/
Tak snad jo, když mu řekneš, že to ted mají v lékárně za 550kč, tak by mu snad bylo blbé po tobě chtít jednou tolik, ja by si to jako před tebou obhájil?