Oční vada u mimča - máte zkušenost, prosím?

1785
14.7.05 13:19

oční vada u mimča-máte zkušenost, prosím?

Ahojka, ptám se za kamarádku, má 11 týdnů starého chlapečka, pediatrička má podezření na oční vadu či slepotu - malý téměř nefixuje pohledem, občas bloudivé pohyby bulbů. Byli na vyšetření v nemocnici, tam bez patologického nálezu, na světlo a tmu reaguje.
Zatím to uzavřeli tak, že má ještě počkat, vývoj je ukončen cca v půl roce.
Nemáte prosím některá podobnou zkušenost, případně jak se postupovalo dál? Pevně doufám, že malej si jen dává na čas, moc bych ji chtěla nějak uklidnit…

Díky
Linda a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.7.05 09:46

Ahoj,
podle tvého popisu opravdu myslím, že něco nebude v pořádku, pokud VŮBEC nefixuje. Nemusí ale jít jenom o oční vadu, nepíšeš jaký je celkový psychomotorický vývoj děťátka. Objektivní vyšetření zraku u miminek se provádí, ale jen na klinikách. Pokud má pediatr nebo oční dr. pochybnosti, měl by je tam poslat a určitě by mělo miminko mít taky neurologické vyšetření. Příliš uklidňující to není, já vím, ale tahle vyšetření by mohla napovědět víc. Třeba to není zas tak horké a mimísek fixuje jen malou chvilku. A směje se na mámu? Pokud ano, tak i to je dobrá známka :lol: Pevné nervy kamarádce
 Kimmi

• Citovat
  • Upravit
1785
15.7.05 14:51

Kimmi, vyšetření neurologem neměl, jen u pediatričky, ale psychomotorický vývoj se zdá být v normě,rozhodně nijak významně nezaostává.
Vyšetřoval ho ve špitále dr. který se specializuje na malý mrňata, oční pozadí v pořádku, prostě žádný patologický nález. Ještě nás napadlo, malej byl narozený SC pro konec pánevní, sice po termínu, ale jestli i tohle by mohlo mít vliv…
Máme totiž na den stejně staré děti a ten rozdíl ve sledování je fakt dost vidět. Na mámu se směje, na kolotoč kouká, doma prý hračky taky jakž tak sleduje, ale dr. říkala, že se otáčí jen za zvukem a zbytek si kámoška vsugerovala…:-/
Na světlo reaguje.
Maj přijít za 6 týdnů a uvidí se, tak snad…

Dík za odpověď:-)

Linda a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.5.13 08:57

Ahoj, jsme na tom úplně stejně. Mám 4 měsíční holčičku a dělá úplně to samé. My byli i u toho neurologa a nic, sám řekl, že by ho zajímalo co to s těma očima je. Včera jsme byly u oční, ale na vyšetření sítnice jdeme až 3. června.. za světlem se otočí, přijde mi že spíš pozoruje do dálky než hračky na blízko.. taky jsem rodila SC, kvůli vysokým dioptriím.. nejhorší, že mi nikdo nic pořádně neřekne.. Jo dětská mi řekla, že je „JINÁ“, takže hledám i jinou dětskou..
a nás hlavně poslali k neurologovi, protože nechtěla zvedat hlavičku a hodně se otáčí jen na pravou stranu, takže stimulujeme tu levou a dávám jí teď skoro pořád na břicho a zlepšuje se to, takže nějak vyloženě zaostalá není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí