OČR a víkend
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OČR a víkend
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak je to v případě proplácení víkendů při očr?
Normální pracovní dobu mám po-pá, o víkendu nepracuji, ale slyšela jsem, že se u očr proplácí i víkend. Platí to i v mém případě? Nikdy jsem neměla OČR, tak budu ráda za každou odpověď
Moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Cidre děkuji za odpověď. Účetní mi totiž tvrdí, že to platí pouze pro ty, kteří pracují i o víkendech, tak jsem z toho zmatena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pri OCR musi byt doma nebo muzou libovolne navstivit i vice dni rodinu? Chodi kontroly?
My mame tri deti, ale ani jeden jsme zatim nebyl na osetrovacce. Az od kvetna si poprve vezme tatka na nejmladsiho skolkare OCR. Takze uplne nova a neznama situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Pri OCR musi byt doma nebo muzou libovolne navstivit i vice dni rodinu? Chodi kontroly?
My mame tri deti, ale ani jeden jsme zatim nebyl na osetrovacce. Az od kvetna si poprve vezme tatka na nejmladsiho skolkare OCR. Takze uplne nova a neznama situace.
Nechodi kontroly, ani nejsou dane vychazky, muze se chodit vsude normalne. S tim jak to ted zvysili se snad i vyplati zustat doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plati se vikendy a můžeš chodit kam chceš, nejsou zadne kontroly ani vychazky. Asi jako kdybys byla na rodicaku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem účetní, když budeš doma celý měsíc, tak za duben ti přijdou peníze za 30 dní. A celý měsíc je úplně ok, protože rovnou zaškrtneš políčko celý měsíc a nic víc nevyplňuješ. Takže se tam nedá nic splést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cidre Děkuji za odpověď
Já ale nebudu doma celý měsíc, já se střídám s manželem, tak právě nevím, co tam má zaškrtnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaileee píše:
Nechodi kontroly, ani nejsou dane vychazky, muze se chodit vsude normalne. S tim jak to ted zvysili se snad i vyplati zustat doma
Ted tady ctu muzi clanek. https://www.novinky.cz/…vne-40322436?…
Spadam do ohrozene skupiny (vysoky tlak). Az otevrou skolu, tak nastoupim urcite. Tudiz ocr nebude. Musela bych zustat doma. Aby bylo opodstatnene, ze syn nejde do skolky a bere se ocr.
Manzel si chtel vzit osetrovne na maleho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majda58 píše:
@Cidre Děkuji za odpověďJá ale nebudu doma celý měsíc, já se střídám s manželem, tak právě nevím, co tam má zaškrtnout
Hm, jak bych ti to vysvětlila…prostě ty vaše dva výkazy musí sednout. Máte práci pondělí - pátek. Třeba ty hlídáš pon+úterý, manžel středa, čtvrtek, pátek. Sobotu+neděli si do výkazu můžeš napsat ty nebo manžel, ale jen jeden z vás. Takže ty budeš mít na výkazu třeba 10 dní + manžel 20 = 30 dní za duben dohromady. A musí to sednout na ty vaše směny v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cidre Mohla bych se Vás ještě zeptat, jak to bude s proplácením svátku v případě, že budu chodit následovně:
4.5. a 5.5. – práce, 6.5. – očr, 7.5.- práce 8.5. – svátek a pak bych byla na očr až do 15.5. (pak už se snad otevře školka). Musí mi proplatit zaměstnavatel svátek, když jsem pracovala skoro celých 14 dní před svátkem? Od kdy si mám napsat očr ( od pá 8.5.-v případě, že mi to neproplatí, so 9.5. nebo po 11.5.)? Řeším to hlavně kvůli financím, ale rozhodně nejsem člověk, který by se snažil nějak zneužívat dávky. Nikdy jsem OČR neměla a to má dcera 7 let. Moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majda58 píše:
@Cidre Mohla bych se Vás ještě zeptat, jak to bude s proplácením svátku v případě, že budu chodit následovně:
4.5. a 5.5. – práce, 6.5. – očr, 7.5.- práce 8.5. – svátek a pak bych byla na očr až do 15.5. (pak už se snad otevře školka). Musí mi proplatit zaměstnavatel svátek, když jsem pracovala skoro celých 14 dní před svátkem? Od kdy si mám napsat očr ( od pá 8.5.-v případě, že mi to neproplatí, so 9.5. nebo po 11.5.)? Řeším to hlavně kvůli financím, ale rozhodně nejsem člověk, který by se snažil nějak zneužívat dávky. Nikdy jsem OČR neměla a to má dcera 7 let. Moc děkuji
Buď si necháte proplatit svátek nebo si tam napíšete OČR, to je na vás. Respektive vy si napíšete, kdy máte OČR, tyto datumy si účetní zadá do programu a zbytek se automaticky proplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit