Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@zrcadlo ten papír už je na světě ![]()
https://www.cssz.cz/…az_pece.pdf/
@Hanula1212 píše:
@zrcadlo ten papír už je na světě
https://www.cssz.cz/…az_pece.pdf/
Můžu se zeptat, proč tam zaměstnavatel musí vypisovat, jaké měl zaměstnanec naplánované směny? OČR se snad vyplácí za kalendářní dny, tak co je OSSZ do toho?
Co když má někdo pracovní dobu jako pružný pracovní týden?
A k čemu je tam to, kolik hodin odpracoval člověk poslední den a kolik odpracovat měl?
@zrcadlo jó tak to já nevím
Ale přece nechceš, aby měl nějaký formulář pro státní správu jen jeden řádek
Ale třeba bude vědět @Lendeš
@Hanula1212 píše:
@zrcadlo jó tak to já nevímAle přece nechceš, aby měl nějaký formulář pro státní správu jen jeden řádek
Ale třeba bude vědět @Lendeš
Edit: No, chtějí se vyhnout zneužívání toho, aby se rodiče střídali na OČR přesně na svoje dny volna a čerpali tak v podstatě dávku navíc.
Ale přidělali tím spoustu práce spoustě lidem. Když v obchodě pokladní samoživitelka s nerovnoměrně rozvrženou prac. dobou nastoupí na OČR, tak jí na duben nikdo plánovat směny nebude, nafrkají jí tam něco univerzálního, a když jim potom zavolá, že v so+ne může jít neplánovaně do práce, tak po ní hrábnou všema deseti. S tímhle se bude zaměstnavatel vyplňovat šíleně dlouho…
@zrcadlo díky za odpověď. takže když zaměstnavatel chtěl papír očr ze školy pouze naskenovaný, tak teď mu ho koncem března donesu společně s papírem z odkazu od @Hanula1212 oboje vyplněné, a mzdová zaměstnavatele obojí pošle MSSZ? Pak případně opět ten Výkaz péče na konci dubna do práce a oni MSSZ a až školy otevřou, tak se odešle taky ten stejný, ale za poměrnou část měsíce, kdy byly školy otevřeny? Já už chci děti strčit do školy a do školky a jít si odpočnout do práce ![]()
@HankaHK píše:
@zrcadlo díky za odpověď. takže když zaměstnavatel chtěl papír očr ze školy pouze naskenovaný, tak teď mu ho koncem března donesu společně s papírem z odkazu od @Hanula1212 oboje vyplněné, a mzdová zaměstnavatele obojí pošle MSSZ? Pak případně opět ten Výkaz péče na konci dubna do práce a oni MSSZ a až školy otevřou, tak se odešle taky ten stejný, ale za poměrnou část měsíce, kdy byly školy otevřeny? Já už chci děti strčit do školy a do školky a jít si odpočnout do práce
Mělo by vše stačit elektronicky, tzn. že stačí, když vyplníš ten papír z odkazu a do práce ho zase jen nascanuješ, oni to doplní za sebe a pošlou. Zeptej se v práci, ale dělá se teď opravdu vše pro to, aby se lidi nemuseli potkávat zbytečně (a jít na poštu nebo do práce s papírem, který se dá nascanovat je fakt zbytečný).
@zrcadlo píše:
Můžu se zeptat, proč tam zaměstnavatel musí vypisovat, jaké měl zaměstnanec naplánované směny? OČR se snad vyplácí za kalendářní dny, tak co je OSSZ do toho?
Co když má někdo pracovní dobu jako pružný pracovní týden?
A k čemu je tam to, kolik hodin odpracoval člověk poslední den a kolik odpracovat měl?
Oni to tam dokonce píšou na těch stránkách proč…, aby si nějací chytráci nevypisovali OČR třeba na sobotu a neděli, když pracují po-pá.
Myslím po-pá chodit do práce + víkendy si nechávat proplatit OČR.
@Cidre píše:
Oni to tam dokonce píšou na těch stránkách proč…, aby si nějací chytráci nevypisovali OČR třeba na sobotu a neděli, když pracují po-pá.Myslím po-pá chodit do práce + víkendy si nechávat proplatit OČR.
Jo, já už to chápu, ale bude to pro zaměstnavatele s nepravidelnou pracovní dobou fakt vopruz (nebo spíš si neumím představit, že si např. personalista velké firmy bude žádat u vedoucích oddělení o plán směn a bude u každého OČR vypisovat skutečný plán, prostě tam nafrkají po-pá a hodiny podle smlouvy
)
Ale jo, Čecháčci asi opravdu hledají skuliny, kde se dá, tak to jako opatření respektuju.
@zrcadlo píše:
Jo, já už to chápu, ale bude to pro zaměstnavatele s nepravidelnou pracovní dobou fakt vopruz (nebo spíš si neumím představit, že si např. personalista velké firmy bude žádat u vedoucích oddělení o plán směn a bude u každého OČR vypisovat skutečný plán, prostě tam nafrkají po-pá a hodiny podle smlouvy)
Ale jo, Čecháčci asi opravdu hledají skuliny, kde se dá, tak to jako opatření respektuju.
Já jako mzdovka také nevím, jak to udělat aby to bylo dobře. Mám pár set lidí a přesně jak říkáš, přes vedoucí, menší vedoucí…Ale chápu i OSSZ ![]()
Jinak při účtování neschopenek jsme to dělali bud je plán směn, tak podle plánu nebo nebyl, tak podle úvazku.
Takže holky, když budu chtít vystřídat manžela v Ocr, tak taky musím dát tiskopisy že školy, nebo stačí dát zaměstnavateli jenom ten výk az péče, už mám v tom bordel
to co dostal manžel ve škole dal zaměstnavateli, dekuji
@Cidre píše:
Oni to tam dokonce píšou na těch stránkách proč…, aby si nějací chytráci nevypisovali OČR třeba na sobotu a neděli, když pracují po-pá.Myslím po-pá chodit do práce + víkendy si nechávat proplatit OČR.
A neplatí se při běžném OČR i víkendy? Např. když jsem byla teď v únoru na OČR od úterý do pondělí, proplatili mi 7 dní… O víkendech nepracuji. Teda většinou. Jednou za 5 týdnu mám sobotu…
@Fazulina píše:
A neplatí se při běžném OČR i víkendy? Např. když jsem byla teď v únoru na OČR od úterý do pondělí, proplatili mi 7 dní… O víkendech nepracuji. Teda většinou. Jednou za 5 týdnu mám sobotu…
JJ platí, ale některý z těch dní musí být pracovní. Takže pracuješ třeba po-pá, Dr. ti napíše OČR po-ne, proplatí se po-ne. Tady se myslí, že bys pracoval po-pá normálně v práci, dostal bys klasickou měsíční mzdu a víkendy (jako bonus) by sis nechal proplatit jako OČR. Takže by si měl peníze v práci + OČR. Chápeš?
@Stazina1 píše:
Takže holky, když budu chtít vystřídat manžela v Ocr, tak taky musím dát tiskopisy že školy, nebo stačí dát zaměstnavateli jenom ten výk az péče, už mám v tom bordelto co dostal manžel ve škole dal zaměstnavateli, dekuji
Tiskopis ze školy + měsíční tiskopis + mzdovka k tomu přidá přílohu o výdelku. Na OSSZ jdou 3 papíry.
Nebo má někdo zkrácený kalendář, pracuje jen pondělky, jen pátky, jen pondělí a středa. Takže když bude doma celý měsíc, tak to dostane celé. Ale když někdo chodí do práce pondělí + středa, bude do práce chodit pondělí a středa a zbytek si nechá proplatit OČR, tak by neměl nic dostat, protože má celou měsíční mzdu, nepřišel o žádné peníze ![]()
@Cidre píše:
@FazulinaNebo má někdo zkrácený kalendář, pracuje jen pondělky, jen pátky, jen pondělí a středa. Takže když bude doma celý měsíc, tak to dostane celé. Ale když někdo chodí do práce pondělí + středa, bude do práce chodit pondělí a středa a zbytek si nechá proplatit OČR, tak by neměl nic dostat, protože má celou měsíční mzdu, nepřišel o žádné peníze
Díky moc, chápu. ![]()
Ještě dotaz. Ten formulář že skolky/školy staví bez razítka a podpisu? Mám. Ho elektronicky. U nás ve školce nikdo není, kdo by mi to potvrdil…