Od kdy dávat dítěti vejce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Anonymní píše:
Dobrý den.
Od kdy mohu dávat dítěti vejce? Je mu skoro 8 měsíců. Nejdříve asi určitě né celé, že?
Dávala jsem v době, kdy začaly děti jíst maso.
Tak jsem jeden den místo masa dala vajíčko. Jak píšeš, ne celé, ale jen žloutek.
- Citovat
- Upravit
lokofa píše:Anonymní píše:Dávala jsem v době, kdy začaly děti jíst maso.
Dobrý den.
Od kdy mohu dávat dítěti vejce? Je mu skoro 8 měsíců. Nejdříve asi určitě né celé, že?
Tak jsem jeden den místo masa dala vajíčko. Jak píšeš, ne celé, ale jen žloutek.
taky tak, akorát ne celý žloutek, jenom půl-3/4 a jednou týdně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:lokofa píše:taky tak, akorát ne celý žloutek, jenom půl-3/4 a jednou týdněAnonymní píše:Dávala jsem v době, kdy začaly děti jíst maso.
Dobrý den.
Ano, blbě jsem to napsala, jednou týdně místo masa.
A máme malé vajíčka, tak jsem dávala celý.
- Citovat
- Upravit
dává se jednou týdně místo masa žloutek cca od půl roku, od roka pak celé vejce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je téma jak na mě.. Moje tchýně mě dala kázání, že vejce se dávat nemá, že ona nedávala dětem nevím, říkala buď 5,6 let..
Divila se, že jsem 2,5 udělala míchané domácí vajíčko- samozřejmě ne tekouci ale hodně uvařené-usmažené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žloutek od roka, od roka a půl i bílek
většina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
njn, až nato, že v posledním zhruba roce, dvou pediatři říkají, že lepší s alergeny začít dříve, ideálně ještě během kojení, aby mělo dítě možnost zvyknout si pozvolna. Tj. před třemi lety jsem dostala instrukce žádný lepek a žádný bílek do roka, ted naopak začínat pozvolna (tedy ne často) hned se vším.
Ukázalo se, že původně doporučovaným způsobem (odložit alergeny na později) alergiků nejen že neubylo, ale právě naopak. Těžko říct, ale já se rozhodla pro druhou variantu.
Takže vajíčko občas! (a jen kousek) tak od 8 měsíců. Pečivo taky tak nějak (citlvější jsem na sůl, takže jsem převážně pekla domácí téměř bez soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky tak jak většina - do roka jen žloutek,od roku pak celé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kostickaa píše: žloutek od roka, od roka a půl i bílekvětšina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život
jj, já mám děti od sebe rok a půl, a nestačím se divit, kolik se za tak krátkou dobu změnilo věcí a někdy si připadám jako matka úplně marná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.s. svuj příspěvek mužeš lece opravit. nejrpve si zkopíruj ten který chceš citovat. pak dej u svého příspěvku EDITOVAT a citvaný příspěvek vlož tam kam patří a oprav citovanou přezdívku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.s. píše:kostickaa píše: žloutek od roka, od roka a půl i bílekjj, já mám děti od sebe rok a půl, a nestačím se divit, kolik se za tak krátkou dobu změnilo věcí a někdy si připadám jako matka úplně marnávětšina dětísnese vajíčko v pohodě i dřív,ale běda jak je tam nějaká reakce…vyplatí se počkat, obzvlášt u dětí alergiků - lépe si odříkat orvní rok a půl života, kdy je to mímošům šumák, než pak celý život
![]()
![]()
![]()
![]()
no já mám od sebe děti 7 let a za tu dobu se toho teda zas tolik nezměnilo ......tohle s tim vejcem je furt stejný a bylo to tak i když sem začínala s příkrmy u prvního syna .....žloutek od půl roka celý vejce včetně bílku od roka .....a to samý s lepekem .......ten tak od 9,měs. .......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.