Od kdy chleba s máslem ?

Dia
34
20.9.05 09:01

Od kdy chleba s máslem ?

Ahojky zkušené mamči, mám dotaz. V jídelníčku od sunárku jsem se dočetla, že od 9. měsíce se může mrňousům dávat chleba s margarínem (takhle to tam píšou :o). Zajímá mě, od kdy jste Vašim dětičkám chleba s máslem dávaly Vy, jaký chleba, jaké máslo a hlavně, když naše malá má jen dva a půl zubu :o), jestli to vůbec dokáže rozžužlat ? Předem díky za odpověď

Dia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
20.9.05 09:31

Ahoj, maragarin (ztuzeny tuk) by se malym detem davat nemel vubec. Maslo muzes od okamziku kdy zacne s mlekem umelym , pokud kojis, anebo kdyz prejde z hypoalergenniho na normalni umele mleko. Chleba se da pochopitelne jenom pokud uz jite vejce a lepek. Ja myslim, ze v 9mes., pokud teda nejste alergici, uz vsechno tohle muzete. Akorat nevim, jestli uz bude chtit kousat. Nas syn ji samostatne namazany chleba az tak od 13 mesicu, do te doby to spis jenom drobil a celej se tim zmazal, a to i kdyz jsem ho krmila, v kazdem pripade ho to ale hrozne bavilo :) Radeji , nez maslem, mu to spis mazu zerve, nebo davam syr strouhany, marmeladu (bez cukru) a tak. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
20.9.05 09:33

Ahoj,
Já jsem dětem začala dávat chleba s máslem asi od 10 měsíců. Chleba normální (Šumava), tenký krajíček, okraje jsem odřezala. Máslo dávám Floru light (modrá), velmi tence potřít. Je to veeelká dobrota, ještě když se může krmit mrňous sám :D :P Zuby má taky jenom dva dolní. Dobrou chuť!
Katka a Míša 3,5 r a Víťa 11,5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.05 10:22

Ahoj,

jsem teda mamča ještě ne moc zkušená. Malému je 9,5 měsíce, po poradě s paní doktorkou dáváme chleba namazaný buď lučinou nebo máslem. Ne normálním, ale doporučila nám rostlinný tuk. Koupila jsem nějaký s olivovým olejem.
Chleba nakrájím na kostičky, malý krásně žužlá, k snídani si dá tak půl tenoučkého krajíčku.

Haki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
20.9.05 11:00

Ahoj,

překvapuje mne, že dáváte děťátkům margarín. Já četla a i doktorka mi potvrdila, že margarín by se malým dětem dávat neměl. Zpočátku se prý má dávat máslo. Malé děti by ani neměly jíst nízkotučné výrobky… Nicméně např. olivový olej se jim může přidávat do jídla.. To je zase pěkný chaos v názorech :!
Jinak my už jsme taky začali zkoušet chleba s máslem. Sám to moc jíst neumí, strašně se zamaže, ale když ho krmím, tak mu to super jede :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.05 11:54

Když měla moje tehdy tříletá dcera po těžké angíně špatné jaterní testy, řekl mi doktor z nemocnice při propuštění :cituji hlavně ne takové sra..ky jako rama,flora nebo perla. Jen trochu čerstvého kvalitného másla. Tak s margarinama bych byla u malých dětí opatrná, podívejte se co to všechno obsahuje, barviva,ztužovače a emulgátory a bůhví co ještě.Raději bych moc nepodléhala reklamám. Porgy

• Citovat
  • Upravit
474
20.9.05 17:57

Ahoj, ja souhlasim, ze kdyz maslo, tak rozhodne ne margarin, ale prave maslo :! Ja davam teda jen Lucinu a mala se muze utlouct :D

Simona&Kristy(14 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.9.05 17:59

Naší malé (14 měsíců) taky dávám zatím jedině chleba s Lučinou a moc jí to chutná.
Lenka a Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j.sapakova@centrum.cz
14.8.13 17:20

Pokud je alergie na bílkovinu kravského mléka tak jiná možnost než flora light není…synovi je 11 mesicu a prave vaham jestli už mu tu floru můžu dat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure