Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím!
je tu někdo, kdo čeká koncem května MS a v červnu se začíná snažit?
Mě má MS dorazit 25.5. a pak na to vlítnem hned po MS obden
Všem snažilkám přeju // ![]()
Ahojky, přeju krásné ráno ![]()
Já už vysadila antikoncepci, teď mi probíhá MS a od příštího týdne jdeme na to
Také nám přeju ať brzy objevíme // ![]()
Mě MS dorazila včera - o týden dříve, tak jsem na tom stejně
a příští týden se jde na to
budete zkoušet obden nebo si hlídáš plodné dny?
@Kamilka90
mě by už zítra mela končit, tak zatím začnem třeba obden nebo jak nám to přijde vhod
plodne dny přímo nehlidám, jen cca koukám podle kalendáře kdy by mohly byt
ty si je hlídas? A co nejake vitaminky bastis?
Nesleduju, v lednu jsem byla s mimoděložním na laparoskopii (srůsty, endometrioza, neprůchodný pravý vejcovod) a do konce března jsem na to brala antikoncepci, tak teď se mi to zase muselo asi nějak zas srovnat…tak uvidíme, chci zkusit 1 nebo 2 měsíce obden, jinak mi primář nabízel IVF, abychom riskovali další mimoděložní…
vitamínky žádné, ale mám doma vlastně kys. listovou, tak ji asi najdu
co ty?
@Kamilka90 jeee tak to me mrzí
ted už to určite vše bude v pořádku
my se budem snažit poprvé, chtěla jsem čekat kvůli smlouvě v práci ale zbytecne jsem to oddalovala.ale chlap jednoho dne řekl dost, koukej vysadit prášky a jde se na to
není na co čekat
a vitaminky jsem přemýšlela, ze začnu brát kyselinu listovou a vitamín e a ten bych chtěla dávat i chlapovi. Prala bych si aby se to povedlo co nejdřív, ale prášky beru 9 let, takže si asi počkáme ![]()
To není pravilo s tou antikoncepcí, může to být hned první měsíc
my se předtím teda nesnažili, jen si nedávali pozor, stal se nějaký zázrak ale nevyšlo to no :/ teď jsme si o tom už pořádně popovídali a zkusíme to
snad nám to vyjde oběma ![]()
@Kamilka90 trosku se tím uklidnuji, snažím se na to nemyslet. Ale copak to jde? Jsem jak nemocna
furt nad tim přemýšlím co a jak, v mobilu mam aplikaci, ktera te na vše upozorňuje vypočítává největší šance na početí. No hrůza nic jiného me ted nezajímá
taky doufám že za chvilku budeme obě hrde vystavovat pupiky ![]()
U mě to zatím jde…ale přijde mi, že kolem mě chodí samá těhule…jak naschvál
není to jednoduchý.. tenhle měsíc to ještě bude dobrý, příští budu krapet nervóznější a pak už budu mít v mobilu ty aplikace tři
kolik ti je?
@Kamilka90 jo taky si všímám kolem sebe samých maminek v očekávání ![]()
@Maikee Mě bude v říjnu 25 let
to je hrozný člověk si to tak moc přeje, ale nikdy neví kdy to bude…vím, že až to má přijít, tak to přijde, ale aby mi nebylo dřív 30
dneska přítele připravím na sex obden, bude to muset vydržet ![]()
@Kamilka90 no právě ráda bych si to už uživala v tomhle věku
ted pojedu na nakup tak se stavim v lékárně a koupím si tu listovku a pak jsem se dočetla, že chlapi by meli jist vitamín e podporuje plodnost. Ale nadšene nevypadal když sem mu o tom říkala, že by mohl taky jist vitamíny
stejne to je hezky jak my ženský si to plánujem a chlapi jsou úplne v klidu ![]()
To já taky..první miminko by i zdravotně mělo být do 25 let. No u těch chlapů to je stejný…tak joo, tak se budem snažit, chtěl bych miminko, ale my ženský musíme promyslet kdy a jak
nebo to moc řešíme?
už mě ms končíí ![]()
@Kamilka90 Tak chlap ten už to přetahuje tomu je 29, ale přeje si rodinu moc - za to jsem ráda
Asi opravdu to my ženský zbytečně moc řešíme, ale dyť to jinak nejde - máme to v genech
mě už skončila v úterý
tak z vesela do toho, viď?
jinak včera jsem začala zobat listovku a chlap už si vzal první vitamínek E, ani neprotestoval
Ale řeknu ti, že je to na palici dnes se mi dokonce zdál tak ujetý sen
že jsme byli někde v centu, kde mi přejížděli nějakou hadičkou po břiše a ukazovali mi jak se spermie dostávala do vajíčka a že se to povedlo
fakt magor
![]()