Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o radu. Snažila jsem se tu najít odpověď, ale bohužel jsem nenašla odpověď na mou konkrétní situaci. Mám TP za tyden. Máme 3 letou slečnu, která chodí do školky. S partnerem potřebujeme vedet, jestli dostane OČR na holku, kdyz já budu v porodnici nebo ne. A jestli to bude psané na me nebo na ní a kdo mu to vypíše? Jestli porodnice nebo pediatr nebo moje obvodní? Díky za rady
@misicka3 Vypisuje porodnice a je to psané, že ty, která o holku normálně pečuješ nemůžeš z titulu porodu…
@j.a.n.i1 A jeste dotaz. Je to na těch 9 dni nebo jen na tu dobu, co budu v porodnici?
@misicka3 Správně jen na dobu, co budeš v porodnici, ale už jsem slyšela, že to někomu napsali i na dýl.
Jen v porodnici, která to s tvým odchodem ukončuje.. Pak ti to napíše tvůj gynekolog nebo praktik
@lupilka.cz píše:
Jen v porodnici, která to s tvým odchodem ukončuje.. Pak ti to napíše tvůj gynekolog nebo praktik
Nebo taky nikdo, když usoudí, že to, že ji propustili znamená, že je schopna se starat ona.
To je taky možné, ale neznám nikoho, kdo by s tím měl problem
Ahoj, tak odpověď na jednu otázku jsem našla, teď další části
Máme obdobnou situaci jako zakladatelka, jen teda… S přítelem jsme byli jeden čas rozejdutí, pak jsme to dali zase dokupy a za chvíli mam rodit, malou mám svěřenou do péče, jsem stále na RP, malá chodí do školky, přítel má jinde TP (zatím jsme nepotřebovali měnit). Jak je to s nárokem na očr v tomhle případě? Jde mi spíš o to, že ji mám svěřenou v té péči a že nemá přítel stejný TP. Snažila jsem se to vypsat ve stručnosti ať to není složitý
P.
Vlastní dítě do 10 let se může ošetřovat s nárokem na výplatu ošetřovného, i když není stejná domácnost
jiank obecně důležité je pro výplatu ošetřovného, kde člověk bydlí - kde má domácnost(což se často od trvalého bydliště liší)