Krmení u televize
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Krmení u televize
Ahoj, nechci si zadělávat na problém, tak se radši zeptám. Když krmím malou, často koukáme na tv, skoro vždycky, tzn.4× denně. Jinak dlabe parádně, během dne 150smet.jogurtu, 200g oběda, 200g ovoce, kaše ze 150ml vody. Plus takový menší kyblík mlíka
Když na tv nekoukáme, někdy jí slušně, ale většinou hejká, vzpíná se a vzteká. Do toho sem tam otevře pusinu. Očividně se nudí. Nevím, ale jak jí jinak zaujmout, zpívání zabírá trochu, hračka vůbec. Má někdo zkušenost s tím, že by krmil dítě taky u tv a to se pak později nedokázalo samo najíst? A jestli jste tak některá krmila, od kdy si dítě při jídle vystačilo samo a tv nebyla potřeba? Nechci závisláčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mno děti si na tohle zvyknou strašně brzo.
Přiznám se, že snídáme ráno u včelky máji, obědváme v kuchyni, svačina jak kdy a večeře taky, ale Vítek je takový tvárný dítě a je mu jedno kde jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo no,jenže co nadělám
Myslím, že ale není zvyklá na tv jako takovou, protože když u nás stojí manžel a dělá tajtrlíky, taky papá rychle a dobře. Jenže on tu u každého jídla není, takže to není řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, podle mě si na problém jednoznačně zaděláváš
Já zas udělala tu chybu, že jsem dceru při jídle nechala prohlížet knížky. Odbourávat jsem to začala tím, že jsem ji nechávala jíst samotnou, nebo aspoň měla svou lžičku, kterou se občas zkusila trefit do pusy, a mezi tím jsem ji krmila. Je to samozřejmě míň pohodlné a pomalejší, navíc občas pořád po knížce volá… TV je podle mě ještě návykovější (já se jí kvůli tomu úplně zbavila).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tv pouštím jen jako kulisu, mám totiž opačný problém (trénujeme hlučné prostředí), nechce mi jít když u toho někdo je, nebo se ozívají od někud zvuky. Vše ji pak zajímá víc než jídlo. Takže krmení mimo domov, děs běs. Na pustěnou TV, ale nekoukáme, jen ji posloucháme. Podobný efekt by asi mělo i rádio ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem diskuzi, neuznávám. Ideální je, když se dítě soustředí jen na krmení. Když už musí být nějaké zabavení, aby dítě jedlo, v určitém období to potřebuje snad každé, je lepší zvolit knížku nebo hračku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neviem ako s krmenim, moja slecna je este plne kojena, ale ze vraj tak male deti ked pozeraju telku, tak si pestuju do buducna hyperaktivitu alebo nieco podobne … ze vraj zacnu vyzadovat rovnako rychlu akciu ako je v telke a vsetko ich rychlo omrzi a zacne nudit
Kazdopadne malicka ma telku zakazanu a babicka ju za to taaaaaaaaak lutuje a necha ju cucat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s Janou. Silně mi to připomíná „tupé zírání na telku a pojídání chipsů“. Vždyť to dítě snad ani neví, co dělá ![]()
Já se snažím pojmout jídlo jako rituál a společenskou událost
Pokud ji to nebaví, snažím se ji zabavit, třeba zpíváním, lítáním se lžičkou, ukazujeme si věci v kuchyni a tak. Občas dojde i na knížku (pozor na upatlání
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se tedy snažila tv omezit na minimum,přes den koukám jen na Ulici,a to na 2×.A manžel když je s malým večer doma,tak kouká jen na zprávy.U jídla bych jí asi nepouštěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem všechno zkoušela, ale většinou to končí blbě, resp. kdybych měla s krmením skončit, než začne remcat, sní tak půlku, někdy ani to ne. Zavařila jsem si už před vánocema, 5t nechtěla jíst, já nervy v kýblu a takhle jsem do ní vpravila aspoň něco. Ale jak říkám, není závislá ne telce jako takový, kdyby to bylo loutkový divadlo, bude jíst taky. Nudí se a potřebuje šílenym způsobem upoutat pozornost. Začnu u odpo svačiny bez čehokoliv, aby se soustředila na jídlo a nějak to dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
To jsem všechno zkoušela, ale většinou to končí blbě, resp. kdybych měla s krmením skončit, než začne remcat, sní tak půlku, někdy ani to ne. Zavařila jsem si už před vánocema, 5t nechtěla jíst, já nervy v kýblu a takhle jsem do ní vpravila aspoň něco. Ale jak říkám, není závislá ne telce jako takový, kdyby to bylo loutkový divadlo, bude jíst taky. Nudí se a potřebuje šílenym způsobem upoutat pozornost. Začnu u odpo svačiny bez čehokoliv, aby se soustředila na jídlo a nějak to dopadne
No,my jsme si zas malýho naučili,že i když je po jídle,tak chodí,a chce i naše-moje jídlo.Já jím neslané zdravější jídlo,a on přijde,vyleze si ke mě,a nejdřív kouká jako pes,a pak už strká hlavu do talíře.Manžel mu zas dává chleba.Taky jsem se rozhodla,že to utnu,zvýšila jsem mu porce,a už mu nic nedávám.Ale stejně řve.A to jsme to udělali jen párkrát.Zlozvyk je hroznej,a mrňata se ho blbě odnaučujou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi, mně dcera sní za den tolik, co jiné děti ke snídani
V životě nesnědla třeba půl rohlíku nebo celý jogurt. (Přibírá ale normálně)
Ale teda TV ji k tomu pouštět nebudu. Nemám to ráda u ostatních, nebudu to učit ani ji.
Jinak samozřejmě že ty jsi matka, tak dělej, jak uznáš za vhodné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
To jsem všechno zkoušela, ale většinou to končí blbě, resp. kdybych měla s krmením skončit, než začne remcat, sní tak půlku, někdy ani to ne. Zavařila jsem si už před vánocema, 5t nechtěla jíst, já nervy v kýblu a takhle jsem do ní vpravila aspoň něco. Ale jak říkám, není závislá ne telce jako takový, kdyby to bylo loutkový divadlo, bude jíst taky. Nudí se a potřebuje šílenym způsobem upoutat pozornost. Začnu u odpo svačiny bez čehokoliv, aby se soustředila na jídlo a nějak to dopadne
Nezlob se na mě, ale toto jsou jen výmluvy matek obhajující si TV. Nikdo a nic mě nepřesvědčí o pozitivním vlivu TV na malé dítě, zvlášť, pokud je odloženo a rodiče pohádku nekomentují. Neříkám, že jsem striktně proti dětským pořadům na velmi omezenou dobu, ale zaděláváš si na velký problém. Ony ty „tupé“ televizní děti jdou mezi ostatními poznat - způsob vyjadřování, myšlení.
Tady ani nejde o TV a krmení jako takové, ale o to, že bys to měla utnout, buď to dokážeš nebo ne.
Loutkové divadlo pro děti je něco jiného, tam jsou děti vtaženy do děje, já s dětmi chodím asi jednou za týden.
Ale už končím, diskuzí o TV je tu dost. Já ji jako zvukovou kulisu nepouštím, samozdřejmě jsme k sobě navzájem tolerantní, není u nás TABU, i děti se můžou na vhodnou pohádku podívat, ale nikdy není a nebyla puštěná u jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:
Zuzi, mně dcera sní za den tolik, co jiné děti ke snídaniV životě nesnědla třeba půl rohlíku nebo celý jogurt. (Přibírá ale normálně)
Ale teda TV ji k tomu pouštět nebudu. Nemám to ráda u ostatních, nebudu to učit ani ji.Jinak samozřejmě že ty jsi matka, tak dělej, jak uznáš za vhodné
Samozřejmě uznávám za vhodné, že tv není ok
Pořád to ale dělám jak nejlíp umím
A pořád radši budu riskovat označení, že jsem nejhorší matka co vymývá dítěti mozek než aby byl najednou fakt problém. Děkuji všem za názory, vylepšíme to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako máma nejedlíka jsem jeden čas TV k jídlu pouštěla v rámci zkoušení všeho možného, aby ta holka proboha snědla aspoň něco. Ne že by to mělo efekt, stejně jako všemožné hračky, zpívání a divadýlko.
Dneska u TV snídáme, pouštíme na JimJamu Barneyho (nebo Pižlu Mžika, když se podaří vstávat později
), protože já, sova obecná, potřebuju poránu chvilku na zmátoření a s děckem na klíně ji nemám.
Rozhodně nepozoruju, že by se u jídla bez televize neobešla, pokud ji nemá, tak jí (resp. nejí
) úplně stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit