Od kdy dáváte pudink?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1144
17.2.11 17:14

On je pudink vlastně ale taky jen mlíko, cukr a škrob, což je vlastně zase cukr… Já nevím, Zuzce jsem ho ještě nedělala a to má 20 měsíců, ale spíš proto, že mě to nenapadlo :nevim:
Co myslíte, jak je to s tím škrobem? Není to zbytečná kalorická bomba??? :nevim:

Jinak i já jsem viděla nějaký test spotřebitele a Pribiňáky opravdu nedoporučují, hlavně kvůli vysokému obsahu cukru a tuku. Denně bych tím děcko určitě nekrmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.2.11 17:17
Seal píše:
On je pudink vlastně ale taky jen mlíko, cukr a škrob, což je vlastně zase cukr… Já nevím, Zuzce jsem ho ještě nedělala a to má 20 měsíců, ale spíš proto, že mě to nenapadlo :nevim:
Co myslíte, jak je to s tím škrobem? Není to zbytečná kalorická bomba??? :nevim:Jinak i já jsem viděla nějaký test spotřebitele a Pribiňáky opravdu nedoporučují, hlavně kvůli vysokému obsahu cukru a tuku. Denně bych tím děcko určitě nekrmila.

To snad ani nikdo denně nekrmí, teda doufám. Já ho třeba dělala proto, aby byla změna. Tolik na výběr nemáme, veru pořádně ještě chleba neužužlá, blindí pak a ten pudink se zdál jako jedna z nejméně škodných variant na sváču :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
17.2.11 17:45

Tak starsi chutna,udelala jsem ji ho po roce a Anicce jsem ho dala jen jednou a nechutnal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
17.2.11 18:04
hkac píše:
V testu MF Dnes vyšel moc dobře Tvaroháček, ten kupuju starší dceři nejčastěji.

Tvaroháček je u nás něco jako polobůh :oops: :lol: A. ho miluje, Pribináky ani Lipánky nejí. Pribináček je podle mě naprostá zbytečnost pro dítě. Je tam spousta chemie a cukru a tuku.
S Tvaroháčkem mám jeden zážitek, kdy jsem fakt nechápala. Koupila jsem A. čokoládovej, má ho nejraději. Doma ji ho dávám a ona na něj koukne, pak na mě a začala bulet 8-o . Ptám se jí, co se děje a ona „když on na mě vyplazuje jazyk, bééééé“ :D A do rána byla osypaná neštovicema, zřejmě už to odpoledne „to“ na ní lezlo.
A klasicekj puding má taky ráda, ale nesmí na něm být škraloup :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
17.2.11 18:50
momi33 píše:
lumáťa píše:
Jídla vařená z mléka dávám od roka. Např. koprovku. Ale jsou i zdravější varianty než pudink - jogurty, pribináčky, tvaroháčky… :) Ale klidně mu ho dej :mavam:
pribináčky? 8-o 8-o zrovna včera se tu řešilo,jaká je to přeslazená chemička :-?

Si ho udělej doma - zákys (někdo dává našlehanou šlehačku), tvaroh vanilkový cukr a máš pribiňáka :D

Jogurt Hollandia jí od cca 8 měs. Pudink měla, tak jako u hakc jen trochu v narozeninovém dortu, zatím jsem nedala.

Ale zas nevím proč by mít nemohla mít. je to ochucený bramborový škrob - nebo teda měl by být.

z klasického mléka jsme doma začala Katce vařit v roce. petrželovou omáčku a teď měla hrášek, smetanu, maso a testovinky a bazalku a mlaskala :D

A u mě vede Ostraváček :D v těhotenství jsme se po nem mohla utlouct :d i 2 kousky denně :d a denodenně :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
25.9.13 18:59

Myslim, že vše v mire. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
28.4.14 15:47

Pudink za studena

Ahoj, chci se zeptat můžu dát synovi 11m pudink co se dělá za studena? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
28.4.14 15:54

Tak ono jich je více druhů, koukla bych se na ečka ale za sebe bych pudink dala pokud by byl kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
28.4.14 15:55

@Ademe já bych ho klidně dala, samozřejmě ne moc, je to docela těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
28.4.14 18:32

Ja mu dala prvne kolem 18mesocí a v poho myslim.ze se to vse moc resi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.4.14 22:05

@Ademe Dělám pudink (zatím bez příchuti) z UM: ve vodě uvařím pudink a po odstavení z plotny tam přimíchám pár odměrek UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.3.19 21:26

Našim dvojčatům je 17 m, puding budu vařit teď někdy. Dle „dětského návodu“ - 250 ml vody, část oddělit, zbytek přivedu k varu, do části přidat lžíci kuk. škrobu, vmíchat do vroucí vody. Do napůl vychladlého pudingu vmíchat 8 odměrek UM. A máte to i bez éček v předpřipravených pytlících. A škrob? Jestli jste někdy krmily masozeleninovými příkrmy ve skleničkách, tak tam škroby jsou…a je po tom něco dětem? Není. Když je vyloženě nepřeslazujete, je to cajk.
Totéž Lipánek. Levněji i zdravěji ho uděláte doma, jak tu už někdo psal. Tvaroh, zakysanka (nebo smetana ke šlehání, ale ta by mohla udělat břichabol - prdíky), van. cukr (pokud je tvaroh a smetana vysokotučná, tak se to zmáknout i bez cukru). A je to :). Jen bych se vyhnula kakau ještě chvíli..
A ještě k tomu cukru - děti cukry a další sacharidy potřebují pro vývoj, takže úplně je z potravy taky nejde vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.3.19 22:50

Tak nám je 10měsíců a už se na něj chystám z bio mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie