Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mam dotaz, jak je to ted s OCR, je placene cele??Nebo nejsou plaene 3 dny??Pak me zajima zda muzu byt doma treba 2 dny ja a pak dalsi dny manzel??Diky
Nevím, jestli se to od Nového roku nezměnilo, vloni v listopadu to nešlo, abychom se střídali. Ty první tři dny si nejsem jistá, ale tenkrát mi to myslím ještě platili.
Loni na podzim se první 3 dny platily, po novém roce už ne. Ale mám pocit (bohužel si nejsem jistá na 100%), že to bylo opět změněno a 1. tři dny se proplácejí. Co se týká střídání - tak to netuším ![]()
Mně doktorka říkala, že nemusím nutně celé ty dny, na kdy napsala OČR, být doma a nechodit do práce (pokud bude mít dítě kdo pohlídat), že zaměstnavatel pak vyplňuje, které dny jsem byla v práci, ale že to může být napsáno buď na mě nebo na manžela (ne na oba).
hkac píše:
Mně doktorka říkala, že nemusím nutně celé ty dny, na kdy napsala OČR, být doma a nechodit do práce (pokud bude mít dítě kdo pohlídat), že zaměstnavatel pak vyplňuje, které dny jsem byla v práci, ale že to může být napsáno buď na mě nebo na manžela (ne na oba).
Ahoj,
při OČR můžeš jít do práce, aniž bys přerušila OČR. Když budeš mít hlídání a půjdeš do práce, tak Ti zaměstnavatel vyplní ty dny, kdy jsi při OČR pracovala, dostaneš za ty dny normálně mzdu a OČR za ty ostatní.
Proplácí se i první tři dny OČR (od června).
Zdravím, jdu s dotazem. Mám očr na dítě, které dostalo na týden antibiotika a zbytek příštího týdne má zůstat raději doma (nedávat do školky). Zjistila jsem, že očr je jen na 9 dní (nejsem samozivitelka, ale tatínek doma být nemůže) ale doma by měla být celkem 12 dní (pokud nedojde ke komplikacím). Jak se to sakra teda dělá? ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, jdu s dotazem. Mám očr na dítě, které dostalo na týden antibiotika a zbytek příštího týdne má zůstat raději doma (nedávat do školky). Zjistila jsem, že očr je jen na 9 dní (nejsem samozivitelka, ale tatínek doma být nemůže) ale doma by měla být celkem 12 dní (pokud nedojde ke komplikacím). Jak se to sakra teda dělá?
9 dní je placenych. Doma můžeš být s dítětem dál, ale zadarmo.
@JancaS84 @kavenka Přesně tak, pouze 9 dní je placených, ale domluvené to je, dokud je potřeba, ovšem poté zadarmo
Je to jak bylo psáno. 9 dní placený, zbytek budeš doma zadarmo. Výhoda je, že ti proplatí víkend, takže máš prakticky placených 9 pracovních dní, to je skoro 14 dní.
@JancaS84 @kavenka @Dahlia0409 @Aspera holky díky, já myslela že po těch 9ti dnech bych musela do práce… jako neplacený volno by to šlo - vyjde to líp než shánět hlídání ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84 @kavenka @Dahlia0409 @Aspera holky díky, já myslela že po těch 9ti dnech bych musela do práce… jako neplacený volno by to šlo - vyjde to líp než shánět hlídání
Ne, můžeš být doma dál a máš to v práci omluveno.