Dilema Ockovani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.1.23 14:54

Dilema Ockovani

Zdravím maminky,
Mám takové dilema dcera by měla jít v úterý na očkováni vakcínou mmr ale furt váhám jestli odložit nebo ne 🫤 momentálně má 14mesicu je zdravá žádná rýma ani kašel a do toho já v6 měsíci těhotenství. Spíš se ale bojím reakce ví jsem slyšela hodně negativa. Do tedka máme jen povinné a nikdy žádné nežádoucí účinky nebo reakci neměla. Odložili by jste nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35638
21.1.23 14:58
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,
Mám takové dilema dcera by měla jít v úterý na očkováni vakcínou mmr ale furt váhám jestli odložit nebo ne 🫤 momentálně má 14mesicu je zdravá žádná rýma ani kašel a do toho já v6 měsíci těhotenství. Spíš se ale bojím reakce ví jsem slyšela hodně negativa. Do tedka máme jen povinné a nikdy žádné nežádoucí účinky nebo reakci neměla. Odložili by jste nebo ne?

Pokud je zdravá tak bych ji nechala naočkovat. Zvlášť když si těhotná. Lepší tedy než řešit novorozence a případně nějakou reakci po očkování.
Mám tři děti a kromě zvýšené teploty žádnou reakci nikdy neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.23 15:29

Ja teď s mladým šla, a to jen proto, že za 2 měsíce bude mimino a pak by to bylo horší. Má 2 roky a 3 měsíce :think: ale kdybych nečekala, tak jdeme až tak v květnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.1.23 15:36

Já bych pockala, mě 14 měsíců přijde na mmr malo, cekala sem aspoň do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4473
21.1.23 15:39

Dcera po MMR měla možná zvýšenou teplotu. Očkování proběhlo v 15m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.1.23 16:06

Obě děti mám očkované v roce a nejhorší reakce byla snad zvýšená teplota. Nechala bych očkovat, než bude mimčo na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
21.1.23 16:27

Využila bych toho, že je dítě zdravé a šla do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.1.23 16:29

Určitě očkovat. Tady není žádný důvod, proč to odkládat. Dítě bude chráněné před 3 vážnými nemocemi. To přeci i za zvýšenou teplotu po očkování stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
21.1.23 17:36

Dcera dostala mmr když jí bylo 16m…ale jen proto že jsme předtím odkládali třetí dávku prevenaru a bexsera kvůli nemoci…jinak by ji dostala v těch 14m…když je dítě zdravé a nemělo předtím na očkování žádné šílené reakce..tak lepší teď než potom s novorozencem, kdyby případně ta reakce přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 17:38

Podle toho, co jsem četla, po 2. roce klesá výskyt nežádoucích účinků, je to hlavně z důvodu větší zralosti nervového systému a lépe vyvinuté nespecifické imunity.
U obou dětí jsme odložili až po 3. roce (protože klasická školka vyžaduje povinná očkování).
Záleží, jestli máš větší obavy z těch nemocí nebo z nežádoucích účinků vakcíny.

• Citovat
  • Upravit
34322
22.1.23 01:18

Petras na vakciny.net kdysi doporucoval nechat kolem 2. roku veku, kdy je uz mene nezadoucich ucinku.
Osobne bych odlozila co nejdele, az bude dite chodit, mluvit, fungovat a bude co nejvice vyvinute a zrale.
A urcite bych neockovala uprostred epidemie respiracnich infektu, ktera ted je.
Takze klidne mas jeste minimalne rok cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.23 13:09

Děkuji moc všem za odpověď :) tady je to taky tak 50na50 :lol: no ještě popremyslim, protoze malá je narozena 17 října což opět začíná chripkove období nuze po odložení by se očkoválo až v květnu což by ji bylo 2,5 a druhemu rok, tedka si říkám ze spis asi odložim😀 ale děkuji moc všem :hug:

• Citovat
  • Upravit
13
22.1.23 20:28

Odložit

Dcera byla očkovaná až před nástupem do školky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie