Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Cenarius píše:
https://www.mpsv.cz/…e-koronaviru#…
Ahojky, prostudovala jsem si, ale odpověď na otázku zakladatelky jsem nenašla. ![]()
@Fazulina já též ne.. našla jsem akorát to, ale z toho mi nějak není známo, jedli budu, co nebudu mít nárok.. dceři je 11let.
V jednom řádku se píše, ze ano, v druhem zase, ze ne. ![]()
Nemám možnost chodit do práce a tak jsem zvedava, z čeho to teda všechno zaplatím, bydlení, paušál a jídlo, jelikož jsem samoživitelka, tak jsem docela nahraná.. ![]()
@Fazulina akorát mi zaplatí odpracovanou půlku měsíce, od 16.3. jsem doma, ale zadost jsem si podala ještě před schválením návrhu, ale to prý není problém.
Ale nic mi platit nebude.
Takže jsi propuštěna? Nechápu to. Nebo máte neplacené volno? Nebo dovolenou? A tu žádost o OCR sis podala hned od 17.3?
@Fazulina no asi na neplacenem volnu, I kdyby mi dal dovolenou, tak stejně dostanu peníze teď a pak v květnu nic
do toho mi ještě konci smlouva 7.4., no je to na palici. Ale když budu na očr, tak mi ji asi ani ukončit nemůže, je to to samé, jako kdybych byla na neschopence.
Ano tu zadost jsem podávala od 16.3. Ale nechal si ji u sebe a podá to až po schválení návrhu, jde o to, ze jsem nezůstala doma dobrovolně, ale z důvodu, ze dělám v restauraci a tu bohužel zavřel
a kdybych přece jen dostala nějaký příspěvek na očr, tak peníze vyplácí teda až po ukončení očr? Neříkám, ze nemám nějaký financí zásoby, ale tak zajímá mě to.
![]()
Žádost bych podala, až to bude platné, tedy zítra. Do ní uvedla datum, od kdy jsem s dítětem doma, tedy 16.3. Informovala bych zaměstnavatele, poslala mu žádost emailem naskenovanou (vyfocenou). Po skončení uzavření škol bych zanesla žádost s datem ukončení OCR opět do práce. Zaměstnavatel by ji měl potvrdit a poslat na sociálku. Takto jsem to pochopila já.
Ale opravdu nikde není psáno, jak postupovat v případě, že se OCR protáhne do více měsíců. Nemám zkušenost s dlouhodobou neschopenkou, to se dělá jak?
Jinak moc nechápu, že ti od 16.3 neplatí nic. Pokud máte zavřeno, pak platí překážka na straně zaměstnavatele a příslušné paragrafy, tedy myslím nějakých 60% platu. Netuším ale, jakou máš smlouvu, kde pracuješ atd…
Tohle jen co jsem si sama našla, když by se to týkalo mě, abych věděla. Zatím máme home office.
@Anonymní píše:
@Fazulina no asi na neplacenem volnu, I kdyby mi dal dovolenou, tak stejně dostanu peníze teď a pak v květnu nicdo toho mi ještě konci smlouva 7.4., no je to na palici. Ale když budu na očr, tak mi ji asi ani ukončit nemůže, je to to samé, jako kdybych byla na neschopence.
Ano tu zadost jsem podávala od 16.3. Ale nechal si ji u sebe a podá to až po schválení návrhu, jde o to, ze jsem nezůstala doma dobrovolně, ale z důvodu, ze dělám v restauraci a tu bohužel zavřela kdybych přece jen dostala nějaký příspěvek na očr, tak peníze vyplácí teda až po ukončení očr? Neříkám, ze nemám nějaký financí zásoby, ale tak zajímá mě to.
![]()
Aha, tak já fakt nevím. Ale nějak chráněna bys být měla, přece všichni zaměstnanci restauraci nejsou na neplaceném volnu…
Co se týká OČR, s největší pravděpodobností bude vypláceno měsíčně. Jakým způsobem zatím pořádně nikdo neví. Ani OSSZ. Vydržte! Těch diskuzí je tu několik.
Zakladatelko, ty by sis měla hlavně pořešit, na čem teda jsi. Volno díky překážkám na straně zaměstnavatele, neplaceném volnu, dovolené nebo OČR? Co jsi zaměstnavateli nahlásila?
@Fazulina prave, ze nikde neni nic napsane, jak se pak clovek ma zaridit dal, jak uz jsem psala, jsem samozivitelka, tak me to docela zajima
zkusim napsat, nebo zavolat zamestnavateli a uvidim, nebo jeste zavolam kolegyni, ale ta ma ditko do desti let, takze ta uz to ma v reseni od 16.3.
Povetsina restauraci u Nas ma vydejni okenko, takze lide jsou normalne v praci, jsem z toho decela nesva, nikde zadna odpoved, at hledam kdekoliv, ale nechci vypadat, jako hysterka
![]()
@Hanula1212 v pondeli jsem mu donesla papir, ktery mi dali ze skoly, ze zustavam s dceou doma, rekl mi, ze to poresi, co bude dal a da mi vedet, od mineleho pondeli se mi neozval, jelikoz asi jeste sam nevedel, co bude.
Dobrý den,
, než mě zase třeba pustí do práce, nebo otevřou školy?

doufám, že tady už takový dotaz není, ale chtěla bych se zeptat, když budu na OČR v době karantény, jak je to s vyplácením peněz? Kamarádka mi řekla, že se to vyplácí až po ukončí OČR, bohužel nemám ani možnost pracovat (máme zavřeno), na OČR jsem nikdy nebyla, tak nevím, jak to chodí, to budu bez peněz třeba po dobu dvou měsíců
Nebo se to vyplácí jako dlouhodobá neschopenka po měsíci?
Děkuji za odpověď.