OČR střídání rodičů
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zrovna minuly tyden mi znamy rikal, ze jsou s partnerkou na OČR oba. Jeden se skolakem a druhy se skolkovou…sakra, jak se to napise skola = skolak, skolka = skolkacka?
![]()
Jeden z nich je OSVČ a druhy zamestnanec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě vám nemůžou nařizovat, kdo zrovna půjde na očr. Jeden očr a druhý ať jde do práce. A pokud nemůže do práce, tak dotyčného pošlou domů a budou ho normálně platit. Kolik je minimum při překážce ze strany zaměstnavatele, nevím. Mně třeba dávají plnou mzdu i za dny, kdy jsem doma. Kamarádce dávají 60%.
- Citovat
- Upravit
Ja vim, ze nam nemuze nikdo nic narizovat. proto to pisu, ze chceme v praci oba vyjit vstric, vztahy jsou skvele, tak se snazime to vymyslet tak, aby vsichni byli spokojeni. pro zamestnavatele je samozrejme vyhodne pokud jsme na ocr a plati to socialka. pokud bychom byli doma kvuli prekazkam na jejich strane, plati ta procenta kdo, oni? jsou to male firmy, ted problemu vic nez dost, tak jim je nechceme jeste pridelavat a snazime se dohodnout a nejak to zpytlikovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Přesně takhle se po 14dnech střídáme s kolegyní. Nařídit to bohužel leze, pokud máte očr a zaměstnavatel vás zrovna nepotřebuje, tak vás může během očr poslat domů. Pokud je do očr tlačen i druhý z rodičů, jeden z vás bude muset očr ukončit a pokud ho v práci nebudou potřebovat dostane náhradu, která by měla být minimálně 60%. A také mu mohou (písemně 14 dní předem nebo po domluvě) nařídit dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 staci si přečíst podmínky pro vyplaceni ocr na stránkách cssz a na ministerstvu průmyslu a obchodu, az jim na to prijdou budou se divit, je mi z tehle vycuranku blivno ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@1mila2 to je ale podvod, toto nelze.
Nějaký odkaz na zákon či vyhlášku? Proč anonym?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podmínkách pro osvc je, že nesmí někdo jiný v rodině pobírat ocr
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co je jiný člen rodiny? Co když jsou v „rodině“ děti různých rodičů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja teda ctu, ze osetrovne necerpa jiny clen rodiny. Z toho bych chapala, ze na to jedno dite. Kazdopadne si myslim, ze se na to tezko prijde, kdyz zamestnancum to vyplaci nekdo jiny, než OSVČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 píše:
Ja teda ctu, ze osetrovne necerpa jiny clen rodiny. Z toho bych chapala, ze na to jedno dite. Kazdopadne si myslim, ze se na to tezko prijde, kdyz zamestnancum to vyplaci nekdo jiny, než OSVČ.
to, co sem hází anonymní hrdinka není žádný odkaz na stránky ministerstva, ale jakási interpretace nějakým serverem money.cz
takže klid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
to, co sem hází anonymní hrdinka není žádný odkaz na stránky ministerstva, ale jakási interpretace nějakým serverem money.cz
takže klid
Me je to jedno, ja jsem doma s miminama a tatínek OSVČ si OČR na školáka nevzal a muj partner ho taky nechtěl. Takže my nečerpáme
všichni máme dost práce
![]()
Myslim, ze podvod to neni, protoze co jsme ted pogooglila, tak tam pisou, ze nesmi cerpat oba na jedno dite (podle me je to totiz nedohledatelne, pisou, ze OSVČ to nevyplaci ČSSZ). Kamarad ma zenu na RD a sam ma teď OČR na starsi dite
me se to z moralniho hlediska nelibi, ale kdyz to jde
nepodvadi, vsak se nikdo nezajima o to, zda doma nekdo jiny muze pecovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, uz jsem z toho trochu na palici, tak potrebuji radu. Mame s manzelem dve skolkove deti, skolka uzavrena. Prvni mesic byl na OCR manzel, pak jsme se vystridali, ted dva tydny ja. Ted v praci manzelovi rekli, at si pristi tyden zase vezme osetrovacku, ze ho nepotrebuji. Me momentalne take ne, vzali za me nahradnika. Ale nevime co ted s tim. Muzeme se opet vystridat a pak treba jeste jednou? Pokazde vyplnit papiry ze skolky? Na druhe dite soucasne to asi brat nelze, ze? Dovolenou si placat nemuzeme, v lete si musime deti prostridat, nikdo nam nepohlida. Pak existuje moznost, ze manzel by zustal doma a proplaci se mu nejaka procenta. i kdyz bych ja byla na OCR nebo tim se to vylucuje? Nechceme vymyslet zadne klicky a pobirat penize a sedet doma, jen chceme vyhovet obema nasim zamestanvatelum, jsou to male firmy a sami moc nevedi co a zjednodusene ted oba chteji, abychom byli doma na OCR. tak kdo tomu rozumi?