Od kdy dáváte příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7797
21.5.12 20:54
@Anonymní píše:
Plně kojím svého 4měsíčního syna, má při 65 cm 7 kg, takže prospívá krásně, ale ráda bych už začla s příkrmy. Není brzy? Čím jste začínali a jaké máte zkušenosti?

Ahoj, já začínala až na konci šestého měsíce. Prvně mrkví, pak rýži, mrkev, kuřecí maso a pak postupně přidávala další věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.5.12 21:22

Já je začala zkoušet dávat kolem 5. měsíce, malá papala krásně, pak jí ale začaly růst zoubky a teď je jí skoro 7 měsíců a je v podstatě zase jen kojená.. Zoubky už jsou venku, ale moc jí to nejede.. A má skoro 10 kg, takže určitě nestrádá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
21.5.12 21:33

U kojeného bych počkala do toho 6.měsíce. Náš malý je na UM, pořádný jedlík, takže od 4.měsíce baští zeleninu a ovoce. A díky tomu nám přestal hodně nabírat a začal konečně prospívat tak nějak normálně. :lol:
Jak už psaly holky - první jsem dávala mrkev, raději kupovanou, ale jen kvůli konzistenci. Zdálo se mi to v té skleničce bližší mlíku, takže ten přechod nebyl tak náročný. :) Potom brokolice, pak kvůli zácpě z mrkve máslová dýně, přidaná brambora, maso (kuřecí, králík, krůtí, hovězí, vepřové, telecí) a další druhy zeleniny - šlo to myslim květák, fenykl, kedlubna, špenát, zelené fazolky, hrášek, červená řepa, kukuřice, rajčata (ty teda individuálně, jak by mimčo sneslo), chřest a papriky. Postupně střídám brambory, rýži, pohanku, bulgur, kuskus, jáhly, těstoviny. A ovoce jsem začala dávat hned, taky kvůli zácpě. Takže švestky, meruňky, banány (malýho pročišťujou), jablka, hrušky, hroznový víno… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
21.5.12 22:19

@jowana Napsala by jsi mi prosím taky ten recept na ten sirup, děkuji. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.12 23:52

Ahoj malý byl od narození na UM. Od 4 měsíce dávám příkrmy. Naučil se to rychle jíst ze lžičky a ted už ani flašku moc nechce. Krásně papá a UM už dávám jen ráno na snídani. Má 8 měsíců :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
22.5.12 07:24
@kotaska91 píše:
@Katka86 To máš taky pravdu, proto jsme zeleninu začali pěstovat na zahrádce, ale co to ostatní, že :?: Jak teď zas mluvili o té rýži z Lidlu, to je hrůza a pořád něco :zed:

A ty víš co ti vleze do mrkve na tvé vlastní zahrádce? Já teda třeba vím, že kdybych u nás na zahrádce vysadila mrkev, tak my máme tak kyselou půdu, že bych tu mrkev děcku rozhodně nedala, nežral by to ani dobytek. Hlavně že je to doma vypěstovaný že?
Nikdo mi nezaručí že zelenina ze které dělám děckám jídlo je úplně o.k. Ani domácí, ani koupená v supermarketu ani od zemědělců a proto to neřeším.
Jinak k tématu: u plně kojeného bych začala v půl roce, já mám děti nekojené, začínali jsme ve 4 měsících, ještě k tomu tou strašnou a nebezpečnou zeleninou ve skleničkách a světe div se, nemáme žádné alergie ani nemoci, nic. U malé teda teprve začneme.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
22.5.12 07:43
@kotaska91 píše:
@jowana Napsala by jsi mi prosím taky ten recept na ten sirup, děkuji. :D

Sirup dělá Katka ;)
Jinak s tou zahrádkou taky souhlasím, že taky nemusí být o.k.,ale aspoň nepoužíváme pesticidy a zbytečná hnojiva, i když v půdě může být sajrajtu dost. Když už nic jiného, tak to líp chutná (dozrálá rajčata, jahody..)Skleničkám se nebráním (kvalitním), tam jsou suroviny kontrolovány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí