Od kdy dávat dítěti vejce?

Anonymní
30.10.11 09:01

Od kdy dávat dítěti vejce?

Dobrý den.
Od kdy mohu dávat dítěti vejce? Je mu skoro 8 měsíců. Nejdříve asi určitě né celé, že?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
30.10.11 09:07
Anonymní píše:
Dobrý den.
Od kdy mohu dávat dítěti vejce? Je mu skoro 8 měsíců. Nejdříve asi určitě né celé, že?

Dávala jsem v době, kdy začaly děti jíst maso.
Tak jsem jeden den místo masa dala vajíčko. Jak píšeš, ne celé, ale jen žloutek.

• Citovat
  • Upravit
15074
30.10.11 09:08
lokofa píše:
Anonymní píše:
Dobrý den.
Od kdy mohu dávat dítěti vejce? Je mu skoro 8 měsíců. Nejdříve asi určitě né celé, že?
Tak jsem jeden den místo masa dala vajíčko. Jak píšeš, ne celé, ale jen žloutek.

taky tak, akorát ne celý žloutek, jenom půl-3/4 a jednou týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
30.10.11 09:10
hofka píše:
lokofa píše:
Anonymní píše:
Dobrý den.
taky tak, akorát ne celý žloutek, jenom půl-3/4 a jednou týdně

Ano, blbě jsem to napsala, jednou týdně místo masa.
A máme malé vajíčka, tak jsem dávala celý.

• Citovat
  • Upravit
16492
30.10.11 09:56

Do roka jsem dávala jen žloutek a po roce už celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.10.11 10:19

dává se jednou týdně místo masa žloutek cca od půl roku, od roka pak celé vejce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.10.11 10:26

To je téma jak na mě.. Moje tchýně mě dala kázání, že vejce se dávat nemá, že ona nedávala dětem nevím, říkala buď 5,6 let..
Divila se, že jsem 2,5 udělala míchané domácí vajíčko- samozřejmě ne tekouci ale hodně uvařené-usmažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
30.10.11 10:51

žloutek od roka, od roka a půl i bílek :wink: většina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
30.10.11 11:01

njn, až nato, že v posledním zhruba roce, dvou pediatři říkají, že lepší s alergeny začít dříve, ideálně ještě během kojení, aby mělo dítě možnost zvyknout si pozvolna. Tj. před třemi lety jsem dostala instrukce žádný lepek a žádný bílek do roka, ted naopak začínat pozvolna (tedy ne často) hned se vším.
Ukázalo se, že původně doporučovaným způsobem (odložit alergeny na později) alergiků nejen že neubylo, ale právě naopak. Těžko říct, ale já se rozhodla pro druhou variantu.
Takže vajíčko občas! (a jen kousek) tak od 8 měsíců. Pečivo taky tak nějak (citlvější jsem na sůl, takže jsem převážně pekla domácí téměř bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
30.10.11 11:03

taky tak jak většina - do roka jen žloutek,od roku pak celé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
30.10.11 11:10
kostickaa píše: žloutek od roka, od roka a půl i bílek :wink: většina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život :wink:

jj, já mám děti od sebe rok a půl, a nestačím se divit, kolik se za tak krátkou dobu změnilo věcí a někdy si připadám jako matka úplně marná :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
30.10.11 11:10

chtěla jsem citovat harpyji :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
30.10.11 11:38

j.s. svuj příspěvek mužeš lece opravit. nejrpve si zkopíruj ten který chceš citovat. pak dej u svého příspěvku EDITOVAT a citvaný příspěvek vlož tam kam patří a oprav citovanou přezdívku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
30.10.11 12:05

mě se nechtělo :oops: :oops: :oops: 8-) 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.10.11 13:52
j.s. píše:
kostickaa píše: žloutek od roka, od roka a půl i bílek :wink: většina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život :wink:
jj, já mám děti od sebe rok a půl, a nestačím se divit, kolik se za tak krátkou dobu změnilo věcí a někdy si připadám jako matka úplně marná :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

no já mám od sebe děti 7 let a za tu dobu se toho teda zas tolik nezměnilo ......tohle s tim vejcem je furt stejný a bylo to tak i když sem začínala s příkrmy u prvního syna .....žloutek od půl roka celý vejce včetně bílku od roka .....a to samý s lepekem .......ten tak od 9,měs. .......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí