Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
a neexistuje takový sprej? něco se mi vybavuje, že se to použilo na táboře, když se tam objevili vši
Nam zabral Parasidose - svycarsky sampon, z lekarny. Chce to dodrzet presne navod, tzn. myt 2× za sebou po pul hodine myslim, par dni za sebou. Pak peclive vybirat z vlasu hnidy. Kazdej rikal, ze dneska nic neucinkuje, ale tohle nam poradila ucitelka a nam to zabralo, vsi byli pryc.
Kdyz jsem byla tehotna, zabral mi dokonce jen nejaky olej z lekarny. Byl to humus, zvedal se mi kufr uz kdyz jsem si to lila na hlavu, ale taky zabralo.
Chce to potom opravdu poctive vytahovat z vlasu pryc.
cancerka píše:
a neexistuje takový sprej? něco se mi vybavuje, že se to použilo na táboře, když se tam objevili vši
Myslis asi Ortosan … to byvalo za nas, to uz se snad ani nedela.
Víš, co stoprocetně zabírá? Odbarvit hlavu na světlejší odstín. Máme odzkoušeno…
my měli paranit ,je tam kovový hustý hřeben, sprej a šampon jo a voní hezky mentolově.stojí kolem 400 kč v lékárně.
Psí bych neriskovala, jsou tam chemikálie, které nejsou určené pro člověka, navíc jsou spíš proti blechám, klíšťatům… Na vši bych koupila kvalitní šampon v lékárně a na polštáře jsem někde slyšela, že je lepší je zmrazit a pak pořádně vyklepat a vyprat. Samotným praním se prý veš nebo hnida neutopí ani nezničí, protože to nejde prát na vysoké teploty, nejlíp vyvářku.
Já to právě i vyvářela. Ono těch vší není moc, nejsme vyloženě zavšivení. Ale at´dělám, co dělám, tak se vždycky nějaká třeba za týden za 14 dní objeví znovu. Takovej začarovanej kruh. Holka to vždycky donese ze školy.
ja bych sla klidne do psiho…paradoxne je kosmetika pro psy vic setrna nez lidska protoze psi kuze neni na chemikalie vubec stavena
vic uskodi lidsky sampon na psa nez naopak ![]()
kolegyně z práce likviduje u dětí vši jedině psím šampónem. Jiný jim nezabírá. Vůbec bych se toho nebála ![]()
ahojky,pracuji jako zdravotní sestra v jednom statnim zarizeni pro deti. u nas maji deti vsi kazdou chvili,protoze se deti casto stridaji a prichazeji z ruznych soc. prostredi. My se vší zbavujeme pomocí spreje Diffusil, který necháme 8 hodin působit a poté umyjeme šamponem proti vším. Hned po umyti a vysuseni vycesáváme hnidy a mrtvé vešky. vycesavame kazdy den a mame s tim paradni vysledky a to maji nektere slecny vlasy treba i do puli zad. Ale bez souhlasu rodicu je proste ostrihat nemuzeme a ani neni treba. no a pokud se stane ze nam tam vypukne naka vetsi katastrofa kdy se toho nemuzeme a nemuzem zbavit (ted se to asi nekterym libit nebude) tak jednoduse vytahneme Ortosan na psy, ktery funguje stoprocentne,ale to jen v krajnich pripadech.
Psí šampón zabírá skvěle a vlasům nic neudělá, navíc vyjde o dost levněji než ty „zaručeně účinné“ šampóny pro lidi, jen zrovna dvakrát nevoní (aspoň mě), takže pak ideálně přemejt normálním šampónem. Orthosan, k sehnání ve zveráku nebo i v některých drogérkách (Shlecker, tušim že i v DM ho maj)
Já je měla asi před šesti lety a potřebovala jsem se jich zbavit za týden, páč pak jsem jela na dovču do hotelu a tam jsem s vešma nemohla. Karádka mi dala nějaký olej z Británie a ten byl super, sice jsem měla mastné vlasy, ale nemusela jsem stříhat. Jak to bylo mastné, tak se dobře eliminovaly ty hnidy (osobně si myslím, že stačí, aby to bylo mastné a bude se to dobře vyčesávat, tak můžeš zkusit třeba olivový olej + nějaký přípravek na vši)a zbytek jsem zahubila vydatným stříkáním difusilu…
Dcera donesla ze školy vši a nemůžeme se jich nikterak zbavit. Vždycky jim umyju hlavy, vyvařím polštáře, ale za nějaký čas se zase někdo začne drbat. Četla jsem, že ty šampóny na vši moc neúčinkují, tak mě napadlo vyzkoušet nějaký psí. Ale abych situaci ještě nezhoršila. Co si o tom myslíte?