OČR - přerušení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7486
17.3.20 11:46

OČR - přerušení

Ahoj, nevíte, jestli stále platí možnost přerušit OČR třeba na víkend a jít do práce? Pak to vypsat na tu zadní stranu. Dělám na směny a o víkend může být doma manžel, který stejně jako OSVČ čerpat nemůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16079
17.3.20 11:55

Ano, můžeš být některé dny OČR v práci a dostaneš je zaplaceno normálně jako práci. Akorát nejde o ty dny prodloužit ta podpůrčí doba (nešlo u 9 placených dnů čerpat 5 placených dnů, pak být 5 dnů v práci a pak si ty 4 placené dny dočerpat). Ale vzhledem k tomu, že vláda jedná o prodloužení těch placených dnů, tak by sis jen na OČR vypsala data, kdy jsi pracovala a mělo by to být naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
17.3.20 12:03
@Toluma píše:
Ahoj, nevíte, jestli stále platí možnost přerušit OČR třeba na víkend a jít do práce? Pak to vypsat na tu zadní stranu. Dělám na směny a o víkend může být doma manžel, který stejně jako OSVČ čerpat nemůže :think:

Přerušit platbu nejde. Pokud dorazíš do práce, zaznamenají to do papíru, za ten den dostaneš mzdu a ne ošetřovné. Délka výplaty zůstává stále stejná 9 dní od začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
17.3.20 12:13

@zrcadlo @Lama Lama
jo dik, neni to kvuli skole, ale kvuli nemoci. nejde mi ani o prodlouzeni tech 9 placenych dnu, jen o to, jestli muzu o vikend do prace, kdyz mam hlidani a pracuju na smeny. vyplati se to me, zamestnavateli i statu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16079
17.3.20 12:21
@Toluma píše:
@zrcadlo @Lama Lama
jo dik, neni to kvuli skole, ale kvuli nemoci. nejde mi ani o prodlouzeni tech 9 placenych dnu, jen o to, jestli muzu o vikend do prace, kdyz mam hlidani a pracuju na smeny. vyplati se to me, zamestnavateli i statu

Jo tak, tak ano, stále platí, že během OČR můžeš libovolné dny pracovat, jen si pohlídej vyplnění na ukončení OČR, abys tam měla správně napsané dny, kdy jsi pečovala a dny, kdy jsi byla v práci. Palec nahoru za to, že nehledáš, jak se ulít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
17.3.20 12:32

@zrcadlo
tak vis co, v nemocnici se na ulivani nehraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 19:52

Očr

Snad mě někdo pořadí. Onemocnel mě syn a vzala jsi 9dni očr ale hned druhý den vláda zavřela školy kvůli koronavirusu já jsem si vybrala těch 9 dní a chtěla jsem nastoupit druhý den do práce ale zaměstnavatel mě řekl ať zůstanu doma co ted můžu dal pokračovat s očr když mě to vystaví škola že je uzavřena kvůli karantény. Jinak jsem samozivitelka. Chtěla jsem si vzít 3 dny dovolené a pak pokračovat dále na ocr

• Citovat
  • Upravit
Hoj
15
19.3.20 07:28

Ne, myslím, že teď nastoupíš na nové OČR potvrzené školským zařízením- jako jiná diagnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hoj
15
19.3.20 07:30

A jako samoživitelka máš právo na 16 dní.
Samozřejmě teď kvůli škole do odvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+