Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja ziju v tom, ze ve vedrech se ockovat nema
Praxe je teda jina, to je jasny ![]()
Stejne tak bych neockovala pred hospitalizaci, a uz vubec bych neockovala takovy mlade.
Tak jo, už te nemocnici rozumím. Teď písou, že zítra ma být dokonce 38. takže ani náhodou, budeme sedět doma k zavodňovat se. děkuju za názory ![]()
Já jsem měla jít na očkování dnes, také na první hexu, ale po přečtení zdejších diskuzí to pořád odsouvám dokud to jde, protože mám šílený strach z očkování a reakce malé na něj. Pokud bude příští týden lépe nechám ji už naočkovat a to v necelých 4měsících, snad to nebude tak hrozné. Ještě pořád zvažuji co za nepovinné očkování mám v tom pěkný binec zda ano či ne. Není to žádná sranda se dobře rozhodnout…
Určitě počkej co to jde, v nemocnicích je plno nemocí a myslím že tam můžete chytnout cokoliv
Ahoj,
jsme na tom podobně. Dopoledne mi ale sama doktorka volala, ze v těchto horkách neočkují. Takže bych asi být tebou očkování odložila.
Podle toho, co pises bych to take odlozila, ale jinak jsem tu z techto diskuzi byla maximalne vystresla, kdyz mi doktorka chtela maleho oockovat v 9. tydnech (kdy uz se to smi)… Tak jsem to posunula a objednali jsme to na trimesicni prohlidku. To bylo malému 11.týdnů a já tam šla s velkejma nervama, jak malej bude trpět! Za a) ani nebrečel a za b) se nám teplota vyhnula velkým obloukem a byl, jak když nic… Takže dej hlavně sama na sebe a taky na doktorku a ne na to, co tu jedna pani povidala. Kazde dite je jine a pokud se ma neco stat, tak se to stejne stane! Osud nezastavis ![]()
@Kies píše:
Podle toho, co pises bych to take odlozila, ale jinak jsem tu z techto diskuzi byla maximalne vystresla, kdyz mi doktorka chtela maleho oockovat v 9. tydnech (kdy uz se to smi)… Tak jsem to posunula a objednali jsme to na trimesicni prohlidku. To bylo malému 11.týdnů a já tam šla s velkejma nervama, jak malej bude trpět! Za a) ani nebrečel a za b) se nám teplota vyhnula velkým obloukem a byl, jak když nic… Takže dej hlavně sama na sebe a taky na doktorku a ne na to, co tu jedna pani povidala. Kazde dite je jine a pokud se ma neco stat, tak se to stejne stane! Osud nezastavis
tak pokud ses „pouze“ bala toho, a)ze to prcka bude bolet a bude brecet a b)teploty…tak si tady asi tech diskuzi moc neprocetla na tohle tema
jinak samozrejme preju kazdemu naockovanemu diteti, aby u nej ocko probehlo bez komplikaci treba jako u vas ![]()
Já bych neočkovala, kort ne v těchto vedrech. prcek je malinký. naše doktorka začíná očkovat ve 4. měsíci. asi ví proč!
@zolycka pročetla jsem jich dost, ovšem zakladatelka se neptá v této diskuzi na katastrofické scénáře o očkování (očkovat chce), ale jen na to, zda očkovat ve vedrech. Na to odpovídám, plus doplňuji základní info o našem očkování…protože se jí tu zase ‚radí‘, kdy je nejvhodnější doba (to si snad rozhodne sama společně s dr)
@euryanta mojí malou naočkovala paní doktorka hexou a rotarixem včera. Paní doktorka jen doporučila, ať nechodíme ven, aby jsme byly trošku v chladu. Malá má jen nateklý místo vpichu, hodně po tom spí, což mám radost a „teplota“ 37,5. Takže v pohodě.
@Kies neboj,mam svůj rozum a o očkování mam jasno. ptala jsem se na vedro a tak vnímám hlavně názory, které se mého dotazu týkají.
Tak zkušenost s mojí starší 4,5r. Na žádné očkování neměla reakci ( TBC, hexa, prevenar, neštovice, žloutenka, klíště, až na 3 HEXU v roce 2008 srpen 38C. Já bych určitě počkala. Očkování můžeš odložit až na 2m po dávce takže je měsíc čas. Druhá dcera má teploty a cca tři dny není ve své kůži dávám HEXU co 2m.
Tak zkušenost s mojí starší 4,5r. Na žádné očkování neměla reakci ( TBC, hexa, prevenar, neštovice, žloutenka, klíště, až na 3 HEXU v roce 2008 srpen 38C. Já bych určitě počkala. Očkování můžeš odložit až na 2m po dávce takže je měsíc čas. Druhá dcera má teploty a cca tři dny není ve své kůži dávám HEXU co 2m.
Očkování se domluv s dr až po návratu z nemocnice, někdo tu psal - oslabené dítko po očkování, není ve své kůži atd. 1.dávka stejně nechrání, to až měsíc po dávce druhé. 1.hexa ve třech měsících úúúplně stačí.
Tak třeba když cvičíš Vojtu tak se nedoporučuje cvičit po očkování tak cca 3-4dny, taky se očkování i oddaluje. Já ze starší cvičila a dr jí první hexu píchla až v 6m. Oslabené dítě neočkuj