Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
Dnes jsem si všimla téhle skvrnky na plosce nohy svého pětiletého syna a docela jsem se zhrozila, co to může být, vypadá to jako skvrnka od jódu( hloupost)nebo jako nebezpečně vypadající znaménko, ale já ani manžel nemáme pocit, že by měl syn na plosce malé hnědé znaménko:(Navíc, tento flíček tam dlouho nebude, všimla bych si toho, když jsem mu pomáhala občas oblékat punčocháče. Neví někdo co to může být?
Bradavice?
Až pomine to šílenství s koronavirem, zajděte na kožní, ten to zhodnotí líp. ![]()
@Petule030 To je mi jasný, že to kožní zhodnotí líp, ale právě proto, že je šílenství s koronavirem, tak teď asi bude problém se někam dostat.Ale díky:)
Dcera mela uplne to same. Akorat uplne zespodu. Vsimla jsem si toho nahodou, nikdy driv to nemela. Vypadalo to jako skvrna od rzi. Bezela jsem s tim k doktorce a ani ona nevedela a jen rikala, ze ji to prijde jak flicek od rzi. Rikala, at se neznepokojuji. Po cca tydnu to bylo pryc. Co to bylo, dodnes nevim ![]()
@martanek29 Tak to je fakt zvláštní
Já nechci panikařit, ale tchýně se léčila s melanomem a mám z těchto věcí zvýšený strach a v kombinaci s tím, co se teď všeobecně děje to nedělá moc dobře mému nervovému ústrojí, takže děkuji za sdílení zkušenosti, že by se mohlo případně jednat o sice neidentifikovatelnou, ale banalitu, která zmizí. Tak snad…
@BlueFox tohle mam od narození.. Občas zmizí, občas se objeví ![]()
@martina.se Zvláštní. Řekla bych, že je to skvrnka od jódu, hypermanganu, ale nepřišel s tím do styku. Uvidí se, ale trochu jsem se uklidnila ![]()
Zkouším ještě dnes, kdyby si všiml někdo, kdo by věděl
Zítra s tím jdeme k lékařce, ke které chodíme každý rok na dermatoskop, ale jsem celý den nervózní… ![]()
@BlueFox Dobrý den, mohu se zeptat na vyjadření doktora? Dnes jsem objevila uplně stejný flíček. Předem moc děkuji!
@EveKri Dobrý den, doktorka sama úplně přesně nevěděla, taky říkala, že to vypadá jakoby stoupnul na zrníčko hypermanganu. Možná prý stoupl na kostičku lega apod., na znaménko to prý nevypadá, mám to sledovat a uvidíme třeba za měsíc, jestli to nezmizí. Mám ale prý být v klidu, nic nebezpečného ve smyslu melanomu to není. Koukala na to dermatoskopem.