Od kdy dáváte příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak dle nových doporučení by se měl lepek zavádět mezi 4-6 měsícem ideálně když se ještě kojí. Také jsem četla, že pokud má dítě nad 7kg nebo pije více jak litr, tak už mu UM nebo MM nestačí. Je fakt, že doporučení se mění..Já mám 3 měsíční mimčo, má 7kg a mám v plánu začít s příkrmy na 4 měsících - už teď mu UM moc nestačí a v noci se začal častěji budit, i když teď má možná nějaký spurt, tak se to ještě srovná. Asi nejdřív dám večer trochu nemléčné kaše do UM a tak na 4,5 - 5 měsících začnu se zeleninou. Nechám to na malém, pokud bude za měsíc hladový, tak příkrm dám.Zrovna o víkendu jsem poslouchala tetičky jak na 6 týdnech s euž dávali šťávičky a postupně kde co. Neříkám, že to je dobře, ale přijde mi, že se to v dnešní době moc hrotí. Spíš bych dávala pozor na to co dávám (čisté suroviny, maso bez ATB a hormonů, bez barviv atd.), než jestli za každou cenu to dítěti odepřu např. do 7 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 píše:
@Katka86 To máš taky pravdu, proto jsme zeleninu začali pěstovat na zahrádce, ale co to ostatní, žeJak teď zas mluvili o té rýži z Lidlu, to je hrůza a pořád něco
já co můžu,do vypěstuju,upeču,uvařím doma.Taky mám úžasné sousedy,kteří dělají domácí sýry,klobásky,takže to se to potom papká
ted jsem třeba dělala sirup s mladých smrkových výhonků a kam se na to hrabe nějaký Jupi z tesca ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 Tak ten sirup ten musí tedá být
, my zatím pěstujem jen tu zeleninu a chystáme se na chov králíků, jinak taky vařím, jen přesnídávky kupuju než bude na zahradě ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aj podla mna je skoro, plne kojene deti som zacala prikrmovat po siestom mesiaci. od siedmeho ma lepok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 tak králíky jsem už pořídila, aby měl do příkrmů
zatím teda dva, ale když mě to bude bavit, pořídímě další. Zeleninu a ovoce taky pěstujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
začali jsme v 5 měsících jablkem. Mrňous byl kojeny, ale v té době už měl dvojnásobnou porodní váhu, přetáčel se a jevil velký zájem o jídlo. Plus chtěl pořád mlíko.
- Citovat
- Upravit
@jowana píše:
Tak dle nových doporučení by se měl lepek zavádět mezi 4-6 měsícem ideálně když se ještě kojí. Také jsem četla, že pokud má dítě nad 7kg nebo pije více jak litr, tak už mu UM nebo MM nestačí. Je fakt, že doporučení se mění..Já mám 3 měsíční mimčo, má 7kg a mám v plánu začít s příkrmy na 4 měsících - už teď mu UM moc nestačí a v noci se začal častěji budit, i když teď má možná nějaký spurt, tak se to ještě srovná. Asi nejdřív dám večer trochu nemléčné kaše do UM a tak na 4,5 - 5 měsících začnu se zeleninou. Nechám to na malém, pokud bude za měsíc hladový, tak příkrm dám.Zrovna o víkendu jsem poslouchala tetičky jak na 6 týdnech s euž dávali šťávičky a postupně kde co. Neříkám, že to je dobře, ale přijde mi, že se to v dnešní době moc hrotí. Spíš bych dávala pozor na to co dávám (čisté suroviny, maso bez ATB a hormonů, bez barviv atd.), než jestli za každou cenu to dítěti odepřu např. do 7 měsíců.
To mas pravdu. Jenze ono sezen maso bez atb atd. Ja se snazim, mame tu zdravou prodejnu a bedynky, ale ono i v tom biu se casto najdou spatne veci atd. A bydlime ve meste, takze pestovat si asi nic moc nemuzu…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, synovi je 10 měsíců a hodně jsem to řešila …takže jak to bylo u nás:
- začali jsme v 5. měsíci kaší (rýžovou krupičkou od nestle - většina kaší má v sobě cukry či jiná sladidla, hrůza!)
- pak jsem přidala jiné neslazené kaše z DM
- od 6. měsíce zeleninu, pak časem maso a ovoce
- myslím, že ty studie o alergiích mají něco do sebe, takže jsem mu dala lepek, dokud jsem ještě kojila, ale raději jsem počkala až do 6.měsíce a nedávám mu ho moc často. Taky bych si (podle toho, co jsem si vyčetla), dala pozor na zdroj lepku - nejhorší je bílá pšeničná mouka (piškotek =
humus), lepek mu dávám z celozrných kaší (např. špaldová)
Snad to pomůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 píše:
já co můžu,do vypěstuju,upeču,uvařím doma.Taky mám úžasné sousedy,kteří dělají domácí sýry,klobásky,takže to se to potom papkáted jsem třeba dělala sirup s mladých smrkových výhonků a kam se na to hrabe nějaký Jupi z tesca
![]()
Katko nemohla by jsi mi poslat recept?Prosím prosím. ![]()
- Citovat
- Upravit
Syna jsem kojila do 22 měs.první příkrm dostal v 6 měs.Byla to mrkev,pak jsem přidávala brambory atd.Kaše jíst nechtěl. Maso dostal asi v 9 měs.
Zeleninu kupuju na trzích, dostávám od babiček.Pak jí mrazíme a máme na celou zimu.
Maso kupuju bio, nebo od známých co je maj.Stejně tak vajíčka.
Taky zeleninu pěstujeme na chatě.Zvířata nechováme,nemáme kde a i kdyby jsme měli,tak to k ničemu není,protože by jsme neměli to srdce je zabít a sníst.
![]()
- Citovat
- Upravit
@lucineeccka píše:
Katko nemohla by jsi mi poslat recept?Prosím prosím.
už ti píšu SZ
je fakt výborný,přidává se citron a pomeranč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 píše:
už ti píšu SZje fakt výborný,přidává se citron a pomeranč
Děkuju vypadá to zajímavě. ![]()
- Citovat
- Upravit