Domácí příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí příkrmy
Ahojky holky, dělám domácí příkrmy mrkev s brambory atd a dávám je do mrazáku. Chci se zeptat když nějakou skleničku nechám jen v lednici jak dlouho mi tam tak vydrží? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
2 dny, ber to , ze je to stejny jako s jidlem pro tebe, po jake dobe si das napr. bramb. kasi z lednice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky vařím větší množství, dám do mrazáku a venku nechám v lednici na dva další dny, čili např. v pondělí uvařím a jí to z lednice ještě v úterý a ve středu (např. vařené brambory, pohanku nebo vařenou zeleninu). Dýl ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechávám dcerce uvařený příkrm v lednici jen na následující den, výjimečně na 2. Pak už je to moc „rozleželé“ (nechutná, ztrácí živiny, vitamíny apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já vytáhnu z mrazáku vzdycky úred spanim na druhej den a nebo az ráno na ten den, v lednici nenechávám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, asi se to tu už probíralo, ale mrazíte to i s bramborem (resp. jinou přílohou) nebo ji vaříte každý den čerstvou?? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám se s dotazem: nezkoušeli jste někdo vyrábět zeleninové (eventuelně masozeleninové)přesnídávky? Tzn. nemrazit, ale zavařovat? Jde to vůbec udělat doma, bez těch různých konzervantů? A pokud ano, jaký máte postup?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky já jsem si dělala do mrazících kostiček každou zeleninu zvlášt… tzn. uvařila jsem si mrkev namixovala… a dala do těch kostech namrazila a sesypala do pytlíku… to samé brokolice, či další zelenina.. nebo jen čočku.. a pak jsem šáhla do jednotlivých pytlíků a namixovala si pokaždé jiný pokrm aby to nebylo pořád stejné.. nebo uvařila brambory čerstvé a přidala třeba kostičku masa a tři kostičky mrkve… další den jsem uvařila rýži a dala kostičku jiného masa - např. krůtí a brokolici.. že jsem měla dojem že nejí pořád to samé.. i když se tam samozřejmě dost zeleniny opakuje.. a záleží i na věku dítěte.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mrazila taky jednotlivě do 125g skleniček od přesnídávek (Hami první lžička, apod.), každou zeleninu po 100g jeden druh jedna sklínka, mrazila jsem i přílohy (brambory, pohanka, rýže). Teďka vařím už přílohy čerstvé na dva dny do lednice a spotřebovávám pořád zásoby zeleniny z mrazáku. Poslední dobou taky kupuju míchanou pytlíkovou mrazenou (Mochovská, baby mix, letní směs, apod.), uvařím, rozmixuju a namrazím po 100g už takový mix. Pak přidám jen maso a přílohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
koukám, že si s tím vyhrajete ![]()
Tak já si dělám vařící den o víkendech a navařím tak na 14dní. Uvařím šílenou hromadu zeleniny, masa a příloh, a pak to různě kombinuji a mixuji. Nakonec to šupnu do plastových mističek a dám do mrazáku. V každé je něco jiného a i pro mě je to překvapení. Ráno vytáhnu, v poledne ohřeji a mám klid. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem vařila malé v parním hrnci takže jsem u toho nikdy nemuselá stát nemzazila jsem nic a vařila na dva dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky nemáte některá odkaz kde se tu řešilo co dávat za příkrmy nebo kde jsou nějaké recepty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit