Očr za březen
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, já měla asi 9 dnů Očr v březnu, vyplnila jsem i ten formulář, protože pokračuju a zatím jsem výplatu nedostala. To už jsem tam posílala výkaz i za duben, tak nevím, kdy to přijde. Ve čtvrtek jsem se zkoušela dovolat na OSSZ a beznadějný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livlin píše:
Výkaz se vyplňoval i v březnu.
Myslis ze jsme meli jeste neco vyplnit i kdyz to bylo jen tech 5 dni a od te doby nic? I tak by nas snad informovali. Je to divne, ze ještě neprislyza brezen ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, ten výkaz se k tomu přikládal. Mají na to 30 dní od chvíle, co jim to přijde. Tak pokud to neposílali z práce až v půlce dubna, tak by to už mělo být zpracované
Obrnit se trpělivostí a volat na ossz a doptat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byl jsem 16-20.3 na OCR a dotedka tez zadna kacka. Formular na konci mesice jsem nevyplnoval. Kdyz jsem byl na OCR ja, tak se nevedelo cl bude na konci mesice. Pak uz jsem to nesledoval. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Byl jsem 16-20.3 na OCR a dotedka tez zadna kacka. Formular na konci mesice jsem nevyplnoval. Kdyz jsem byl na OCR ja, tak se nevedelo cl bude na konci mesice. Pak uz jsem to nesledoval.
Tak bez kompletních podkladů těžko OSSZ něco pošle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Tak bez kompletních podkladů těžko OSSZ něco pošle.
Asi tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, manzel mel očr na dítě v březnu od 18. Do 22. Z důvodu zavření škol. Škola nam poslala formulář, v praci vyplnili a pry na začátku dubna odevzdali na podatelnu. Stále peníze nepřišly a na úřad se nedalo dovolat. Předpokládám, že by se ozvali zaměstnavateli kdyby jim tam něco chybělo ne? Vim, ze se pak mel vyplňovat i nějaký vykaz ale pochopila jsem, ze to platilo jen pro ty, kteri to protahli do dalsiho mesice a chteli mit vyplaceno mesicne.
Je to par tisic, ale i taknemáte někdo zkušenost?
Mám zkušenost..bohužel ![]()
Teprve ve čtvrtek volali šéfové, že tam nemají potřebné dokumenty k vyplacení očr. Úřednici bylo sděleno, že dokumenty tam má 14 dní v datové schránce…hmm, prý nevěděla, že mají datovou schránku
![]()
- Citovat
- Upravit
Dost lidi dostalo penize a na konci brezna nic nedavalo. Asi zalezi na urednici. Neb nepokracuji, ale mel jsem pouze 5dni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coee ze stránek OSSZ " Dále je třeba vždy po skončení kalendářního měsíce předat zaměstnavateli tiskopis „Výkaz péče o dítě z důvodu uzavření výchovného zařízení“. V tomto tiskopisu vyplní dny, ve které pečoval o dítě. Nově je totiž možné, aby se pečující na ošetřovném střídali. Musí být tedy jasné, kdy byli doma s dětmi nebo hendikepovaným a kdy chodili do práce. Za tyto dny pak dostane namísto ošetřovného mzdu nebo plat. Tento výkaz předává pečující také svému zaměstnavateli. Výkaz je nutné vyplňovat každý měsíc."
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, zajimave. Pridane to bylo, az 2.4.2020 na stranky coz ja uz neresil, protoze pro me byl aspekt, ze zaplacene po staru melo byt 9dni. Coz ja mel jen 5. No uvidime, mozna to prdim. Musel bych to vytisknout, zajit ke staremu zamestnavateli (v dubnu jsem menil praci) a vse vyridit postaru. Docela mazec papirovani a byrokracie ![]()
Diky za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coee no nevím, já posílala všechny ošetřovačky 1.4. a tohle už tam bylo a výkazy jsem posílala. OSSZ nemůže vědět, jestli jste pečoval celých 5 dní nebo jste byl třeba jeden z toho v práci. Proto se ty výkazy posílají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mel jsem oficialni papir od skoly, kde jsem psal, ze jsem pecoval o syna 16.3-20.3 a prace mi jen napsala, ze jsem nastoupil 21.3 do prace. Jinak vedet to musi, protoze zamestnavatel tam pise, kdy jsem byl v praci a kdy jsem nastoupil do prace. V te dobe bylo vse po starem 9dni, jeden papir. No nic. Budu muset tam zavolat a to bude zuzo, neb dovolat se tam, bude jak vyhra ve sportce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coee tak zaměstnavatel to píše právě na ten Výkaz péče, takže jste ho tedy odevzdal? Tam je jedna strana, kterou vyplňuje a podepisuje zaměstnanec a druhá, kde to vyplňuje zaměstnavatel. Jak myslíte vše při starém? Pokud to byla klasická ošetřovačka na 9 dní, tak tam musíte doložit papír od doktora + zaměstnavatel přílohu. Ale psal jste, že jste pobíral OČR kvůli zavřeným školám, takže tam ten výkaz péče být musí, protože z ničeho jiného OSSZ nepozná, jak jste pečoval nebo nepečoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, manzel mel očr na dítě v březnu od 18. Do 22. Z důvodu zavření škol. Škola nam poslala formulář, v praci vyplnili a pry na začátku dubna odevzdali na podatelnu. Stále peníze nepřišly a na úřad se nedalo dovolat. Předpokládám, že by se ozvali zaměstnavateli kdyby jim tam něco chybělo ne? Vim, ze se pak mel vyplňovat i nějaký vykaz ale pochopila jsem, ze to platilo jen pro ty, kteri to protahli do dalsiho mesice a chteli mit vyplaceno mesicne.
nemáte někdo zkušenost?
Je to par tisic, ale i tak