Krmení u televize
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ahojky, já teda mám termín až za týden, ale když jsem tak narazila na tuhle diskusi, tak bych se ráda taky na něco zeptala. Ještě mám díky bohu čas to neudělat
jde o to, že jsem zvyklá u televize usínat. Netvrdím, že pořád, když je přítel doma, tak většinou spíme normálně, ale když jde na noční, tak většinou spím u televize. Jsem tak trochu poseroutka, nesnáším takový ty zvuky, kdy všechno skřípe (máme tu rákosový stropy) nebo někde něco šustí a tak a tak prostě potřebuju mít kulisu. Ale až tu za pár týdnů, nebo teď už spíš dnů bude s námi prcek, tak by to asi nebylo zrovna moudrý co? Aby si na to pak nezvyknul a nechtěl mi bez televize spát? Máte někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
závislá už je, bohužel..
V tomto věku jsme také měly nepěkný zvyk - věci na pultíku k zabavení. Jakékoli blbosti ze šuplíků linky ( naběračky, špunty, trychtýř, gumičky, krámy..) Zabavila se , odhazovala, chtěla zpět atd..Také jsem si říkala, že je to blbý a doufala jsem že jí to přejde..Přešlo - vyspěla a začala se sama zajímat o jídlo ruku v ruce s motorikou, která jí umožnovala lovit jídlo a krmit se.
V podstatě se to její zkoumání možná projevilo jako pozitvní, protože byla zručnější ![]()
Nicméně tv je něco jiného - na to jen zírá, žádná akce..
Co jí zkusit dát nějaké věci ( né hračky) na židličku at se jimi zabývá..A nestát při krmení tak, aby viděla na tv ( i když je vypnutá)..
ps. každé odnaučování určitého zlozvyku není jednoduché.Ale musí se chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš - tak mně se taky nenají bez hraček a knih a různých věcí na pultíku. Tv teda ne, ale jiné věci ano. Bohužel to zabírá tak tři dny a pak ho to omrzí a hledám něco jiného, teď máme např. období vrtání se v manželově kufříku s nářadím a sadě malých sprchových gelů…
Jak jsi psala, radši budu nejhorší matka, ale aspoň že se nají… Já o tom zatím moc nepřemýšlím, jak to budu odbourávat nebo jaký to bude, žiju v tomhle ze dne na den a soustředím se na „úkol“ - vpravit do něj teď tohle jídlo. Zatím nejeví o samostané krmení zájem, třeba mu pak bude stačit na hraní příbor a jídlo ![]()
Pájinka - já myslím, že tě to velmi rychle přejde, resp. prostě to z ničeho nic utneš. Já spala 10 let každý den se špuntama v uších, zvykla jsem si na ně na koleji a sebemenší šumot mi pak nedovoloval usnout. Manžel panikařil, jak to bude s dítětem. Přivezli jsme ho domů a já byla tak vystresovaná, a v noci ho poslouchala, že jsem po špuntech ani nevzdechla. Navíc jsem měla poporodní depresi a když jsem v noci zírala do stropu, byla jsem ráda za zvuky, že je můžu poslouchat a představovat si, co to je a nemusím myslet na tu hrůzu, kterou jsem cítila. Teď je to 15 měsíců od porodu a špunty jsem od té doby nepoužila, i když už dávno nekontroluju, jestli dýchá a depku nemám ![]()
Rozhodně ať ti prcek od mala u telky neusíná, to by byla cesta do pěknýho pekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď se asi většina vašich jídel odehrává doma, ale co budete dělat, až budete třeba jíst někde venku, bude jaro, léto, to budete na všechna jídla přibitý doma u tv?
Já vidím na svém 22m synovi, jak jsou pro něj pohádky šíleně návykové a to při nich nejí, ale poslední dobou bojujeme s poměrně silnou závislostí, kdy stojí celé dopoledne i odpoledne u tv a řve, že chce pohádku. Takže se různě zabavujem, chodíme hodně ven, představa, že mám na tenhle mor navázané ještě jídlo dítěte, tak mě švihne. A nestálo by mi to za to, děti procházejí s jídlem různými obdobími, kdy jedí méně, více, podle svých aktuálních potřeb, když dítě baští a nevnímá, co a kolik toho vlastně sní, pěstuje si tím návyk, že vždycky sní komplet vše, co je mu předloženo a to podle mě dobré není, sníst se má tolik, kolik si tělo řekne, jinak si člověk zadělává na problém s váhou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
závislá už je, bohužel..
V tomto věku jsme také měly nepěkný zvyk - věci na pultíku k zabavení. Jakékoli blbosti ze šuplíků linky ( naběračky, špunty, trychtýř, gumičky, krámy..) Zabavila se , odhazovala, chtěla zpět atd..Také jsem si říkala, že je to blbý a doufala jsem že jí to přejde..Přešlo - vyspěla a začala se sama zajímat o jídlo ruku v ruce s motorikou, která jí umožnovala lovit jídlo a krmit se.
V podstatě se to její zkoumání možná projevilo jako pozitvní, protože byla zručnější
Nicméně tv je něco jiného - na to jen zírá, žádná akce..
Co jí zkusit dát nějaké věci ( né hračky) na židličku at se jimi zabývá..A nestát při krmení tak, aby viděla na tv ( i když je vypnutá)..ps. každé odnaučování určitého zlozvyku není jednoduché.Ale musí se chtít.
No,taky u jídla zkoumáme
takže mohu doufat,že se naučí jíst sám lžičkou?
děkuji za naději a světlo na konci tunelu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pajinko, já jsem cca do 4m kojila večer u tv, seděla jsem od tv bokem, dítě na kojo polštáři a natočené zády k tv, ale jeho v tu dobu fakt zajímala jen ta koza. Po usnutí jsem ho přendala do postýlky ve stejné místnosti, dokoukali jsme a šli jsme spát, dítě jsme přenesli do ložnice. Když se začal přitom koju odtrhávat a snažil se otočit hlavu na tv, byl konec. Kojila jsem a uspávala v ložnici. Usínal tenkrát krásně, bez problému, ten občasný seriál mu fakt nechyběl ![]()
Taky si myslím, že dítě je zvyklé na zvuky z bříška, mě třeba doma zazvonil pošťák, štěkal pes a měsíční mimino se ve spánku ani nezamlelo, však pes štěkal celé mé těhu, tak jakápak změna.
Teď dítě spíš potřebuje k usínání klid a ticho, zvyknul si. Ale to je dítě od dítěte, když se ti narodí zvědavka, tak bude ty zvuky z tv víc vnímat i dřív a bude na ně zvědavá, moje dítě bylo takové mouchy snězte si mě, hlavně že je koza ![]()
Nejvíc mi u toho vadilo, když byly nějaké hlasité zvuky a akčnější, takže jsem kojila při sitkomech, ale na akční filmy se muž koukal sám, to mi přišlo moc, aby dítě slyšelo všechno to bum prásk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoooj. my taky papáme u tv. je to hrozný noo. ale když neni tv, tak odbouráváme rádiem.. tak to můžeš taky zkusit… hodně štěstí..
PS: malá zase žere reklamy.. to je jak v transu.. jo a kouzelnou školku, písničky,, jinak tv nemusí, ale taky jí máme jako kulisu.. zkoušim ale mít spíš ted puštěný to rádio…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naše malá jí málo s televizí i bez ní takže je to jedno jinak já v tom nevidím problém všechny děti jedli u televize nebo u jiných činností a že by se dneska nedokázali najíst to se mi nezdá!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:pajinko, já jsem cca do 4m kojila večer u tv, seděla jsem od tv bokem, dítě na kojo polštáři a natočené zády k tv, ale jeho v tu dobu fakt zajímala jen ta koza. Po usnutí jsem ho přendala do postýlky ve stejné místnosti, dokoukali jsme a šli jsme spát, dítě jsme přenesli do ložnice. Když se začal přitom koju odtrhávat a snažil se otočit hlavu na tv, byl konec. Kojila jsem a uspávala v ložnici. Usínal tenkrát krásně, bez problému, ten občasný seriál mu fakt nechyběl
Taky si myslím, že dítě je zvyklé na zvuky z bříška, mě třeba doma zazvonil pošťák, štěkal pes a měsíční mimino se ve spánku ani nezamlelo, však pes štěkal celé mé těhu, tak jakápak změna.
Teď dítě spíš potřebuje k usínání klid a ticho, zvyknul si. Ale to je dítě od dítěte, když se ti narodí zvědavka, tak bude ty zvuky z tv víc vnímat i dřív a bude na ně zvědavá, moje dítě bylo takové mouchy snězte si mě, hlavně že je koza
Nejvíc mi u toho vadilo, když byly nějaké hlasité zvuky a akčnější, takže jsem kojila při sitkomech, ale na akční filmy se muž koukal sám, to mi přišlo moc, aby dítě slyšelo všechno to bum prásk
no mě jde spíš o to, že když bude prcek spinkat v postýlce a já budu čučet na TV, tak aby ho to nějak nesvádělo. Je teda pravda, že v těch prvních měsících to asi nějak vnímat nebude, ale časem, až už bude aktivnější, tak aby si na to moc nezvykal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, já to asi napsala špatně, to není, že se jinde nenají. Jinde jí dobře, protože kouká na nové lidi, nebo ne tolik okoukané, třeba u našich, když kouká na tátu (mýho), má podobnej výraz jako při čučení na telku
Pokud je moc velký ruch, tak ale jíst moc nechce a chce koukat kolem, ale to je asi normální. Takže myslela jsem jenom domácí prostředí
Hračky se nechytají, dám jí nějakou do ruky, v tu ránu se k ní skloní a já nemám ruku jak potrubí, abych byla schopná se jí dostat lžičkou k pusině. S hračkou tak jako tak nejeví o jídlo zájem. V lepším případě dostane sousto a vzápětí ožužlá hračku, takže je to všude. No a v tom horším hysterčí jenom že si jí dovolím drknout lžičkou na pusu, když si přece hraje ![]()
Liz- na to přesně spoléhám, že až se začne krmit sama, bude jí to zajímat. Jenže to by taky chtělo víc než jeden na 2mm vyrostlý zub ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše: ..........na to přesně spoléhám, že až se začne krmit sama, bude jí to zajímat. Jenže to by taky chtělo víc než jeden na 2mm vyrostlý zub
Nechci ti brát iluze, ale prcek má 15 měsíců a 12 zubů a o lžičku ani vidličku nejeví zájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:zuzouš píše: ..........na to přesně spoléhám, že až se začne krmit sama, bude jí to zajímat. Jenže to by taky chtělo víc než jeden na 2mm vyrostlý zubNechci ti brát iluze, ale prcek má 15 měsíců a 12 zubů a o lžičku ani vidličku nejeví zájem
My tedy v 17m už jsme se dostali k tomu,že lžičku zapíchne do misky,vyndá jí,a strčí si jí do pusy.Pak si jí otře do rukávu
možná je to předvoj nějakého pokroku,ale vzhledem k jeho chuti k novým věcem v to ani nedoufám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi… tak se zubama to je problem, David ma ctyri.
Chce jist vsechno, dozaduje se treba okurky, ale samozrejme ji nerozkouse a plive.
![]()
Jinak k tematu… TV neuznavam.
Jako kulisu vubec, pohadky pred den vyjimecne, poustime to az vecer na vecernicek a jednu pohadku z animacku. Nerikam, ze Jenda nekouka, to kouka, nejaky pohadky parkrat do tydne zkoukne. David nekouka vubec, nejak ho na to nezvykam a jeho to nebavi. Jenda koukal na TV cilene asi az ve dvou letech.
Pri prvnim decku jsem pri kojeni poustela TV na zabaveni (sebe), jak zacal Jenik telku vnimat, poustet jsme prestali.
U jidla neuznavam zadne hracky natoz pohadky. Podotykam ale ze nemam nejedliky, nevim co bych delala, kdyby treba dva dny nejedli.
Davca kdyz odmita obed, dostane ho za hodinu nebo az ma hlad. Nutit mu to nebudu a jine jidlo mu taky nedelam. U Jenika to same.
Jinak Davca se krmi sam kasi (hustou) nebo zvlada vidlicku a napichovat. Oboji samozrejme s moji pomoci.
Pokud chces TV zrusit (ano je to navyk a blbej navyk - sama to vis
) tak bych ji vypnula a krmila jinde, kde na ni mala neuvidi ani na vypnutou. Vydrzela bych par dni, a doufala, ze se rozji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě není závislačka, my nejdříve honili malého po celém bytě, abysme ho nakrmili. Někdy sní víc někdy méně, většinou se dojídá večer, kdy má jít spát. U televize někdy jíme někdy ne. Například včera mi oběd u Tv nechtěl jíst. Takže bych v tom problém neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit