Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Máte někdo zkušenosti s těmito kapkami? Nám na hnis. očíčko nezabíral opthalmo septonex, tak jsem na radu koupila Ocuflash, kapu 4. den, mam pocit, ze to hnisa vic, je to tim, ze se hnis odplavuje nebo mam radsi kapicky vysadit?
Ahoj. Hnis většinou znamená bakteriální infekci, na kterou Ocuflash ani Opthalmoseptonex nestačí. Určitě kapičkami Ocuflash nemůžeš uškodit, je to přírodní dezinfekce. Takže já doporučuju zajít k lékaři (pediatrovi nebo na oční) a on pravděpodobně předepíše ATB kapky.
Když koukám na metřík, tak to můžou být i ucpané slzné kanálky, takže já bych šla asi rovnou na dětské oční. Anežce zhruba v tomto věku kanálky proplachovali a pak byl dlouho klid.
Mne prave kamoska rikala, ze uz meli jit na kanalky a v motole ji poradili tyto kapicky a do 4 dnu byli ok… no tak ja kapu a prave mam pocit, ze to je horsi.. tak si rikam, jestli se ten hnis neodplavuje.. no uvidime pockam dva dny a budu resit.. diky!
Já v Motole s Anežkou byla. POkud je to na průplach, tak ho udělají. Pak nám Ocuflash taky doporučili, ale spíš jako prevenci. Taky doporučili masáž slzných kanálků, ta taky dost pomáhá.
Cosmic píše:
Mne prave kamoska rikala, ze uz meli jit na kanalky a v motole ji poradili tyto kapicky a do 4 dnu byli ok… no tak ja kapu a prave mam pocit, ze to je horsi.. tak si rikam, jestli se ten hnis neodplavuje.. no uvidime pockam dva dny a budu resit.. diky!
Ahoj a masíruješ slzné cesty? Nám od porodnice očko teklo, pužívali sme různé kapky (sestra je oční lékařka). Na proplach jít nechci, protože má různé komplikace. Masírujeme slzné cesty a kapeme občasně kapky (mohou se jenom cca týden, pak pauza a změnit na další kapání kapky) a teď máme na týden Nasivin, kterým vytírám (nekapu!!!) nosní dírku u postiženého očka. Tady jsem to popisovala i s obrázkem. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Podle nej českého dětského lékaře Dr. Červenky se má postupovat takto do 4 měsíce a až pokud není patrné zlepšení, tak proplachovat, či sondovat. To hnisání je proto, že slzy neodtékají z očka, kde jsou živnou půdou pro bakterie.
Držím palce. Nám se to hodně zlepšuje. ![]()
Barča
U nás se stal konečně zázrak. Malou trápila očička, začalo to dva dny po porodu. Nic nepomáhalo, ocuflash jsme taky měli a teď jsme dostali kapičky Tobrex a na vyplachování jsme koupili Omisan baby a ono to funguje
![]()
No ja se bojim toho, ze bude muset na pruplach, snazim se obcas masirovat a dr. to zatim nak neresi, ze je brzo, ale jdeme za tyden na trimesicni a budu to chtit uz resit, ale prave mi jde o to… hnisalo mu to malo.. treba byl tri dny klid a pak trochu (pres noc) a ted jak jsem zacala ocuflash tak je to vic, tak si rikam, jestli se ten hnis nevyplavuje, o toto mi slo..:D.. kazdopadne diky za rady! az se vyspinka, jdu masirovat!
Cosmic píše:
No ja se bojim toho, ze bude muset na pruplach, snazim se obcas masirovat a dr. to zatim nak neresi, ze je brzo, ale jdeme za tyden na trimesicni a budu to chtit uz resit, ale prave mi jde o to… hnisalo mu to malo.. treba byl tri dny klid a pak trochu (pres noc) a ted jak jsem zacala ocuflash tak je to vic, tak si rikam, jestli se ten hnis nevyplavuje, o toto mi slo..:D.. kazdopadne diky za rady! az se vyspinka, jdu masirovat!
Tak masírovat by se mělo minimálně 5× denně po 10-ti. Já masíruju v podstatě vždy, když mám malého po ruce. Ta sekrece z očka nemusí být hnis. Hnis je žlutý, nebo žlutozelený, pokud je sekrece jenom jakoby hlenovitá bílá, nebo průhledná tak je to pro tu neprůchodnost, nebo omezenou průchodnost kanálků, kdy se z nich vyplavují slzy už hustější, které neodtečou do nosu jako by měli. Masírovat je dobré už od porodnice, já začala až v cca 1 měsíci, protože mi to nikdo neukázal. Až když mně přišla navštívit sestra, která mi donesla různé kapičky a ukázala mi jak nato. Od té doby výrazné zlepšení, takže si držíme palce.
Barča
Hele, já poctivě masírovala slzné kanálky a dostala speciální zinkové kapičky a už tak 10dní máme klid…
A opravdu to jsou ucpané slzné kanálky + bakteriální infekce…
Kdyžtak ti dám kontakt na tu doktorku…
Terezx píše:
Hele, já poctivě masírovala slzné kanálky a dostala speciální zinkové kapičky a už tak 10dní máme klid…A opravdu to jsou ucpané slzné kanálky + bakteriální infekce…
Kdyžtak ti dám kontakt na tu doktorku…
Prosím napiš název těch kapiček, jsem o nich neslyšela. Moc díky. ![]()
No ja se ted uz pripravuju na dr. protoze ona to furt neresi a uvidime, zkusim jeste tak dva dny ten ocuflash.. no my mame spis hnis.. zluty…budu poctive masirovat, davam zavazek, jenze sice to vsude vidim na obrazku, ale clovek se boji pritlacit a tak:( jo terez pisni ty zink kapicky, zkusim vsechno:D ale ted dokoncim tydenni proceduru ocu:DDD
Ahoj holky,
mám dvoutýdenního chlapečka a vždy po spinkání má zalepená očíčka žlutým hnisem.Doktorka nám dala Optalmo-septonex -nezabralo tak nám dnes předepsala antibiotické kapičky TOBREX. Mám je dávat po 4 hodinách. Máme ale problém se spánkem - malý když ho v noci vzbudím tak pláče a pláče a pak trvá hodně dlouho než zase zaspí. Jak to mám udělat? Bude vadit když mu je dám třeba o hodinku dřív nebo o hodinku později? Nechci ho budit - počkala by jsem až se vzbudí sám. Prosím prosím o rady. děkuji
My kapaly optalmo septonexem už v porodnici do jednoho očíčka, ale nepomohl.Kapaly jsme asi dva měsíce.Pár dní pokoj a zase znova.Pak zabral výplach kanálků a atb kapičky, nevím už název.Ono je možné, že pokud má malý ucpaný kanálky, tak nepomůžou ani ty kapičky.Jinak dobu bych asi dodržovala.Určitě nekapej dřív jak po těch 4 hodinách, když to ale občas prodloužíš třeba po 5h a pak zase po 4 hodinách, tak se podle mě nic neděje.
Držím palečky, ať to máte co nejdřív za sebou.Je to otravné, vím to.Teď to prťouskovi asi moc nevadí, ale až bude větší a bude vnímat, tak ho to asi bude štvát, že nemůže očka pořádně otevřít.
@AnnaP Já myslím, že hodina sem nebo tam nevadí. Synovi hnisaly očka už v porodnici, tak jsem měla chodit za sestrami, aby mu kapaly, a taky mi říkaly, že mám chodit podle spaní, ne přesně podle hodin. Jinak kapky mu nezabraly, tak musel na průplach kanálků a od té doby je pokoj.