Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, plánujeme cestu do Keni, píše se, že je povinné očkování proti žluté zimnici. Má někdo zkušenost s tímto očkováním během těhotenství?
@victoriadomska píše:
Dobrý den, plánujeme cestu do Keni, píše se, že je povinné očkování proti žluté zimnici. Má někdo zkušenost s tímto očkováním během těhotenství?
v těhotenství bych do takových očkování nešla. Mně nechtěli naočkovat ani tetanovkou, ani v době kojení.
Příspěvek upraven 23.01.23 v 16:54
@victoriadomska dle SPC se nesmí podávat v těhotenství, pokud to není nezbytně nutné. Takže tedy úplně nevím, jestli nějaké očkovací centrum naočkuje těhotnou ženu kvůli dovolené.
Já si celkově myslím, že těhotná do Keni je prima nápad. To už to očkování je jen třešnička na dortu. Doufám, že máte i safari.
V tehotenstvi ti to nedaji. Zluta zimnice je ziva vakcina a nikdo soudny ti ji nenaockuje. Mela jsem jet do Afriky, jenze jsem otehotnela, tak jsem nejela nikam. Stejne byl covid, tak bych nejela tak jako tak ![]()
@inkakřivák píše:
Já si celkově myslím, že těhotná do Keni je prima nápad. To už to očkování je jen třešnička na dortu. Doufám, že máte i safari.
Asi tak…