Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, název diskuse je jasný… Minulý týden jsme měli mít první Hexu, ale Jindříšek byl zahlěný. Odsunuli jsme na zítřek. Jenže malý je v těch vedrech protivný, vůbec nespí, očividně to špatně snáší. Zítra má být nejhůř, navíc před bouřkama. Mám z toho strach. Ale na druhou stranu už bych byla ráda, kdyby to měl za sebou. A Příští týden jdeme na pár dnů do Motola, takže příští týden nám to taky nepíchnou. Co si myslíte, je vedro důvodem k tomu, aby se neočkovalo? Děkuju za názor. ![]()
My máme jít zítra na 4. hexu a taky jsem o tom přemyslela, mala ma navíc reakci vždy teplotu kolem 38,5 ten prvni večer takže ja to asi odložim, vždyť by se mohla nějak přehrát ![]()
@euryanta píše:
Ahoj holky, název diskuse je jasný… Minulý týden jsme měli mít první Hexu, ale Jindříšek byl zahlěný. Odsunuli jsme na zítřek. Jenže malý je v těch vedrech protivný, vůbec nespí, očividně to špatně snáší. Zítra má být nejhůř, navíc před bouřkama. Mám z toho strach. Ale na druhou stranu už bych byla ráda, kdyby to měl za sebou. A Příští týden jdeme na pár dnů do Motola, takže příští týden nám to taky nepíchnou. Co si myslíte, je vedro důvodem k tomu, aby se neočkovalo? Děkuju za názor.
Když ta vedra špatně snáší, já bych ho očkovat nedala hlavně když je to teprve první dávka a nemá to rozočkované. Navíc je maličký, koukám je mu teprve dva měsíce a týden? Naše pediatrička začíná očkovat všechny ve 12. týdnu, pokud si někdo nepřeje sám dřív.
Tak to posuňte o týden, to už bude líp. Teplota v těhle vedrech je hnus. Ale zas lepší očkovat v létě, na podzim člověk neví, jestli se nějak skrytě nerozjíždí nachlazení.
Neočkovala bych, ani před návštěvou nemocnice. Neboj, nic vám neuteče ![]()
1. - ve dvou měsících bych neočkovala hexu
2. - v těch vedrech už vůbec ne.
Tak jo, holky. děkuju. Právě se bojím toho, že už takhle je miminům vedro, celý den se potí, a pak by při případné horečce mohl znova.
@Gladys proč bys před nemocnicí neočkovala? Jdeme až čtyři dny po očkování.
Neeee. Můj měl první hexu v 6. měsících a žije. Buď v klidu a dej na svůj instinkt.
@euryanta Určitě bych očkování odložila
Vem si jak snáší tahle vedra dospělý člověk, co to potom musí dělat s těmi malými tvorečky. A do toho mu přidat další zátěž v podobě očkování, aby se trápil ještě víc? Ne, rozhodně bych to neudělala ![]()
@euryanta zaprvý se v nemocnici shromažďují nemocní lidé a nechtěla bych tam jít s oslabeným dítětem, zadruhý v nemocnicích je sice čisto, až na to, že tam žijí superodolné kmeny bakterií, „vyšlechtěné“ věčnou desinfekcí všeho. Když něco takovýho chytíš, tak samo o osbě je to pro tělo záhul, ještě malý mimino oslabený očkováním. Nemyslím si, že by 4dny stačili tělu na to se vyrovnat s takovým zásahem jako je očko
Hm, přemýšlím nad tím samým. Malýmu jsou dva měsíce a na 1. hexu máme jít v pátek ![]()
@euryanta Ahoj! Taky bych se na to vybodla - mrkni do naší diskuse, jak dopadl Matouš a to je mu 5 let! My to s malým naštěstí stihli minulý pátek, kdybych měla jít teď, zruším to a posunu.
No nevím, v nemocnicích jsou nozokomiální nákazy (viry a baktérie, které se potulují špitálem a které může kdokoliv chytit. Je to nákaza, která vzniká v příčinné souvislosti s hospitalizací) a je to pěkný hnus. Může to postihnout dýchací cesty, trávicí trakt, urogenitální, oční, nosní…já jsem tedy byla hospitalizována několikrát a naštěstí nic. Jednou zvažovali, že se mnou hospitalizují dcerku (měla 4 měsíce) a já byla ta nemocná…doktor řekl, že raději ne kvůli nozokomiálním nákazám, že je malá a škoda ohrozit zdravé mimčo. Selský rozum mi říká, že po očkování se jeho imunitní systém bude prát s vakcínou a může být tak náchylnější k těm nemocničním breberkám
Já bych to odložila až po hospitalizaci.